„Ukrajinská hrdinka“ Naděžda Savčenko pronáší řeč v Radě

The Saker
2.6.2016   Zvědavec
 

Zajímavé záběry. „Ukrajinská hrdinka“ Naděžda Savčenko přednesla svůj první projev před ukrajinskou Radou. Byla uvedena dalším bona fide náckem, Andrijem Parubim, novým předsedou parlamentu a č. 2 v ukroušském Banderastánu. Nevím, jestli to zaregistrují lidé nemluvící ukrajinsky, ale Parubij zní, jak bych to měl říct, nepříliš při smyslech. Slyšel jsem zvěsti, že trpí duševní nemocí, a když jsem ho dnes poslouchal, nedivil bych se, kdyby měly pravdivý základ.

Co se týká Savčenkové, byla sama sebou, což není překvapením. Členům Rady řekla, že jim nedovolí zapomenout na ty, kteří zemřeli za „naši milovanou Ukrajinou“, a vypadala dost naštvaně. Jenže ona vypadá naštvaně pořád. A stejně jako onehdy při rozpravě s Porošenkem se chovala tak, jako by slyšela hlasy nebo měla problém se soustředěním. Divné. Ale nejlepší bylo, když pak nutila (psychologicky) všechny ty poslance vstát a zpívat s ní ukroušskou hymnu. Skoro mi jich bylo líto, obzvláště když jsem viděl v jejich tvářích dosti strojený výraz.

Upřímně, je magor tak, jak říkala. Myslím, že stejně jako další „velký“ „ukrajinský vlastenec“ – Alexandr Muzyčko (alias Saško Bilij) – i ona bude pravděpodobně zastřelena, spíše dříve, než později, a, samozřejmě, obviněn z toho bude Putin.

Saker

PS: omlouvám se, nemám čas – či se mi nechce – překládat zcela předvídatelné hlouposti z úst Parubije či Savčenko, jsem si jistý, že pokud budete mít zájem, najdete si to na internetu.

PPS: Nyní jsem opravdu rád, že je Savčenko v Kyjevě. Upřímně, je v tom krásná karmická spravedlnost. Je mnohem lepší „skutečnou tváří“ ukronacistického Banderastánu, než, řekněme, Porošenko, Timošenková či „Jac“. Je opravdu „skutečným“, dokonalým, koncentrovaným a čistým vyjádřením ukronacistické nenávisti, odpornosti a zla. Pomyšlení, že pseudo-nacionalističtí ukrajinští oligarchové si to rozdávají s touto harpyí, mne přivádí k smíchu. Doufám, že to bude natočeno kvalitně a na spoustě videí.

PPS: Chcete slyšet něco legračního? Ukronacistický slogan „Україна понад усе“ (Ukrajina nadevše) je přímou kopií německého „Deutschland über alles“ (Německo nadevše), stejně jako text ukronacistické národní hymny „ще не вмерла Україна“ (Ukrajina ještě nezhynula) je přímou kopií polského „Jeszcze Polska nie zginela“ (Polsko ještě nezhynulo). Co se týká melodie, tak ta byla napsána, kým jiným, než katolickým knězem Michailem Verbitskim. Nejsou tito „nacionalisté“ k sežrání?! LOL!

“Hero of the Ukraine” Nadezhda Savchenko addresses the Rada vyšel 31. května 2016 na thesaker.is. Překlad v ceně 149 Kč Zvědavec.