Ukázalo se, že Sorosův fond pořádá Majdany po celé Evropě

28. 8. 2016    zdroj
Před několika dny došlo k dalšímu velkému počítačovému vlámání. Hackeři DCLeaks.com zveřejnili stovky interních dokumentů fondu George Sorose. Mimořádný zájem upoutaly informace a zprávy o účasti fondu na financování “barevných revolucí” celkově a Majdanu na Ukrajině konkrétně… nyní se prakticky potvrdila informace, že Sorosův fond je tou nejnebezpečnějšá organizací, která je ochotna sponzorovat státní převraty a propagaci těchto převratů v jiných zemích prostřednictvím skupování médií a tvůrců veřejné mínění.


Podle údajů v dokumentech fond skupoval v Evropě média, aby ta diskreditovala vládu Janukovyče a nazývala jej ne jinak než “tyranem a diktátorem” a podporovala Majdan a “revoluci důstojnosti”. Zejména fond investoval do řady médií v Řecku, několika soukromých televizních stanic a hlavních novin. V principu je možno podle archivních publikací snadno zjistit, kdo konkrétně byl koupen.

Agentura Bloomberg, která zveřejnila informace o nabourání se do Sorosovy nadace, také dodala, že “jedním ze svých hlavních úkolů organizace vytyčuje protiakce proti Rusku a proti rozšíření vlivu Ruska v Evropě.” Podle posledních zpráv fond spolupracoval nejen s řeckými médii, ale také s některými politiky a tvůrci veřejného mínění.

“Studií” organizace se například účastnil Matthew Tsimitakis, poradce předsedy řecké vlády Alexise Tsiprase. Podle samotného Tsimitakise opravdu tuto aktivitu prováděl, ale v době, kdy “ještě nepracoval v rezidenci premiéra Řecka a nezastával stranické posty.”

Celkově Sorosův fond i nadále, i když nepřímo, ale ovlivňuje události ve východní Evropě, na Ukrajině a v Rusku. Když už o tom mluvíme, fond byl uznán jako “nežádoucí” na území Ruské federace generální prokuratorou koncem roku 2015. Liberální veřejnost se tehdy, tuším, velmi hlasitě rozhořčovala.

Říkala, že Kreml dostal záchvat paranoie a že Sorosův fond je jen humanitární charitativní organizace, věnující se rozvoji kultury, vědy a ideálů demokracie a humanismu v celém světě.

V naší zemi fond počítal s pokračováním a dokonce zintenzivněním své práce. Opět nepřímo. V publikovaných interních dokumentech fondu byla nalezena zmínka o koncepci v podobě Russia Project Strategy, tedy “Strategie práce v Rusku.”

V souladu s touto strategií se plánovalo “vytvoření husté a široké struktury nezávislých subjektů občanské společnosti.” Zároveň se zvlášť uvádělo, že “fond musí zůstat flexibilní v otázkách financování, aby se ruští příjemci nedostali mimo zákon o “cizích agentech”.”

Taková je to tedy humanitární nevládní organizace…George Soros se chtěl vykašlat na nežádoucnost svého fondu v naší zemi a byl připraven lehce “obejít” zákon o zahraničních agentech. To znamená, že mecenáš a altruista je připraven porušovat zákony suverénního státu k dosažení svých cílů.

A těmito cíli je, rusky řečeno, vytvoření sítě ruských nevládních organizací, které by svou činností stimulovaly destabilizující procesy v naší zemi, propagovaly myšlenky na svržení vlády a iniciovaly procesy podobné ukrajinskému Majdanu.

Ba co víc, kdyby se něco takového stalo, evropský tisk už byl připraven pět “ódy na revoluci”, protože, jak dokumenty ukazují, mnohá evropská média má Soros na háku. Neměli bychom také zapomínat, že Soros a jeho fond nejsou osamoceni. Existuje ještě mnoho dalších západních struktur s podobnými cíli a úkoly.

Celkově to všechno není nic nového a víme, oč jde. Ale podívejme se, co se po všech těchto majdanech a revolucích pravidelně děje dokonce nikoli s oběťmi demokracie, ale s iniciátory těchto procesů.

Nedávno například USA na oficiální úrovni prohlásily, že zbytečně podpořily “arabské jaro”. No ano, teď tam je chaos, s nímž se z nějakého důvodu vypořádává Rusko, i když tím získává strategickou dominanci v komplikovaném regionu.

O Ukrajině zatím “západní partneři” nic takového neříkají, ale soudě podle vysychajícího financování a odmítání úvěrů, již na to myslí. Celkově lze říci, že všechna tato “úsilí na podporu demokracie” Sorose a podobných struktur se stále častěji obracejí proti iniciátorům a sponzorům těchto procesů.

Kdy těmto lidem dojde, že globální politika se opět dramaticky změnila a že samotné podmínky diktují mnohem horší důsledky za rozdmíchávání další “barevné revoluce”, to je otázka. A kolik lidí kvůli tomu musí zahynout, také.

Ale faktem v tomto případě je, že Sorosův fond se celkem rychle dostal na “vlastenecký stop seznam”.

Ať už se rozhořčuje naše progresivní a liberální veřejnost, jak chce, nyní se prakticky potvrdila informace, že Sorosův fond je tou nejnebezpečnějšá organizací, která je ochotna sponzorovat státní převraty a propagaci těchto převratů v jiných zemích prostřednictvím skupování médií a vůdců veřejné mínění.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová