Šoková terapie pro Západ je připravena: Rusko doplní další stát. V Jižní Osetii se bude po 9. dubnu konat referendum o vstupu do RF

25. 3. 2017
Předseda parlamentu republiky Jižní Osetie Anatolij Bibilov oznámil úmysl uspořádat referendum o připojení k Rusku po místních prezidentských volbách, informuje agentura RIA Novosti.
Volby prezidenta republiky se mají konat 9. dubna a po nich se vláda chystá zeptat občanů, zda se chtějí stát součástí Ruska.


“Přání lidu Jižní Osetie vstoupit do struktury Ruské federace není žádným tajemstvím. Existuje dohoda s prezidentem republiky a souhlas, že referendum se bude konat po volbách v roce 2017”, řekl Bibilov.

Hovořil o dohodách s úřadujícím prezidentem a slíbil, že bude tuto otázku konzultovat s ruskými orgány. Ačkoli ruská legislativa umožňuje vstup nového subjektu do struktury federace, situace bude podle Bibilova záležet na mezinárodní situaci.

Záměr vedení Jižní Osetie uspořádat referendum v roce 2017 o přistoupení k Rusku vyšel najevo loni v květnu. 9.dubna proběhnou v zemi nejen prezidentské volby, ale i hlasování o přejmenování na Alanii.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová