Putin okomentoval Bidenovy výhrůžky vůči Rusku: …od “amerických přátel” můžeme očekávat cokoliv. No, asi jsou trochu nervózní

17. 10. 2016     zdroj
Prezident Ruské federace Vladimír Putin okomentoval nedávné výhrůžky vůči Rusku ze strany viceprezidenta USA Josepha Bidena, který řekl, že americké zvláštní služby připravují kybernetické útoky proti Rusku. Dané prohlášení bylo Putinem učiněno 16. října na tiskové konferenci k výsledkům setkání s vedoucími představiteli zemí BRICS.


Putin poznamenal, že od “amerických přátel” můžeme očekávat cokoliv. Prezident RF také řekl, že Biden nic nového neřekl.

“Co nového vlastně řekl? Cožpak nevíme, že oficiální orgány USA všechny špehují a odposlouchávají?”, řekl Putin. Připomněl, že to dlouho pro nikoho není žádným tajemstvím, že Američané sledují přední světové politiky. “Není to žádné tajemství a důkazů o tom je dost, vydávají se na to miliardy dolarů – CIA pracuje, NSA pracuje, ostatní služby také”, řekl Putin.

Zdůraznil, že USA sledují nejen své nepřátele, ale i spojence.

Avšak určitá novota v Bidenově prohlášení přece jenom je, poznamenal ruský prezident. “Jediná novinka spočívá v tom, že USA poprvé na tak vysoké úrovni přiznávají: zaprvé – že se tím zabývají, zadruhé – do jisté míry vyhrožují, což samozřejmě neodpovídá normám mezinárodních vztahů.”

“No, asi jsou trochu nervózní”, řekl Putin.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová