Česko je schopné přijmout až 100 000 „uprchlíků“,prohlásil Tomáš Prouza. Je úzce spřízněn s neziskovými organizacemi, které útočí na prezidenta Zemana a v neposlední řadě lobují za přijetí migrantů do Česka….Zřejmě bude ministrem…

Petr Cvalín
22.2. 2017   Rukojmí
Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek odchází ze své funkce. Premiér Sobotka pana Mládka v očích veřejnosti odvolal neočekávaně.Myslím, že premiér Sobotka už by neměl žádné ministry odvolávat, neboť to stejně nemá žádný význam. Pozitivní zprávou pro obyvatele by bylo, kdyby Sněmovna 120 hlasy rozhodla o svém rozpuštění.

Je možné, že funkci po odcházejícím Mládkovi převezme státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Politik, který loni v Lidovém domě prohlásil, že Česko je schopné přijmout až 100 000 „uprchlíků“ ze zemí islámského světa. A není také tajemstvím, že Tomáš Prouza je úzce spřízněn s neziskovými organizacemi, které útočí na prezidenta Zemana a v neposlední řadě lobují za přijetí migrantů do Česka.

Je politováníhodné, že premiér Sobotka umí odvolat jen ministry sociální demokracie. Proč v minulosti neodvolal například ministra kultury Daniela Hermana? Vždyť kroky, které podniká ministr Herman, by žádnému členovi vlády nemělo být tolerováno. Stačí zmínit jen to, jaké má pan Herman vřelé styky se sudetskými Němci, kteří si neustále nárokují majetky v ČR.

Za tři týdny čeká ČSSD sjezd. A na tomto sjezdu se může stát cokoli. Premiér Sobotka bude obhajovat svůj stranický post a na ministru Mládkovi asi chtěl ukázat, jaký je lídr. A ano, ukázal jak slabým je lídrem.
Pokud opravdu Jana Mládka nahradí Tomáš Prouza, tak si sociální demokracie vykope ještě větší hrob, než jakým doposud disponuje .