Jsme svědky vynálezu nejmocnější zbraně v dějinách lidstva!

8.12.2016, Petr Ďoubalík

Zarážející je, že převratný vynález učinili Rusové a současně Ukrajinci. Nová zbraň je založena na principu, který není vůbec nový, byl dlouhodobě rozpracováván v bývalém SSSR, ale teprve s využitím nejnovějších digitálních technologií přišel jeho čas.

Rovnováha sil ve světě je nyní narušena. Zbraň může být použita v kterémkoli okamžiku na libovolném místě planety, zachvacuje živou lidskou sílu v masovém měřítku, neživé předměty však neničí. Zbraň je koncipována jako “humanitární”, obrana před ní je ale prakticky vyloučena. V posledních dnech byla vyzkoušena v několika ukrajinských a ruských městech, ale naše i světová média z pochopitelných důvodů mlčí.

První větší posun ve vývoji technologie prý nastal, když svět s pomocí českého vynálezce Václava Havla objevil “bombardování z humanitárních důvodů” v Jugoslávii. Ta myšlenka nasměrovala úsilí vědců nadějným směrem. Zkoušeli nové a nové bomby, až jednoho dne vyrobili takovou, která opravdu neublíží ani mouše. Vojáci jim ale řekli, že takovou bombu si můžou strčit někam a projekt ztroskotal. Na pokračování nebyly peníze. Vývojáři se ale nevzdali. Bylo jasné, že musí vyloučit vše, co je finančně nákladné. Škrtli letadla, hned poté, logicky, i bomby. Octli se v nouzi. Nouze je naučila housti. Když se náčelník vzdálil, hráli a zpívali. A také se radovali z písniček na YouTube. A jednoho dne tam našli FLASHMOB! V tu chvíli jim bylo jasné, že nová zbraň musí létat internetem, mířit na mozek a bombardovat duši. Z dob SSSR mají k dispozici plné zásobníky zlidovělých písní. Je to dokonalé. Zbraň má 2 pojistky: bude fungovat, jen pokud budou lidé chtít. A když bude fungovat, nebude zabíjet. Právě naopak. Je to zbraň – od slova “bránit se”. Je to píseň, píseň bojující. Přátelští lidé všech zemí, spojte se!
V dlouhodobém horizontu by zbraň měla zásadně potlačit moc a blbost politických karierních nenažranců, působení krvežíznivých zrůd, neutralizovat prolhaná média a ztížit práci rozeštvávačům.

Flash mob, často psáno i Flashmob (dále jen FM), wikip fm
je blesková zábavná akce, při níž se náhle vyskytne vícero lidí, spojených nějakou společnou myšlenkou (případně i stejným oblečením, chováním apod.) v předem určený čas na předem určeném místě.

Pro vysvětlení je možná nejlepší tento článek (zdroj zde):

Rusové a Ukrajinci “zpívali” k zlosti neonacistům
Zatímco Kyjev přijímá zákony o “omezení ruské kultury”, na nádražích Ukrajiny a Ruska probíhají FM se zpěvem písní v ruštině i ukrajinštině. Jak píše německý list Der Freitag, právě účastníci akcí “lidového zpívání”, proti kterým ukrajinští neonacisté tak běsnili, vystupují za mír mezi Rusy a Ukrajinci, proti válce a “vynucené ukrajinizaci”.
“Již několik dní na Ukrajině a v Rusku probíhají FM. Na nádražích na Ukrajině se zpívají známé ruské a sovětské písně a na nádražích v Rusku – ukrajinské a kozácké písně” – píše Der Freitag.
Německý list připomíná, že ruské kanály na Ukrajině jsou zablokované. Krom toho jsou zakázána představení mnoha umělců z Ruska a prodej mnoha ruských knih. “Proti lidovému písňopění jsou ale ukrajinští policisté a nacionalisté bezmocní” – konstatuje Der Freitag.

Na text o FM z Der Freitag se odvolává i TV Antifašist, např. zde

FM 25.11.2016, ve videu od 0:00 – 1:00

nebo zde, od 0:00 – 1:58

FM shromažďuje na svém kanálu Grishin Anton, odkaz najdete na konci příspěvku. Tam jsem také objevil text od Larisy Ratič, předkládám překlad:

Na vztek prolhanému tisku – rodí se protestní vlna
Zazpívali “Smugljanku” (název písně) v Oděse – podpořilo ji celé nádraží.
I v Charkově, i v Záporoží –
Někde “Kljon” (Javor – název písně) zazpívají, někde “Vesnu” (Jaro – název písně)…
Je to to, co je nám nejdražší: Pamatujeme velký stát!
Ano, Ten drahý, svatý, co svět od fašismu zachránil.
Ač se rusofobové vztekají, stejně píseň naději zažehla!
…Pojďte, blízcí, pojďte!!!
Zazpíváme na Dněpru! Na Něvě!
A “chlopci, koněj rozprjagajtě!” (název ukrajinské písně) – v odpověď zazpívali v Moskvě!
Na Kyjevském starém nádraží, pod ruský temperamentní tanec – v hlavním městě “Marusju” hráli,
Poslouchajíc příkaz duše.

…Zase jak partyzáni najednou vyšli z temných lesů…
Nevěříme na ty Majdany, zato věříme v dobro a lásku!
Tak co, SBU?!! (Bezpečnostní službo Ukrajiny?!!)
Tu píseň nejde ani chytit, ani zabít.
To se víra svatá vzkřísila!
Maestro řekl: “Budeme žít!!!”
Vždyť my – od narození umělci a píseň – lidové vystoupení:
Slavjanští (slovanští?) “separatisté”,
Zpívají ” kolorady” (hanlivé označení proruských bojovníků), zpívají!!!
Zpívají a zpívají, třeba pukni vzteky
A kdo to zakáže? – Nikdo!
Tady všichni – průzračně a čestně: hle lidé, hle – píseň.
A co?!
Všichni slyší?!!
Jsme blízko. Jsme spolu.
My – děti velkých otců.
A naše nesmrtelná píseň – znak borců a tvůrců!

Kišiněv (Moldavsko), 6.12.2016:

Kyjevské nádraží v Moskvě
V Záporoží a Charkově proběhl písňový FM, my ve městě Moska přijímáme štafetu a předáváme ji dalším městům. A ještě, chceme předat všem bratrům a sestrám, těm, kdo se účastnili podobných FM, těm, kteří budou dělat podobný FM: bratři a sestry, my vás velmi milujeme a pamatujte, není nic lepšího než sjednocovat se písněmi, hudbou, a vědět o naší bratrské lásce. A navždy!!!

Info o FM na ruském “prvním kanálu”
…a normální lidé Ukrajiny se postupně uzdravují z otravy nacionalismu, kterou do nich nalila současná kyjevská vláda. Zajímavé akce probíhají na nádražích v Moskvě i v Kyjevě. V Moskvě zpívají ukrajinské písně a v Kyjevě ruské (v komentářích na YouTube lidé poznamenávají, že zpívají sovětské písně – pozn. překl.)

Záporoží (Ukrajina), 13.11.2016

Doněck (DLR) odpověděl:

Souhrn na NovorossiaTV
Doněck se připojil k masivní písňové štafetě jednoty, míru a přátelství. Obyvatelé naší republiky zazpívali “Podmoskevské večery”.
Připomenu, že Luhanští studenti na rozbitém mostu přes Severskyj Doněck, po kterém prochází linie dotyku, udělali FM, zazpívali píseň “Spí mohyly temné”…
A dřív ve městech Ukrajiny proběhla série FM, při kterých zazpívali písně ze sovětských filmů. První taková akce byla na nádraží v Záporoží…, potom nápad vzali charkovčané…, pak se připojili oděsité…, v budově Dněpropetrovského nádraží prodloužili vlnu FM, probíhající v Ukrajině. 27. listopadu v Moskvě na Kyjevském nádraží se nečekaně ozvala slova ukrajinské písně “Rozpřahejte chlapci koně”, to obyvatelé RF odpověděli přátelsky na FM probíhající v Ukrajině:

Tiraspol (hlavní město neuznané Podněsterské moldavské republiky) se připojil k velkému mezinárodnímu FM, ve kterém již přijali účast desítky měst, mezi nimi Moskva, Doněck, Oděsa, Kišiněv. Na nádražích lidé sborem zpívají lidové písně a nejen rusky. Tiraspolská mládež dlouho vybírala písně pro vystoupení, rozhodli, že jedna by měla být určitě lidová a druhá posvěcena Velké vlastenecké válce. Nakonec zazněly písně “Och ty step široká” a “Och cesty”. FM organizovali v městském vlakovém nádraží, asi 100 účastníků, zpíval ten, kdo zná tyto písně z dětství i ti, kdo se s nimi teprve seznámil.
“Molodci!” (chlapíci!), “Rossia!”…

Záporoží 13.11.2016
Charkov, odpověď nacisticko-banderovské “vládě”
V konci videa:
Toma Gomar, viceprezident strategického rozvoje Francouzského institutu mezinárodních vztahů: V září 2014 na zasedání Valdajského klubu jste popsal vztahy RF a Ukrajiny následovně: 2 země, 1 národ. Jak byste dnes popsal vztahy mezi těmito 2 zeměmi?
Vladimír Putin: Víte, já teď nebudu mluvit o tom, kdo má na čem vinu, ale já považuji, tak, jak jsem považoval, že Rusové a Ukrajinci jsou určitě jeden národ. U nás máme lidi krajně nacionalistických názorů, jak u nás, tak v Ukrajině, ale v celku, většině, je to jeden národ, jedné historie, jedné kultury, velmi etnicky blízký. Nejprve nás rozdělili a pak poštvali proti sobě. Ale my sami na tom máme vinu a my sami musíme najít východ z této situace a věřím, že zdravý rozum zvítězí a my ten východ najdeme…

Luhansk (LLR) 2.12.2016
Kde začíná vlast?
2:00 To je štafeta míru od mladých pozitivních lidí. Naše mládež dnes podpořila písňovou štafetu písní na text velkého básníka, našeho rodáka Matusovského “Kde začíná vlast?” Děkuji mládeži, že se účastní takových patriotických akcí za sjednocení jednoho velkého Ruska.
Zúčastnili jsme se v tom FM, protože máme moc rádi město, město Luhansk. Milujeme Luhansk!:

Písnička “Pojď, zakouříme” z koncertu v Doněcku, ke zpěvákům se připojuje i premiér DLR Alexandr Zacharčenko. To není sice FM, ale to nevadí:

Samozřejmě se najdou i “praví vlastenci”, kterým asi nevraživost, dovedená k válčení, vyhovuje, při FM musejí nutně mávat banderovskou vlajkou, a nemohu si pomoci, ale chybí mi ta vlídná a veselá jiskra v očích. Mám pocit, že v jiných FM žádné vlajky ani trikolory nikdo nemá. Někdo zpívá, aby usmiřoval a spojoval, ale jak vidět, lze zpívat a mít cíl opačný:

Na hnutí FM reaguje i známý bloger Anatolij Šarij. Rozebírá, jak se patriotičtí Ukrajinci snažili zpívat nějakou píseň, která by neměla spojitost s Ruskem či SSSR, ale nic je nenapadalo, tak zazpívali to, co teď slyší pořád, do omrzení – hymnu:

Blahověščensk je ruské město, administrativní centrum Amurské oblasti. Nachází se 7985 km východně od Moskvy:

Jevpatorija (Krym):

Moskva, Kaťuša, publikováno 4.12.2016:
Svaz politických uprchlíků a politických vězňů Ukrajiny z Moskvy podpořil FM na Ukrajině.
Moskva podržela písňový FM  Ruska a Ukrajiny, předvedla na Běloruském nádraží písně ze stejnojmenného filmu “Běloruské nádraží” a “My potřebujeme jen jedno vítězství” nebo “Desátý náš výsadkový prapor.” Kdo bude další?

Každý den se objevují nová videa, nové FM, teď už i z malých vesniček, lidé zpívají třeba na autobusové zastávce, před “sámoškou”… Přemýšlím, že moje generace (1960) ještě zná stovky krásných českých písniček (a snad i pár ruských), ze kterých by se dalo vybrat, kdybychom chtěli rozeznít nádražní halu. Mladší ročníky už mívají u táboráku docela problém a současné děti? Zdá se mi, že znají víc anglických než českých a aby nějakou uměli všichni…? No, snad se pletu.

Tak kdo zvedne štafetu v ČR?
Mějte se pěkně, Ď.

slíbený odkaz na shromaždiště videí s FM:
Grishin Anton
grishin
kanal yt

překlady z mluveného i psaného slova: Ďouba a NV