Naprostý šok! Europoslanci chtějí pro Británii model Ukrajiny!

Šéfredaktor AE News
1. 4. 2017     AENews
Britská média včera uveřejnila šokující odhalení, které uniklo z Bruselu. Sedmistránkový dokument europoslanců za blok Lidovců, Socialistů a Zelených obsahuje návrh rezoluce, kterým by Evropský parlament měl možnost vetovat jakoukoliv dohodu Evropské komise a Londýna o Brexitu v případě, že Londýn podepíše do jara 2019 s jakoukoliv zemí světa, která není členem EU, jakoukoliv obchodní bilaterální smlouvu [1]. Toto je natolik skandální výhrůžka a podmínka, která zvedla ze sedadel na Downing Street dokonce i premiérku Theresu May. 


Podle kuolárních zdrojů britského bulváru prý zaznívaly včera na adresu Bruselu slova, která v sídle britských premiérů nezazněla od konce II. sv. války. Brusel si de facto bere článek 50 a vystoupení Velké Británie za rukojmí ve snaze potrestat Velkou Británii za odchod z EU. Dámy a pánové, dobře se v České republice dívejte a dobře čtěte, jak se chová Evropská unie. Tohle čeká každou zemi, která se pokusí vystoupit z mafiánského svazku s názvem Evropská unie.

Europoslanci chtějí, aby Británie podepsala Asociační dohodu s EU jako Ukrajina!

Sprostá slova a nadávky na adresu Martina Schulze a vedení Evropského parlamentu létaly včera v Londýně na požadavek evropských poslanců, kteří odmítají schválit s Velkou Británií klasickou bilaterální obchodní dohodu mezi EU a Londýnem a místo toho chtějí, aby obchodní dohoda a volný trh fungoval na principu Asociační dohody s EU, jako kdyby Velká Británie byla žadatelem a čekatelem o vstup do EU! Tedy stejná vykutálená Asociační dohoda, kterou podepsala Ukrajina. S touto dohodou se pojí to, že země musí synchronizovat své zákony se zákony EU v předem stanoveném harmonogramu. Země musí platit členské příspěvky jako asociační člen a musí otevřít svůj trh zboží z EU, investicím, službám a hlavně volnému pohybu osob. Europoslanci tím ukazují, že počítají se změnou nálad ve Velké Británii, která může změnit názor a článek 50 stáhne a odchod Británie se konat nebude. Volby v Británii jsou velkou neznámou, protože pokud vyhrají labouristé, téměř určitě budou mít od voličů mandát k setrvání země v EU za každou cenu.

Budeme vetovat Brexit, pokud podepíšete s Trumpem dohodu!
Za celou maškarádou stojí nechvalně známý byrokrat EU Guy Verhofstadt, který tento dokument včera v Bruselu nakonec veřejně přiznal a ukázal, už stejně nebylo co skrývat. Europoslanci v dokumentu vyhrožují, že pokud Velká Británie do jara roku 2019 podepíše jakoukoliv obchodní smlouvu se třetí zemí (např. s USA), Evropský parlament žádost o vystoupení Velké Británie na základě článku 50 Lisabonské smlouvy vetuje. Co by se dělo potom, to si nikdo nedokáže představit, protože Velká Británie by potom svévolným odchodem z EU mohla čelit sankcím jako Rusko. A mezitím by se Skotsko chtělo odtrhnout a připojit k EU. Sami zde vidíte, že co jsem tady psal v jednom z článků [2] před několika dny, to se opravdu naplňuje. Berlín skrze Brusel se ujímá vlády nad Evropou, vliv USA je zanedbatelný a Brusel (Berlín) se začíná vybarvovat a doslova fašizovat. EU nenávidí Trumpa a představa bilaterální obchodní smlouvy mezi Londýnem a Washingtonem dohání bruselské neomarxisty k šílenství.

Brexit musí schválit Evropský soudní dvůr!

Jenže poslanci EU zašli ještě dál. Ve svém dokumentu požadují, aby konečnou dohodu a odchod Velké Británie z EU schválil Evropský soudní dvůr, jestli takový odchod je vůbec možný. A to by mohl být velký problém. Evropský soudní dvůr je totiž institucionálním pilířem EU a jeho soudci jsou známí tím, že upřednostňují zájmy celku jako EU nad zájmy jednotlivých zemí. Podle odborníků by soud zřejmě rozhodl, že Velká Británie svým vstupem do EU kdysi dávno se zavázala k evropské integraci, která je jednosměrná a vystoupení z tohoto procesu není možné, protože mnoho firem a občanů z cizích zemí má vlastní životy a podnikatelské assety ve Velké Británii, které odchodem z EU budou nenávratně zničeny, včetně volného pohybu osob, rodin a příbuzných a z tohoto titulu by zřejmě Evropský soud Brexit zamítl.

Žádné koncové datum na volný pohyb osob do Velké Británie!

Eurposlanci v dokumentu také jednoznačně odmítli jakékoli datum na ukončení migrace občanů EU do Velké Británie, protože by to bylo v rozporu s unijními zákony. Pokud Londýn uzavře hranice a omezí volný pohyb a vstup do Británie, europoslanci dohodu mezi Londýnem a Bruselem potopí. V rezoluci se přímo píše: „Bylo by to v rozporu se zákony Unie, pokud by Velká Británie zahájila v předstihu před svým odchodem z EU vyjednávání se třetími zeměmi o obchodních dohodách. Stejně tak musí být zaručen volný pohyb občanů EU do Velké Británie a občanů Velké Británie do EU.“

Guy Verhofstadt a Antonio Tajani, kteří jsou předkladateli této rezoluce, nevylučují parlamentní vetování jakékoliv dohody o Brexitu, pokud výše uvedené podmínky eurposlanců nebudou splněny. Jednotliví europoslanci podle britského tisku zdůrazňují, že pokud nebude dosažena dohoda s Británií o občanských právech, se kterými se pojí právo na volný pohyb občanů EU, tak žádná dohoda s Británií nebude a země by odešla z EU de facto jako vyhozený černý pasažér. To by vedlo podle názorů k tomu, že Velká Británie by se transformovala v daňový ráj, aby přitáhla investory a kapitál ze zemí EU, ale na to by musel Brusel reagovat, který by na Londýn uvalil sankce, Londýn by uvalil sankce na EU a vypukla by de facto obchodní válka. Nutno dodat, že ale přesně tohle je cílem Berlína. Válka německé IV. Říše Das neue Europa s Velkou Británií. Tentokrát by ale na Londýn nepadaly bomby z Junkersů, Dornierů a Heinkelů, ale byly by to bomby ekonomické a v podobě obrovských cel na dovoz britského zboží a služeb do EU.

Skandální požadavky na Londýn připomínají Mnichov 1938!

Britský tisk zdůrazňuje, že nejvíce by byl postižen britský automobilový průmysl. Německý Spiegel byl konkrétnější a sedmistránkový dokument prostudoval [3]. Jsou v něm velmi podivné a doslova bizarní požadavky, které připomínají Mnichovský diktát z roku 1938 a je neuvěřitelné, jak se historie opakuje. Pamatujete si na tu poučku, že kdo se nepoučí z historie, bude donucen si ji zopakovat? Tak přesně k tomu se asi teď schyluje, protože obnovené a na nohy postavené a po roce 1989 opět sjednocené Německo právě povstává z popela a pokládá základy své IV. Říše. Právě teď a v této chvíli. Jak jinak si vysvětlit ty neuvěřitelné požadavky, které se v dokumenty vysypaly z Brusele, kterou Berlín vodí jako loutku?

Velká Británie by měla plnit veškeré finanční závazky k EU i po Brexitu, včetně těch, které vyplývají ze současného rozpočtu EU do roku 2020. Komisař pro rozpočet EU Günther Oettinger mluvil až o 60 miliardách EUR, které je Velká Británie povinna do roku 2020 do rozpočtu EU vložit.
Europoslanci požadují, aby Velká Británie po Brexitu nesměla požívat žádných podobných výhod jako členové EU.

Občané EU ve Velké Británii a občané Velké Británie EU musí mít ve vyjednávání vysokou prioritu s ohledem na volný pohyb osob.
Britské samostatné kroky v oblasti obchodních dohod, které jsou jinak v kompetenci EU, budou potrestány sankcemi. Jde o to, aby se Londýnu zabránilo během vyjednávání o Brexitu v paralelním vyjednávání bilaterálních obchodních dohod se třetími zeměmi.
Musí se vyjasnit otázky státních hranic, především s ohledem na Severní Irsko. Mírový proces v Severním Irsku musí nutně zůstat v bezpečí.

