Ve sněmovně se strhla přestřelka kvůli českým vojákům pod velením Bundeswehru a kvůli proruským webům. Ministr kultury Herman potom označil NATO za mírotvorce v Evropě po II. sv. válce. Asi zapomněl, že rakety Pershing ještě v polovině 80. let mířily na jeho rodné město!

– VK –
26.5.2017 AE News

Obrovská hysterie a kanonáda proti alternativním webům a jejich zpravodajství nekončí. Včera probíhaly v poslanecké sněmovně v Praze interpelace a předseda KSČM Vojtěch Filip interpeloval ministra obrany Martina Stropnického, aby vysvětlil smlouvu s německým Bundeswehrem, kterým bylo v rámci NATO předáno velení nad 4. brigádou rychlého nasazení v Žatci německé 10. obrněné divizi [1]. Ta byla založena v roce 1959 z pozůstatků předchozí 10. divize Wehrmachtu, která byla zformována v roce 1939 v Praze jako součást ….

úderných vojsk skupiny Sever a zanikla v roce 1943 po  obklíčení spojenci v Africe. Redakce AE News získala od zemského ministerstva obrany Bavorska sérii dokumentů, které se týkají pozadí vzniku 10. obrněné divize Bundeswehru se sídlem v bavorském Veitshöchheimu. Podle těchto informací byla divize v roce 1959 sestavena pod velením veteránů z Wehrmachtu, z nichž většina byla po propuštění z  amerického zajetí v roce 1945 integrována do složek Bundeswehru jako zaručené denacifikované velící kapacity. Většina velících důstojníků pocházela z Afrika Korps a severoafrické fronty z 10. pancéřové divize Wehrmachtu.
10. Pancéřová divize Wehrmachtu krátce po svém vzniku v roce 1939
Podle dokumentů v roce 1945 a následně v  50. letech byla snaha Američanů v okupovaném Německu o to, aby se do čela nové západoněmecké armády dostávali jen ti vojáci a důstojníci, kteří prošli americkým zajetím a byli ideologicky zpracováni pro americkou věc. Proto většina velících důstojníků Bundeswehru v 50. letech pocházela z jednotek a divizí, které byly zajaty západními spojenci. Při podepisování spolupráce Bundeswehru s Prahou bylo navrženo německou stranou, aby afilace české 4. brigády pod německé velení spadala pod 10. pancéřovou divizi Bundeswehru.
Naše redakce zjistila, proč právě 10. divize. Její předchůdkyně a jmenovkyně 10. pancéřová divize Wehrmachtu vznikla symbolicky právě v Praze v roce 1939. Symbolicky by tak byla navázána spolupráce mezi českou armádou a německými ozbrojenými silami tam, kde byla po roce 1945 z pohledu Němců násilně přerušena osvobozením Protektorátu a porážkou Německa. Obnovení partnerství je podle našeho názoru projevem vzájemné snahy o upevnění spolupráce obou zemí na vojenské úrovni ve světle tzv. hrozeb posilování Ruské federace na východě podle původní doktríny tažení na Rusko známé jako Drang nach Osten. Tolik vyplývá z analýzy dokumentu bavorské historického ústavu.

Ministr za landsmanšaft v Sobotkově vládě chválil NATO

To je pouze úvodní obrázek pro vykreslení pozadí celého příběhu, proč je kolem celé kauzy takový rozruch. Ale to, co se odehrálo v poslanecké sněmovně včera, to stojí za pozornost. Ministr obrany Stropnický na interpelaci reagoval slovy, že to jsou všechno lži proruských médií a že smlouva s Německem je transparentní a nevyplývají z ní žádné závazky. Jenže po něm si vzal slovo někdo, od koho by to ve věci interpelace vojenských otázek nikdo nečekal. Ministr kultury Daniel Herman, který vloni šokoval českou veřejnost svým projevem na Sudetoněmeckých slavnostech v Norimberku, kde místní osazenstvo oslovil „Milí krajané“ a potom si sedl po pravici šéfa Sudeťáků Berndta Posselta (psali jsme o tom minulý rok zde), si vzal ve sněmovně slovo. Daniel Herman se totiž v interpelacích emocionálně odkopal neuvěřitelným způsobem. Mír v Evropě je po II. sv  válce prý zajištěn pouze a díky NATO. Komunistům se díky NATO nepodařilo rozpoutat další válku.
Daniel Herman, ministr kultury ČR a v poslední době spojka Sudetoněmeckého landsmanšaftu v Sobotkově vládě.
Tady zastavím a jsem v šoku. Jakou proboha „další“ válku? Komunisté v Evropě rozpoutali nějakou válku? Pane Hermane, jste psychicky v pořádku? Nespadl jste z Marsu? Nebo jste žil v  nějaké jiné Evropě v paralelním vesmíru? Jakou válku komunisté kdy rozpoutali v Evropě? Všichni jsme dosud měli zato, že dvě nejstrašnější války, které Evropa zažila, rozpoutalo právě Německo, kam tak rád jezdíte na Sudetoněmecké slavnosti. A právě komunistický tehdy Sovětský svaz tu druhou sv. válku ukončil poté, co Rudá armáda nesla největší ztráty a největší tíhu bojů proti nacistickému Německu. Takže znovu se ptám, o jaké „další“ válce jste mluvil? Jenže to zdaleka nebylo všechno, protože Daniel Herman měl potřebu se opřít do celé věci mnohem intenzivněji.

Herman mluvil o morální a hospodářské devastaci komunistů, ale to neměl…

 

Vzápětí přešel na rétoriku proti současnému Rusku. To prý okupuje východ Ukrajiny a Krym. Nijak jsme si nevšimli, že by na východě Ukrajiny bojovalo Rusko. Odpor proti Kyjevu vychází z řad místních domorodých povstalců, kterým hrozí genocida od ukrajinské a dnes už vlastně demoralizované armády. A pokud jde o Krym, tam proběhlo lidové referendum o připojení k Rusku, podobně jako kdysi se Slovensko po I. sv. válce odtrhlo od Maďarska a připojilo se k Česku a  vzniklo Československo. Stejně jako se odtrhlo Kosovo od Srbska a  vyhlásilo samostatnost*). Kde jste byl, když se odtrhlo Kosovo? A proč by Krym, historicky spjatý s Ruskem a s dominantně ruským obyvatelstvem, neměl mít právo na sebeurčení? Kdo jste, že si troufáte odpírat národu právo na to, v jakém svazku a s kým chce být? To jste demokrat? Styďte se, pane Hermane!
Daniel Herman vloni na Sudetoněmeckých slavnostech v Norimberku, uprostřed šéf landsmanšaftu Berndt Posselt, vpravo Horst Seehofer, ministerský předseda Bavorska
Od Hermana zazněla vzápětí další perla, že komunisté měli 40 let na to, aby zemi zdevastovali morálním a  hospodářským způsobem tak, že se z toho hrabeme dodnes. Tento výrok mi doslova vyrazil dech. Takže o té morálce. Ty politické skandály, korupce po roce 1989, celkem 4 miliony exekucí, 100 tisíc lidí bez domova, kupónová privatizace, vytunelování bank, IPB, Mostecká uhelná, Setuza, Spolchemie, rozkradení Poldi Kladno, likvidace družstev, zničení největší oděvní továrny ve Střední Evropě OP Prostějov, milion rodin, které dnes mají kde bydlet díky komunistické výstavbě bytů, vy sám jste v  jednom takovém bytě bydlel v Českých Budějovicích, kde berete drzost mluvit o morálním rozkladu? Tolik korupce a podvodů nebylo v ČSSR za celých 40 let, co jich je teď za posledních pár let vaší koaliční vlády, milý pane Hermane!

 

Mluvit o ekonomické devastaci v domě oběšencově je výstřel do vlastního gesichtu, herr Herman!

 

A pokud jde o hospodářské zdevastování, tak jak nazvete dnešní státní dluh? Ten se vyšplhal po roce 1989 na neuvěřitelných 1,7 bilionu korun. Ale to není to nejhorší. Zadlužení domácností, obyčejné dluhy fyzických osob, dosahují v ČR 1,4 bilionu korun, to je více než roční státní rozpočet. Jak se opovažujete mluvit o  zdevastování země, když státní dluh před rokem 1989 nebyl prakticky žádný, naopak naší zemi dlužily ostatní státy. Co to zkoušíte za lživou propagandu na občany této země?
No, a závěrem projevu potom Daniel Herman vyjádřil údiv nad tím, že komunisté sedí v parlamentu ještě i v  roce 2017. No, pane Hermane. Jestli to nebude tím, že tam sedí kvůli tomu, že byli zvoleni v demokratických volbách, víme? Vy, jako demokrat, byste to snad mohl pochopit, že demokracie je o pluralitě názorů. A  jestliže někdo začne takto útočit na nějakou stranu v parlamentu, tak by se měl vzdát svého mandátu a odejít, protože demokracie není o tom, že platí jen pro ty, kteří pečou s landsmančaftem, s Bundeswehrem nebo s  NATO.
Rozmístěné rakety Pershing II v Neu Ulmu v Německu v 80. letech. Tato baterie mířila na západní a jižní Čechy na seřadiště vojsk ČSLA a letecké útvary a kasárny.
Chtěl bych zdůraznit jednu věc. Máme v  redakci mapy získané z archivu zemského úřadu Bavorska pro informace a  styk s veřejností. Jsou v nich zakreslené mj. i cíle pro plánované údery amerických raket Pershing rozmístěných v 80. letech v Bavorsku. Baterie a americká poziční postavení XXVI. a XXVIII. úderného postavení USMC v  Novém Ulmu, které spravovaly baterie Pershing II, mířily právě na České Budějovice, kde jste se narodil. Když mluvíte o garantech míru, byla to americká armáda, která nasunula jaderné zbraně do Turecka v 60. letech a tím vznikla na druhé straně Atlantiku následně Karibská krize, protože Sovětský svaz na to musel reagovat. Kde v tom vidíte jaký mír?
Američané nasunuli do Německa rakety Pershing na hranici doteku s Československem a NDR. Sovětský svaz držel jaderné zbraně do poslední chvíle daleko na svém území. Znovu se ptám, kde v tom vidíte jaký mír v podání NATO a USA? Co to zkoušíte na občany ČR? Že se nestydíte. Jezdíte si za Sudeťáky do Norimberku na jejich slavnosti, nazýváte je milými krajany a po pravici Berndta Posselta se smějete jako sluníčko. Plivete na úpadek morálky a hospodářství do roku 1989, ale sám jste ve vládě, která spravuje pomalu dvoubilionový státní dluh vzniklý po roce 1989 a nevadí vám, že občané berou čtvrtinové mzdy ve srovnání s Německem.

