Jackie Evancho*) má teprve 16 let, ale nyní bude vystupovat už pro druhého amerického prezidenta. A samozřejmě, je za to ze všech mainstreamových a ostatních dobroserských**) stran kritizována.

Vláďa z Brna

23. 12. 2016      zdroj
Jackie Evancho byla kolem rodného města Pitsbourghu obecně široce známa už asi rok předtím, než se poté v roce 2010, ve svých 10 letech, proslavila i po celých Spojených státech a vlastně po celém světě, když jako supernova vybuchla na Amerika má talent.
*) výslovnost [ivanko]
**) bohužel asi nejvýstižnější, i když hrubé označení, je to ale definitivně poslední “hrubost” v tomto článku.


Dnes, přes své mládí, má za sebou už hodně úspěchů, především pěveckých. Je nejmladším platinovým sólovým umělcem, od roku 2009 vydala šest studiových alb, tři koncertních alba, jedno EP a 31 singlů. Pět z jejích šesti alb dosáhlo č. 1 na Billboard Classical Albums charts. Běžní Američané znají především její vánoční písně a právě proto Vám ji dnes chci představit.

Po několika letech “chrlení” klasických alb si Jackie Evancho nedávno vyzkoušela také pop svým baladickým singlem Apocalypse.
Také se do roku 2012 ukázala už ve třech malých seriálových a filmových rolích, především naposledy jako filmová dcera Roberta Redforda ve filmu Pravidla mlčení. Občas vystoupila i jako modelka.

Možnost vystoupit při lednové Trumpově inauguraci přijala radostně a řekla: “Cítím se opravdu poctěna touto šancí znovu zpívat pro prezidenta”.

Přestože ani jinak se Jackie Evancho nikdy nebála dobrovolně, i když jen výhradně umělecky, zapojovat do politického dění, nyní se jedna kauza, svým způsobem politická, dotkla přímo jí samotné osobně a vpodstatě nedobrovolně, ale opět ji zvládá bravurně. Člověk jí po mamince asi nejbližší, o rok starší sestra Juliet, se před rokem i na veřejnosti představila jako transgender dívka. Veřejnost ji před tím znala jako křehkého chlapce Jacoba. Ale je už obecně známo, že Juliino soukromé vypořádání se s vlastní identitiu bylo dlouhodobé a uvážené, a s nemalou a vřelou účastí i nejbližší rodiny, včetně samozřejmě Jackie.
Juliet je nyní veřejně hodně otevřená z hlediska svých zkušeností a toho, jak ji ovlivnila i Jackiina sláva.
“Jackiina nově nabytá sláva dala celou naši rodinu pod mikroskop. Tím bylo všechno pro mě ještě těžší, měla jsem nejen starosti, co si bude myslet moje rodina, ale měla jsem velký strach z bulváru, kdyby o mě tohle zjistili, pro moji rodinu by to bylo hodně bolestivé.” Vyjádřila se i Jackie: “mám transgender sestru, a proto jsme směrem k nám museli snést hodně nenávisti, ale také hodně lásky.”

Jackie Evancho má ještě další dva sourozence, mladší bratr je Zachary a mladší sestra Rachel. Jackie Evancho, její sourozenci a jejich rodiče, Lisa a Michael Evancho, jsou katolíci a žijí v Pennsylvánském Pittsburghu.

Na závěr slíbené vánoční zpívání od Jackie Evancho:

Jackie Evancho – Christmas Songs (18 videí) youtube-zde

Tohle jsou vánoční písně převážně z let 2010 až 2012 a jednou 2013 (když měla 10 až 13 let), tenhle soubor videí obsahuje hodně pořadů i s rozhovory s malou Jackie a potom vždycky zazpívá.

Následující soubor videí je trochu odlišný, je už opravdu hlavně pro vánoční náladu, až do 13. písničky je totiž bez rozhovorů. Výběr navíc obsahuje písničky až do roku 2016 včetně. Jackie teď má 16 let, ale uvidíte, že pořád je spíš drobná, v kontrastu se svým nádherným průzračným, ale sytým hlasem.

Jackie Evancho – Someday at Christmas (19 videí) youtube-zde
Přeji Vám všem pohodové Vánoce, Vláďa z Brna