NATO bude investovat do militarizace Lotyšska asi 71 milionů eur

11. 3. 2017      zdroj
Na Ministerstvu obrany Lotyšska bylo řečeno, že do roku 2021 plánuje NATO investovat do obrany Lotyšska zhruba 71 milionů eur. Oznámila to informační agentura LETA. Finanční prostředky budou vynaloženy na rozvoj infrastruktury Národních ozbrojených sil Lotyšska, zajištění příjetí a rozmístění spojenců.


Podle nařízení, publikovaného na konci února 2017 kabinetem ministrů, bude moci Ministerstvo obrany Lotyšska v letech 2017- 2021 přijímat dlouhodobé závazky a uzavírat smlouvy s využíváním finančních prostředků programu NATO na investice do bezpečnosti v rozsahu až 71 milionů…Financování programu NATO na investice v oblasti bezpečnosti bude vynaloženo na rozvoj infrastruktury školení a logistické infrastruktury.

Jak IA REGNUM dříve informovala, prapor NATO, vedený Kanadou o počtu více než 1000 vojáků, přicestuje v plné sestavě do Lotyšska do června 2017.

Nyní se v armádních objektech intenzivně rozvíjí infrastruktura, potřebná pro přijetí praporu – kasárna, údržbářské dílny. Celkově budou v nejbližších letech náklady na tyto účely činit asi 50 milionů eur.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová