Učiňme Českou republiku opět velkou!


Vladimír Balhar
28. 2. 2017
Pana Trumpa tady nemáme, musíme si vystačit sami. Je nás dost, asi 10 miliónů. Těch několik evidentně zkorumpovaných poslanců a jejich páníčky nepočítám, ti jdou proti nám, a to zcela otevřeně, obnažili se, odhalili, víme přesně, kdo škodí. Stačí se podívat, jak kdo hlasuje, tam je jejich darebáctví jasně vidět. Buďme jako oni. Oni škodí nám, škoďme jim. Byly doby, kdy Československo bylo veliké, ač samo malé. Měli jsme úžasné kapitány průmyslu. Dodnes je jméno Baťa pojem, Emil Škoda, a jiní. Pak přišli komunisti, a průmysl znárodnili. No, ale nezničili. Nerozkradli. Nezprivatizovali. Pouze okradli vlastníky.


Proti těm, kteří přišli po roce 89, byli komunisti sice rudá, ale nevinná hravá koťata. Po roce 89 se dostala k moci chátra, která se držela pravidla, “Co můžeš to urvi, co nemůžeš, to z….i”.

Dodnes si hraji své černé desky na gramofonu NAD z Tesly Litovel. Gramofon existuje, Tesla již dávno není. Teslu někdo urval a …. Smutné, ale poučné.

Jak z toho? Je to jednoduché. Pracujme. Odstraňme daně na práci. Zdaněn je alkohol, cigarety, benzín a práce. Jeden z politiků nedávno řekl, že příjmy do 133000 měsíčně nebudou zdaněny. Je to dobrý nápad. Podporujme toho politika. Má pravdu. Proč by měla být práce zdaněna. Protože se živíme prací, nikoliv spekulacemi ve finančním kasinu.

Zdaňme banky a lichváře. Zdaňme jejich příjmy z úroků. Progresivně. Česko dluží v součtu více než 3 biliony korun. Pokud lichvářům zabráníme, aby si účtovali náklady na kapitál ze zahraničí, pak při předpokladu 10% úroku může státní kasa dostat až 60 miliard navíc, pouhou změnou výkladu zákona o daních. To nemohou ovlivnit ani zkorumpovaní poslanci se svými páníčky.

Taky lze úroky zatížit dépéhá, vždyť je to odměna za „služby“.

Zdaňme spekulace s pozemky a akciemi. To bude křiku. Ale budou příjmy do státní kasy.

Aby bylo Česko veliké, musí mít veliké lidi. Vzdělané. Tvůrčí. Takový Baťa, i když vyráběl blbé boty, měl obrovský výzkum, spousty konstruktérů, technologů. Takoví lidé dnes nejsou. Protože nikdo nic nevyrábí. Kecy, že školství nepřipravuje odborníky, jsou pouze kecy. Nejsou potřeba odborníci, protože není výroba. Není potřeba nic umět, když spousta lidí se pouze zabývá balením zboží vyrobeného jinde. A to vás honí jako nadmutou kozu, abyste zabalili co nejvíce balíčků za směnu.

Zdaňme dopravu. Alespoň tak, že náklady na dopravu nebudou daňově uznatelný výdaj. Tím podpoříme místní dodavatele.

Zdaňme reklamu. Alespoň tak, že náklady na reklamu nebudou daňově uznatelný výdaj. Tím zamezíme vymývání mozků kravinami.

Zdaňme chemikálie v potravinách. Tím podpoříme místní dodavatele čistých potravin. Kdysi dávno jsem film Křidélko, nebo stehýnko chápal jako humor. Dnes je to smutná realita.

Je potřeba znovu zajistit aktivitu lidí. Přiblblí socialisté zničili spoustu podnikatelů stíháním údajného Švarc systému. Nechápu, proč bych nesměl poskytovat svou pracovní sílu jako samostatný člověk. Je to přece mé svobodné rozhodnutí. Když už tedy žijeme v společenském systému, kdy člověk je sám o sobě zbožím, kdy nabízí sám sebe na trhu pracovních sil, pak tedy forma samostatného malopodnikatele je pro kupce nejvýhodnější. Otrokům taky nejdříve prohlížejí zuby, zda je mají zdravé, zda jsou silní, ohmatávají jim svaly. Socialisté z nás udělali otroky, kteří ani zuby ukazovat nemohou. Ono, pobíhat v obrovské hale a balit balíčky o závod, to je otroctví, nebo jste jiného názoru?

Je potřeba legalizovat tzv šedou ekonomiku, protože ta je živná půda aktivity občanů. Lidé, kteří se o sebe budou moci postarat sami, nebudou otroci a nebudou závislí na půjčkách od lichvářů, pardon, od bankéřů. Šedá ekonomika je líheň budoucích Baťů a Škodů. Jinak to nejde. V zahraničí, kde mají rozum, se tomu říká lokální ekonomika. Lichváři ovšem zuří, nemají nezávislé pod kontrolou.

Pracujme, protože pouze prací se polidštila opice, nicméně, funguje to i naopak.