Masakr motorovou tramvají v Moskvě

29. 4. 2017 Petr Ďoubalík, zdroj: projekt “Žít”

Stalo se to již 8. 3. 2017, ale tyranskému putinskému režimu se podařilo věc tak dobře ututlat, že dlouho unikala i kulturnímu referentovi Nové republiky. Můžeme jen spekulovat, proč byla pro tento čin vybrána právě česká tramvaj. Video, opatřené českými titulky, je pouze pro otrlé. Nerozebírejte detaily, důležité je poselství.

Překlad a titulky: Ďouba

Klip je uveden takto: Muži demonstrují lásku k ženám 8. 3. Pro každého muže je hlavní ženou v jejich životě maminka. Právě ona je tím kompasem, který ho vede a radí, jak se zachovat v těžké situaci. Stejné charakterové rysy, podporu a pomoc hledá muž u své budoucí vyvolené. Video má za cíl připomenout mužům, aby projevovali své nejlepší kvality nejen ve sváteční dny, ale každý den, především v těch situacích, kdy jsou ženy a dívky skutečně v nouzi.
Klip je součástí projektu “Žít”.

Nezlobte se za bulvární titulek, neudržel jsem se. Jsem si dobře vědom toho, že nárazník auta není z masa. Na udobřenou přikládám písničku “Žít”, ke které se povedlo konečně udělat i české titulky. Povedlo se zpřesnit překlad, který jsem původně dělal ze zpívaného a mluveného slova v konci roku 2016 zde.

“Žít” s českými a 10 dalšími titulky. Pro zajímavost doplňuji, že v čase 1:45 zpívá Julia Samojlovová, ano, ta zpěvačka na invalidním vozíku, která měla za pár dnů reprezentovat RF na Eurovizi v Kyjevě. Ukrajina udělala z Eurovize politickou agitku již vloni (ruku v ruce s porotci) a letos to dovršila zákazem vstupu na své území Julii Samojlovové:

Rozšiřující učivo:
Projekt “Žít”, u jehož zrodu byl hudební skladatel Igor Matvijenko, docela žije. Nedávno jeho prostřednictvím vyjádřily hvězdy ruského šoubyznysu morální podporu Petrohradu, posledním počinem je podprojekt ” Dobrosti” (Добрости), který má za cíl dobrými zprávami vylepšovat lidem náladu.