Jak tedy vidíte z výtahu ze Spiegelu, Brusel se snaží brnkat v 5. odstavci i na separatistickou notu Severního Irska, která je pro Londýn stejně tak palčivá, jako byly Sudety pro 1. Republiku ČSR. Chápete, o co se jedná? Berlín, tedy pardon, Brusel používá stejnou citlivou separatistickou notu o Severním Irsku, jako kdysi dávno, když Berlín rýpal do Henleina a rozfoukával plameny protičeských nálad v Sudetech. Ty procesy se vůbec nezměnily. Jakým právem se Brusel zajímá u všech čertů o Severní Irsko? Copak Severní Irsko je chanát nebo gubernie Bruselu? Theresa May bude muset ukázat sílu, jinak jí neomarxisté z Bruselu sežerou. Tady jde legrace stranou. EU útočí na integritu Commonwealthu už dokonce i přes problematiku Severního Irska.

Tohle všechno si Brusel dovoluje k Londýnu jenom proto, že Donald Trump je izolacionista a věnuje se jen vnitřním problémům v USA, kde má plné ruce práce s vnitřním nepřítelem, Deep state, Demokraty a dokonce s vlastními Republikány, kteří mu minulý pátek potopili jeho vlajkovou loď v podobě zdravotní reformy a zrušení Obamacare. Americká ozbrojená moc je sice stále přítomná v EU, ale americké silové procesy jako kdyby umřely a všechno teď řídí Berlín, Brusel, Bundeswher a Bundestag. Mimochodem, všechno to jsou čtyři „B“ a asi to není jen symbolika, ale předpověď. A taková Bohemia k tomu také pasuje, že? A co Blitzkrieg?

Westinghouse zkrachoval!

Největší světový výrobce jaderných energetických technologií a dodavatel jaderného paliva pro elektrárny, americká společnost Westinghouse, podala u federálního soudu v USA žádost o bankrot. Resp. žádost podala mateřská společnost Toshiba. Informaci přinesl The New York Times [4]. Vlastníkem Westinghouse je japonský koncern Toshiba, který se rozhodl poslat jaderného giganta do konkurzu kvůli enormním ztrátám způsobeným výstavbou a provozem jaderných elektráren na jihu USA, kde měl Westinghouse mohutné plány. Podepsal smlouvy a kontrakty na dodávky kapacit vyrobené energie za ceny, které ale nebyl schopen už garantovat vlivem nečekaného poklesu cen energií v uplynulých letech, hlavně kvůli těžbě zemního plynu frakováním. Toshiba oznámila, že se koncern kompletně stahuje z jaderného businessu ze zahraničí a bude se věnovat pouze jaderným provozům v Japonsku.

Velké obavy a mračna se teď stahují nad jadernými elektrárnami v západní Evropě, pro které smluvně dodává Westinghouse jaderné palivo, tzv. palivové tyče. Problémy očekává Velká Británie i Francie. Velmi pikantní je potom informace z ČR ze srpna minulého roku, že USA a Rusko se utkají v tendru o dodávky jaderného paliva pro Temelín [5]. Po bankrotu Westinghouse je teď jasné, kdo bude palivové tyče do Temelína dodávat. Nejen do Temelína, ale do mnoha elektráren v Evropě. Rusko je na koni, protože toto dává Moskvě do ruky silnou vyjednávací kartu s Evropou. Společnost Westinghouse je v konkurzu.

Ale pozor, tato věc může teoreticky vést naopak k efektu tzv. německé cesty, k odklonu a opuštění výroby elektřiny z jádra v evropských zemích a ke zdražení elektřiny z alternativních zdrojů. Paradoxně by to mohlo pomoci uhelným elektrárnám v Evropě a potažmo horníkům na Ostravsku. S posilováním role Německa v EU bude cesta opuštění jaderné energie protlačována velmi silně. Ze dne na den nedojde k ukončení provozu jaderek v EU, Německo potřebuje spoustu elektřiny pro svůj průmysl, ale výhledově bude prosazován cíl, aby jaderné elektrárny stály mimo území EU, např. na Ukrajině. Je to cílem globalistů, snížení globální spotřeby, snížení energetické stopy, menší ale udržitelná produkce. Krach Westinghouse opět oslabí pozici USA v Evropě, spolu se snižováním vlivu USA po stránce silové ohledně NATO tak přichází další oslabení, skrze kontrolu evropských zemí po stránce dodávek jaderného paliva. Američané tak přichází o jednu páku za druhou, kterými dosud kontrolovali chod Evropy. A to je voda na mlýn Berlínu. Ten se nyní úplně utrhne ze řetězu v cestě za převzetím vlády nad Evropou.