Kurs Brexitu – dnes speciální vydání věnované Jakubu Jandovi a „politologům“ z Masarykovy univerzity- DOPLNĚNO !!!!!

– vlk –
14.6.2016 Kosa zostra čili vlkovobloguje.wordpress.com
Dneska si nepochybně počtou i  ti, které Brexit nebo nějaké grafy sázkových kanceláři nezajímají. Věřte mi, že ano!

No řekl bych, že se dění kolem Brexit začíná dávat do pohybu, který ještě v pátek málo kdo čekal!! Rozhodně ne sázkové společnosti! A  jestliže neobyčejně silně upravili kurzy na Brexit přes víkend, pak včera s  tím hýbly ještě podstatně více!!!!

Začínají se dít věci!

Barometr pravděpodobnosti té či oné výhry se nám začíná vyrovnávat! Kurs na Brexit nám klesl na 1:2,5!!!! A  na setrvání stoupl na 1:1,53 !!! Ještě minulý týden to bylo 1:3,75 a  1:1,29….

Poměr sázek zůstává beze změny.

A to včerejší kurzové zemětřesení se týkalo všech britských sázkovek…

Stále mi chodí maily, že jako britské sázkovky se prý podílejí na manipulaci veřejnosti, aby hlasovala proti Brexitu. Autorům těchto názorů zcel a evidentně nelze noc vysvětlit. Prostě když někdo jede sto let v nějakém, dobře zaběhnutém a  velkém byznysu, případný špatně nastavený kurz ho bude stát majlant, tak to všechno, kvůli přání nějakého politika hodí do popelnice a udělá, co si politikář právě přeje, ačkoli ten už tady v dohledné době zcela jistě nebude… Hluboká logika! Ale nemá smysl, abych bojoval s větrnými mlýny. Fanatikům a  spiklencům za každou cenu nikdo nic nevysvětlí.

Ale pro vás ostatní jsem se rozhodl svou galerii grafů souvisejících s  Brexitem ještě rozšířit. O  další sektor, který na možnost Brexitu reaguje mimořádně citlivě, kde se hraje o  velké osobní peníze a který nám může posloužit jako indikátor, jak by to na týden a dva dny mohlo na ostrovech dopadnout – finanční trhy!

Tedy konkrétně vývoj britského akciové indexu FTSE 100 a vývoj kurzu britské libry ke koruně.

Nejdříve si dáme graf FTSE100 za posledních 5 dní:

 

 

To je ale fofr dolů, co říkáte – MINUS 4 % !!!! Což značí, že burziáni větří možnost obrovského propadu britských akcí, pokud by k Brexitu došlo. Stejný vývoj jako u sázkařů!!!

Ale je to opravdu jasný signál, že Brexit je pravděpodobnější než setrvání Británie v  EU? Co nám říká tentýž index , ovšem za období posledního roku? Tohle:

Že zatím to ani hráči na burze jako fatální možnost nevidí!!! Zatím ne!!! Reagovali už dávno sníženou důvěrou vůbec na samotné referendum a  drží se, zatím, v nějakých dlouhodobých mantinelech. Stejně jako sázkaři. I když… No prostě Cameron ohnul sázkovky, tak proč neohnul také burzu, když to má všechno ošéfované?!

I když… když přezkoumáme kurz jak si vede ve stejném horizontu britská libra, tak si troufnu konstatovat, že je docela dost těch, co koukají dostat svá aktiva z  Británie nebo aspoň z librové pozice. Škoda, že nejsem schopen najít nějaký takový graf odlivu kapitálu z Británie, s kterým tak často a  rády operovaly různé agentury ohledně Ruska při  zavedení západních sankcí… Ten by mne fakt zajímal!

 

Na libře je trend daleko jednoznačnější než na akciovém indexu. Ovšem ani tady to zatím není žádný průlom! Pořád ještě odolávají minima z první dekády letošního dubna.

No uvidíme, v každém případě to bude zatraceně zajímavé!!!

Tak mne napadá, že je nejvyšší čas, aby si na londýnskou City a  britské sázkovky a  jejich nekalé manipulativní prokremelské praktiky, sloužící promoskevské propagandě důkladně posvítili věčně bdělí – Jakub Janda a jeho rádobyEvropské hodnoty a  také politologové z Masarykovy univerzity, konkrétně pan Gregor a  paní Vejvodová. Kteří rukou společnou a nerozdílnou včera vydali veleblábol, v němž analyzují metody proruské propagandy. A mimo jiné zjistili, že i neutrální zpráva vlastně může být proruská!

Abych aspoň trochu citoval:

„Obecně lze říci, že je jedno, zda se jedná o zpravodajství či komentáře, pomyslná hranice na těchto webech přestává existovat. Autoři používají emotivní figury nebo manipulativní techniky a například každý pátý článek vyjadřuje negativní emoci,“ konstatuje Petra Vejvodová, specialistka na propagandu z Katedry politologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity. Toto všechno pak podle autorů „dokládá špatnou novinářskou práci“.

Pokusím se k tomuhle soustu vrátit speciálním článkem. Ale nic pro jistotu neslibuji…. Vím jak dopadla řad a mých podobných slibů z poslední doby.

Nicméně Jakub Janda a politologové z Masarykovy univerzity by opravdu neměli ztrácet čas. Ty sázkové kurzy stejně tak jako grafy na libru a FTSE100 jsou přímo nabité negativními emocemi. A  to nikoli každý pátý den, ale nyní každý den. A Putin se jistě raduje jak pětileté dítě o vánocích! Jak zmáknul tu Británii!!!!

A vlastně celý svět, protože dolů s Británií, kvůli nejistotě Brexitu jdou momentálně akcie na celém světě!!!

Jakube Jando, Gregore, Petro Vejvodová – budíček!!!!! Budíček!!!!
 

Doplněk!
Ano Jando a  spol. – budíček!! Big Ben se může zbláznit jak buší na poplach a  vy nic! Putin vydatně ovládl britské sázkovky!

Kurzy na setrvání Británii se, řekl bych, až skoro panicky řítí dolů. Za necelé dvě hodinky, co jsem dnešní Brexit pustil na sklo se kurzy dramaticky změnily!!!

Na úspěch Brexitu se ranních 1:2,5 už sází jen v kurs 1:2,38 a na setrvání máme místo 1,5 už 1:1,57….

Za necelých 120 minut!!! To s  tím nic neuděláte? Nebudete žádat, aby Brusel okamžitě zastavil evidentně Moskvou cinknuté sázení, které rozvrací náš a  hlavně britský klid na práci? A  co takhle varovat britské sázkaře, aby neskákali Putinovi na špek? No nejsnazší snad pro vás bude, když všechny weby britských sázkových společností, které se podílejí evidentně na té zjevné manipulaci s kurzy dáte a  seznam proruských rozvratných webů a požádáte Brusel, aby je zabanoval!!!!

Nabádám vás k  tomu bez ironie a  s čistou myslí a otevřeným srdcem. Osobně si nepřeji vystoupení Británie z  EU. Ale nebudu vám ani vám podobným vysvětlovat proč – nepochopili byste to.

Obama svému britskému psíku: “Zůůůůůůůstaň, zůůůůůůstaň, zůstaň …”