Teroristé v Doněcku právě ničí budovu technické univerzity

Buzina – 1 rok,
vrazi na svobodě

13. 7. 2016, Petr Ďoubalík, zdroje zde1zde2 – Zástupci organizace Mladá republika oznamují start prací na památníku Olese Buziny v Doněcku

Pojďte se podívat na teroristy v Doněcku, proti kterým vedou někteří naši zástupci, kupříkladu ministr obrany Stropnický, bez našeho souhlasu, antiteroristickou operaci. 

Česká republika prostřednictvím průměrného herce, špatného ministra a ještě špatnějšího člověka, vystrojuje “antiteroristické zabijáky” a když si v tom válečnickém dobrodružství udělají bebíčko, tak je hodlá na naše náklady léčit. Brzy v tom bude mít ta krvelačná smečka docela zmatek. Už teď by se zakoktali, kdyby dostali otázku, jestli jsou pro ně Bandera a Šuchevyč hrdinové. Porošenko si teď musel dávat velký pozor, aby nezakřičel “Sláva Ukrajině” u památníku ve Volyni. Jinak ten banderovsko – fašistický pozdrav hrdě provolává všude. A teď – kdyby viděli, jak doněčtí teroristé – separatisté ničí budovu univerzity! Vždyť Oles Buzina byl pro ně také jistě jen obtížný hmyz, co bzučí nepříjemnou pravdu. A doněčtí ho malují na stěnu budovy…

Připomeňme:

Oles Buzina

Olese Buzinu, ukrajinského spisovatele, novináře a televizního vedoucího, zastřelili 16. 4. 2015 u domu, kde bydlel. Byl na černé listině i s adresou, v podstatě určen na zabití. Po roce soud propustil nacionalisty, podezřelé z vraždy: Andreje Medvedka a Denise Poliščuka. Polovina materiálů ze spisu se “ztratila”. Prokuratura Ukrajiny přiznala ztrátu dokumentů ve věci zabití Buziny. O Buzinovi jsme psali na NR zde3 (Oles Buzina – porazil pravdou “Ukrajinskou pravdu” a proto byl zavražděn).


přibližný překlad z mluveného slova ve videu (viz níže): Ďouba
0:30 (“terorista” č.1)

Milí přátelé, dobré ráno, dnes se Doněck probouzí spolu s námi, vítám vás tady, nesešli jsme se náhodou, dnes je den narození ukrajinského spisovatele, novináře a televizního vedoucího Olese Buziny (OB), sešli jsme se u budovy Doněcké technické univerzity, abychom si společně připomněli obraz skutečného patriota Ukrajiny, bojovníka za pravdu, protivníka totalitárnímu režimu současné vlády v Kyjevě a jeho portrét bude nám všem navždy připomínat jeho oběť za myšlenku jednoty našich národů. Velmi rád předávám slovo představiteli organizace Mladá republika

1:19 (“terorista” č.2)

 Dobrý den, vážení přátelé, obyvatelé DLR… před rokem zahynul ukrajinský spisovatel, novinář.. ten člověk, který se postavil proti celé zemi, povstal na obranu ruského světa, právě on chtěl ukázat tu pravdu, co se děje na Donbasu, právě on chtěl ukázat pravdu o ukrajinské vládě, to je důležité, klíčové. Bohužel, jak ukazují dějinné skutečnosti, chytré a rozumné lidi likvidují. A to se stalo i s OB. Právě tento člověk chtěl ukázat celému světu, že jeden v poli může zlomit fašismus, může zlomit ideologii nám cizí. A co víc, on dokázal, známe mnoho případů, kdy jeho myšlenky, texty, pomohly, my sami v DLR jsme příkladem a ukazujeme celému světu, že si vážíme takových lidí. Chci vám s radostí představit obrázek, který bude již za dva dny hotov, nyní vidíme, jak se začíná tvořit, a tento obrázek, portrét OB bude vyobrazen na jedné z hlavních ulic města Doněcka. To bude připomínat nám všem, že musíme nevyhnutelně bojovat, být spolu, a jak se říká, milovat svoji vlast a být milovaným. Moc děkuji.
3:30 (“teroristka” č.3)

Říkat pravdu je velká věc velkého člověka. Právě takovým byl OB. Čestný, odvážný novinář. Člověk s velkým Č. Příklad pevnosti, příklad bojovníka za pravdu. OB důsledně hájil své názory, bral se za myšlenku slovanského bratrství. Nehledě na všechny hrozby, nehledě na to, že jeho jméno bylo v černé listině kyjevské chunty, on neopustil Kyjev.
Neměli ho rádi za jeho čestnost, báli se ho kvůli jeho nekompromisnosti, vzali ho Ukrajině v nejtěžší době. Dokonce i po smrti zůstane OB hrozbou pro krvavý kyjevský režim. Vždyť kulka zabíjí tělo, ale ne myšlenku.

4:55 (“terorista” č.4)

Zdravím vás přátelé, nejprve vám chci poděkovat, že jste přišli (děcka), nehledě na pálící slunce, byť je ještě ráno, moc vám děkuji, že projevujete aktivně váš občanský postoj. Pokusím se trochu zbavit tragičnosti, vylepšit náladu, protože OB byl velmi pozitivní muž, bil se za svou práci a nehledíc na okolnosti, šel vpřed. Proto jsme my dnes tady, proto jsme se sešli, vzpomenout, o čem mluvil OB, první, co bych chtěl říci, OB byl za jednotu našich národů. On cítil, že Rusko, Ukrajina, Bělorusko jsou jedno. To je důležité vzpomenout. Druhé, on chtěl, aby i ruská kultura, ukrajinský a ruský jazyk, aby se společně rozvíjely na území Ukrajiny a vlastně za tuto myšlenku i zahynul, dal za ní život. Velmi dobře chápal, že “svidomití” Ukrajinci se víc modlí za zničení ruské kultury než za rozvoj ukrajinské kultury. A snažil se to maximálně ukazovat. Říkal, že Ukrajina se může stát silnou zemí, to je jeho řeč, ale jen v případě, že se nebude zabývat hloupou rusofóbií, ale naopak spolupracovat s Ruskem, rozvíjet tuto spolupráci. Budu ho citovat: “My nejsme k tomu odsouzeni, my jsme bez toho odsouzeni”. A dnes, my s vámi, milí přátelé, vidíme, jak ukrajinský národ trpí za chyby své zločinné vlády, ale věříme, že jeho oběť nebude zbytečná a ukrajinský národ se zbaví zaprodaných oligarchů a zločinných vládců… DLR je záštita víry a pravdy, boje za opravdové myšlenky ruského světa. Právě o to, přátelé, se budeme snažit a pak oběť OB nebyla zbytečná.

video:

Doplnění:
Vyobrazení OB na zdi univerzity bude velké 20 x 10 m, v černobílém provedení, na portrétu budou ještě skvrny krve a datum vraždy spisovatele. Také zde bude citát OB: “Pro vítězství nestačí jen mít pravdu, ale být i silný”.

 Prokuratura Ukrajiny přiznala ztrátu dokumentů ve věci zabití Buziny, více viz zdroje výše: