Bumerang odplaty. Rusko odrazilo útočný trumf amerických jestřábů

Alexandr Žilin
3. 10. 2016    Outsidermedia.cz

Anglosasové se připravovali použít ke zničení Sýrie stejný postup, který použili v Iráku a v Libyi. Letecké útoky, podněcování vzpoury, vyvolání chaosu, vykradení zdrojů a nakonec zničení země. Nebýt Ruska, všechno by se jim zdařilo.

Rusko odrazilo útočný trumf amerických jestřábů, když se postavilo do čela akce k likvidování chemických zbraní v Sýrii. Washington nebyl na takový krok Moskvy připraven a intervenci musel odložit. Avšak Anglosasové se svých záměrů jen tak nezřeknou. V Sýrii se objevili řezači hlav z Islámského státu (IS) a ti se zaměřili na boj proti prezidentu Asadovi, proti kterému vyhlásily válku i USA. V řadách IS jsou instruktoři z britských soukromých vojenských útvarů.

Jakmile IS několikrát zaútočil na syrskou armádu, USA okamžitě oznámily, že na nové kolo boje s „mezinárodním terorismem“ v Sýrii vysílají svoji armádu a speciální jednotky. Podivné, že Američané bojují proti Asadovi a zároveň posílají své vojáky do Sýrie bojovat proti IS, který ale také bojuje proti Asadovi.

Nelze se proto divit, že po jediném útoku proti vojskům syrské armády utrpěla vládní vojska několikanásobně větší ztráty než IS za celý rok „nesmiřitelného boje“ Američanů s ním. Tímto způsobem by se dosáhlo ubití Sýrie, ale zasáhlo Rusko, a to naprosto legitimně, na žádost prezidenta Asada. Do Sýrie vyslalo omezený vojenský kontingent.

Tímto regionem má procházet čínská Nová hedvábná stezka a není možno ponechat USA, aby jej vzaly pod svoji kontrolu. Rusko na sebe bere roli síly schopné zajistit bezpečnost Nové hedvábné stezky zde. Ruské Vzdušné a kosmické síly teroristům pořádně zasolily tím, že zničily jejich zbraně, techniku, také bandity a instruktory z Británie, USA a Izraele.

Situace se zásadně změnila, a proto přišli Anglosasové s novou legendou. Prý není možno bombardovat umírněnou opozici. Tu Američané zlegalizovali a část IS tak trvale chrání před údery. Pomáhají jí a jejím prostřednictvím vyzbrojují celý IS. V Sýrii stále probíhají rozsáhlé boje, při nichž je ohromná spotřeba zbraní, které USA dodávají prostřednictvím umírněné opozice. Tímto způsobem Anglosasové bojují nejen proti syrské armádě, ale i proti ruským silám, které ji podporují.

Za rok trvajícího angažmá v Sýrii ruské síly předvedly, že Rusko je globální velmoc. Postavily se na odpor světovému hegemonu násilí. Ještě důležitější je, že ukázaly svému zapřisáhlému nepříteli skutečně nečekaný válečný potenciál: Raketové útoky z různých pozic, moderní prostředky radioelektronického boje oslepující protivzdušnou obranu NATO a mnoho dalšího.

Jinými slovy: Rusko předvedlo bumerang odplaty, a to i v podmínkách nejaderné války. Získalo cennou zkušenost, když dokázalo čelit v boji Spojeným státům. V Sýrii budou dvě ruské vojenské základny. Odejít z Blízkého východu, zóny ruských životních zájmů, by znamenalo opustit světové postavení. Je jen otázka, jak pokračovat, aby nedošlo k „druhému Afghánistánu“. Aby k tomu nedošlo, musí Rusko učinit svým spojencem politický islám. Sílu a vliv, které dosud málokdo chápe a zná.

Zdroj: Life.ru