O čem se nás to snaží novinářské kurvičky přesvědčit?


V tzv. „seriózních“ médiích se u nás člověk dozví občas přímo neuvěřitelné věci:

Moskva strhne bytovky „chruščovky”, o domov přijde půldruhého miliónu lidí, píše s pěnou u huby novodobý politruk z redakce Novinek.cz nebo ČTK, ale mozek zapomněl zřejmě doma, neboť se mu do textu vloudilo následující:
 

„V důsledku stržení chruščovek přijde o bydlení přes půldruhého milionu obyvatel Moskvy. Ty plánuje moskevská radnice přesídlit do nově postavených domů.“

Přesídlit z havarijních paneláků do nově postavených domů znamená „přijít o bydlení“, pane politruk?

V doublethinku novinářských kurviček postmoderní doby nejspíše ano, i když žádný solidní sociologicko-psychologický výzkum na toto téma zřejmě ještě nebyl proveden. Ale co není, může být, a nejspíše bude.

Dost ironie, nyní k tomu jak je to ve skutečnosti. V Moskvě se nachází v havarijním stavu spousta „chruščovek“, paneláků s malometrážními byty, ve kterých bylo utrpení bydlet vždy, jednalo se o „geniální“ plán trockisty Chruščova, jak zlikvidovat možnost velkých rodin v Rusku.

Oficiálně byly tyto byty s plochou do 40m2 plánované jako startovní, dočasné byty pro mladé rodiny a jednotlivce, v reálu tam lidé bydlí i 60 a více let.

Tyto ohyzdné paneláky v dezolátním stavu se nyní rozhodlo vedení Moskvy postupně strhnout, ale až poté, co přestěhuje obyvatele do nově postavených domů, zadarmo a převážně ve stejné oblasti. Přestěhovávání z chruščovek do novostaveb už začalo.

Ve skutečnosti to bylo ještě tak, že Moskva původně plánovala strhnout jen polovinu chruščovek, ale obyvatelé z té druhé poloviny začali rozhořčeně psát „na všechny instance“ včetně prezidenta Putina, že chtějí, aby byly strženy i jejich domy, takže se nakonec rozhodlo strhnout všechny.

Budou se tedy stavět novostavby, ve kterých budou zadarmo dostávat mnohem kvalitnější byty obyvatelé chruščovek, a vyprázdněné chruščovky se budou strhávat.

Reportáž, kde je vidět, jaké domy se budou strhávat a do jakých bytů se budou lidé stěhovat: