Jedenácté září přišlo Americe neobyčejně vhod. Pár tisíc mrtvých byla velmi výhodná cena. Patnáct let vraždění očima Martina Kollera

12. 9. 2016   ParlamentníListy
 
Události známé jako „jedenácté září“, staré právě patnáct let, uvrhly svět do mnoha dobrodružství, z nichž se nevzpamatoval dodnes. Analytik Martin Koller nabízí čtenářům ParlamentníchListů.cz zamyšlení, co se po útocích na New York vlastně odehrává a co se případně mohlo odehrát jinak.

Kdo podle vás reálně spáchal a zafinancoval útoky z 11. září 2001? Nevěřme konspiračním teoriím a podívejme se na věci racionálně.

Já to nevím a pravdu se možná nikdy nedozvíme, pokud to není ta oficiální. Existuje řada více či méně pravděpodobných teorií. Letadla plánovitě unesli islámští teroristé a provedli s nimi útok. Financováni byli z islámských zemí. To nikdo nepopírá.

Většinou se řeší, zda teroristé nebyli pod kontrolou amerických tajných služeb. V takovém případě by šlo o takzvaný útok pod falešnou vlajkou. Jeho cílem by bylo politicky konsolidovat rozvrácenou americkou společnost a spojit ji k podpoře vládní politiky na základě vnějšího ohrožení. Především vytvořit souhlas k americké vojenské intervenci po  světě a posílení kontroly vlastního obyvatelstva. Uvedené cíle se evidentně podařilo splnit. Několik tisíc mrtvých nebyla vysoká cena.

Něco takového se bude obtížně prokazovat, ale vyloučit to nelze, zvláště v případě, že by šlo o akci skupin disponujících reálnou mocí v globálním rozsahu. Samozřejmě nejde o komediální spolek označovaný jako Bilderberg, který vyrábí mediální mýty pro hlupáky. Opravdu si myslíte, že pan Schwarzenberg řídí svět?

Výsledky ovšem nejsou tak oslnivé. Americké vojenské expedice skončily porážkami v Iráku i Afghánistánu. Americká ekonomika se hroutí a stát zadlužuje, přibývá nepřátel po celém světě.

Hlavní sporná diskuse se točí kolem otázky, zda mohly nárazy letounů zničit výškové budovy. Opakují se konspirační teorie, že v budovách byly nachystané nálože. Vzhledem k prolhanosti a pokryteckosti americké politické reprezentace to nelze zcela vyloučit, především vzhledem k důležitosti výše uvedených cílů.Ovšem stále se pomíjí několik dalších možností. Především řada amerických staveb je odfláknutá z důvodu úspor a chamtivosti stavitelů. Reálná kvalita, především statická pevnost budov, nemusela odpovídat stavební dokumentaci. Nemáme informace o zatížení a opotřebení konstrukce. Materiál je definitivně zničen, takže zpětně nelze nic dokázat. Dále je tam poměrně měkké podloží, viděl jsem to osobně. Kinetická energie nárazu letounu o hmotnosti desítek tun je strašlivá a  může vést k destruktivním vibracím. A v neposlední řadě nelze vyloučit ani podíl pojišťovacího podvodu, protože šlo o miliardy.Reálnost možnosti pádu budov po nárazu letounů by mohl posoudit objektivně pouze člověk, který zná realitu stavební konstrukce takzvaných dvojčat. Nejsem schopen se jednoznačně přiklonit k žádné z teorií, i když některé jsou vysoce pravděpodobné nebo tak na první pohled vypadají, a nechci si hrát na vševěda. Ovšem nepochybuji, ze strany současné politické reprezentace USA lze očekávat každou lumpárnu.
Jakou správnou odpověď měl Západ po jedenáctém září podniknout a co pokazil?

Především musíme mluvit o odpovědi USA. Zbytek takzvaného Západu se do značné míry vezl a americké zahraniční politice pouze otrocky přisluhoval, což činí dodnes. Naštěstí tehdy ještě nevypukla občanská válka na Ukrajině, protože americká propaganda by z útoku 11. září zcela jistě obvinila zlého Putina.

Jinak byla odpověď typicky americká. Násilí a vraždění převážně civilních obyvatel Afghánistánu, Iráku a dalších zemí. Patnáct let po  útoku v New Yorku stále žádný pozitivní výsledek americké války proti globálnímu terorismu. Ilustrativní už je fakt, že američtí ideologové zvolili nepřesný, možno říci politicky korektní pokrytecký název svého tažení za světovládou. Mluví o jakémsi globálním, místo o islámském terorismu. Přitom ten islámský je stále rozměrnější a nebezpečnější realitou.

Američané měli především vypátrat viníky, což evidentně nedělají, možná ani nechtějí. Dodnes vlastně nemají komu odpovídat. Je to jen americký vojenský monolog sankcí, bomb, raket, dělostřeleckých granátů a palby pěchotních zbraní. Teroristický útok 11. září se jim náramně hodil.

Jak hodnotit dohodu velmocí o příměří v Sýrii? Vydrží?

Já jsem za týden nezměnil názor. Velmoci by měly jednat se zákonnou vládou prezidenta Asada, kterou podporuje většina Syřanů bez ohledu na mediální lži evropské propagandy a jejích českých poskoků. Velmoci by měly respektovat názor a zájem většiny obyvatel Sýrie. Volby nedávno proběhly a mohli se jich zúčastnit všichni. Proč je USA, Saúdská Arábie, Turecko a EU nerespektují. Případně by mohly prosazovat volby pod kontrolou OSN. Jenomže v těch by opět zvítězil Asad, takže raději žádné volby, ale další válku. A to dělají bojovníci za svobodu a lidská práva v USA a EU.

Zájmy USA podporujících jako vždy mezinárodní islámský terorismus a  Rusko/Asada reprezentující většinu občanů Sýrie jsou neslučitelné. Turecko navíc vojensky útočí na cíle na syrském území. Působí tam v rozporu s mezinárodním právem stovky amerických vojáků podporujících islámské teroristy mimo takzvaný Islámský stát. Proč USA a EU neprotestují a neuvalí sankce na Turecko vraždící Kurdy v Sýrii a  okupující část severního Iráku? Nevěřím, že dohoda bude plně a  dlouhodobě funkční, protože USA, Saúdská Arábie jako základna islámského terorismu a Turecko na ní nemají zájem, stejně jako je jim lhostejný syrský lid.

Jak se díváte na fakt, že řada evropských médií varuje před džihádisty v Saúdské Arábii a Kosovu?

Já jen žasnu. Proč s tím nezačali v době, kdy stejní džihádisté podporovaní ze Saúdské Arábie, narkomafiáni a obchodníci s lidskými orgány zajatců rozbíjeli Jugoslávii a vyvolali válku proti Srbsku za pomoci USA, Německa a dalších zemí NATO. Proč s tím nezačali v době, kdy hrdinové ze zemí NATO spolu s teroristy z albánské UCK a al-Káidy vyvražďovali Srby bránící svoji zemi a vyháněli je z jejich domovů?

Jak mohou být v Kosovu džihádisté, když jsou tam dvě velké americké vojenské základny a USA bojují proti terorismu? Jak mohou být v Kosovu džihádisté, když Kosovo existuje jen díky miliardám z EU, obchodu s drogami a s lidskými orgány. Stačilo by zastavit finanční pomoc tamnímu zločinnému islámskému režimu a Kosovo by se rozsypalo jako domek z karet. Místo činů komedie a mediální kecy stejně jako v případě islámské invaze do Evropy.

Jde to pěkně dohromady s americkou lží o srbských zločinech v Srebrenici, které pomáhali vyrábět prezident Clinton a jeho žena. Islamizace Evropy začala právě v Bosně a Kosovu s pomocí USA, Saúdské Arábie, Německa a dalších zemí EU. Média EU by měla varovat především před vedením EU, které džihádisty podporuje, dokonce je vítá.

Opakují se varování nad humanitární katastrofou v Řecku. Jak se k tomu stavíte a do jaké míry zkrátka jen evropské mocnosti přistoupily k řešení „nechme uprchlíky v Řecku a ono to nějak dopadne“?

Varování a další pokrytecké kecy. Kdyby EU v čele s německou kancléřkou neorganizovala islámskou invazi, nehrozila by žádná humanitární katastrofa. V případě pokračující islamizace hrozí humanitární katastrofa a genocida především Evropanům včetně Řeků. Mnozí z nich jsou však natolik zaslepení chamtivostí, že to nechtějí vidět.
….

(pokračování textu ZDE)