Zacharova: rozhodnutí o odstranění národního týmu Ruska z paralympiády je podlost

8. 8. 2016     zdroj
Rozhodnutí o nepřipuštění ruského týmu na paralympijské hry, které bylo přijato v neděli, je podlé a nelidské. Na své stránce na Facebooku to napsala oficiální mluvčí ministerstva zahraničí RF Marija Zacharova.


“Rozhodnutí o nepřipuštění na paralympiádu celého ruského paralympijského týmu zaráží podlostí a nelidskostí. Je to zrada těch nejvyšších standardů v oblasti lidských práv, jež tvoří základ současného světa”, poznamenala.

“Paralympionici – to nejsou invalidé, kteří se z beznaděje začali zabývat sportem. Paralympionici jsou sportovci, kteří dokázali, že neexistuje bezvýchodnost. Mívala jsem v životě různá období. I velmi těžká. Období zkoušek. Někdy mně bývalo tak těžko, že se mně zdálo, že už nemám síly. A dnes vám mohu říci: právě v takových chvílích jsem si vzpomněla na náš paralympijský tým, na jednotlivé sportovce. A zastyděla jsem se za svou slabost v rozkvětu sil”, napsala Zacharova. “Hoši a dívky! Jsme s vámi, jsme na vás hrdí, jste naše pýcha. Jste to, co patří k našemu národnímu pokladu,” shrnula.


Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová