Přijďte na vzpomínkové shromáždění k 3. výročí masakru v Oděse

2. 5. 2017
2. května 2017 v 16.00 hodin si na Hradčanském náměstí v Praze nejenom připomeneme oděsské oběti. Před rokem se odehrála v Oděse tragédie . Zapomenout na ní by znamenalo rezignovat na lidskost. My, kteří odmítáme být lhostejní k tomu, co se odehrává na Ukrajině, mlčet nebudeme.

K akci, konané dne 2. května těmi, kterým není lhostejná situace na Ukrajině, se připojuje i Okresní výbor KSČM v Domažlicích, který apeluje nejen na občany Plzeňského kraje, aby v Praze vyjádřili solidaritu s oběťmi z Oděsy.
Na závěr bude přečtena výzva vládě České republiky a Evropské unii, aby bezpodmínečně požadovaly po Ukrajině vyšetření masakrů v Oděse, na Majdanu, ale i vraždy opozičních politiků a novinářů a potrestání viníků. Na tomto shromáždění promluví lidé, kteří mají na toto téma co říci.

Bude to Marek Obrtel, bývalý vojenský lékař, který vrátil vyznamenání, získané v misích NATO. Dále vystoupí mladá žena, původem z Donbasu, která hovořila na závěr pořadu „Máte slovo“, na téma, zda poskytnout Ukrajině zbraně. Také vystoupí očitý svědek masakru v Oděse, při kterém bylo povražděno v „Domě odborů“ 46 lidí. Součástí shromáždění bude přečtení jmen všech obětí. Promluví krátce také docent Giuseppe Maiello a další velmi zajímaví lidé.