Ministr kultury chválí NATO jako mírotvorce, asi zapomněl na Zátoku sviní, americké rakety v Turecku a odvetu Moskvy na Kubě

 

Zastáváte se ministra obrany, který na základě kusu papíru, který ani není právním dokumentem, předal v rámci NATO velení nad 4. brigádou německé divizi, která v síni bojových tradic má odkaz na svoji předchůdkyni z dob Wehrmachtu, která vznikla v roce 1939 v Praze po obsazení republiky. Hledáte slova zadostiučinění tam, kde by se každý ostatní naopak měl stydět za to, co dělá a měl by šoupat nohama a držet ústa a krok. Ten samý Bundeswehr a ta samá divize dnes má vojáky v Pobaltí, kde se budují odpalovací rampy pro rakety Tomahawk pro pozemní útok na Rusko. A český voják má být v této válce pod velením Bundeswehru. Příprava a nácvik na boj proti Ruské federaci. Psali jsme o  tom zde.
Kde berete odvahu jezdit opět a znovu i letos do Německa za Sudeťáky [2], tentokrát i s panem Bělobrádkem, šéfem vaší strany, a to v době výročí zahájení Heydrichiády a podávat si ruce s těmi, kdo nás v roce 1938 vyháněli z domovů a dosud naší zemi nevyplatili reparace? A už asi nevyplatí, po podpisu skandální Česko-německé deklarace. Kde berete odvahu mluvit o rozpadu morálky a hospodářství, když jediný doložitelný rozpad nastal teprve po roce 1989, což dokladuje státní i vládní dluh, spolu s dluhem domácností. A kde je naše armáda, čtvrtmilionový sbor mužů připravený chránit republiku? Rozbili jste armádu na prvočinitele po roce 1989. Zničili jste fabriky, závody, družstva, živočišnou i  rostlinnou výrobu, cpete nám do regálů potraviny z ciziny naplněné druhojakostními surovinami nebo rovnou jedy!
Přehlídka čety 4. brigády v Žatci
Kdo vydává rozkazy, když se brigáda začlení do německé divize? Nadřízený dává rozkazy. To neokecáte, nevylžete se z toho, zradili jste tento národ! Dali jste brigádu pod velení pancéřové divize Bundeswehru a kdykoliv bude nějaká mise nebo cvičení, budou Němci velet Čechům. Nedělejte z nás vojáků v záloze debily, pane ministře! Česká armáda nemá co pohledávat v Pobaltí nebo v  Asii. Má především chránit hranice proti migrantům, proti hrozbě zvenčí. Nemá se stávat sama hrozbou pro někoho jiného, pro Ruskou federaci a  ani pro nikoho jiného, protože NATO je pro Rusko hrozbou i pro mnohé další demokratické země, které jen nechtějí žít pod jařmem diktátu Pax Americana. Eskalujete situaci v Evropě, nikdo vám k tomu z řad lidu nedal mandát! Vy sice máte jméno německého původu, ale to má mnoho Čechů. Otázkou je, jestli máte i srdce německé. Protože při pohledu na vaše chování mám pocit, že hájíte zájmy německých soukmenovců, ne českého národa!
O propagandě, o mohutném útoku českých médií na alternativní servery, o propagandistickém pořadu na ČT2, o  teroristickém útoku v Manchesteru, o výstupu Daniela Hermana ve sněmovně, o mohutném tažení proti slovanským zemím, o přepisování dějin a  historie, o vlivu Německa na jednotlivé ministry v české vládě, o tom všem a o dalších věcech budeme hovořit dnes od 19:00 hodin v pravidelném pořadu na Svobodném rádiu. Všichni jste srdečně zváni k poslechu.
-VK-

Šéfredaktor AE News

Zdroj videa: iDnes [1]
*)  Tedy bych rád opravil šéfredaktora EA News – na Kosovu žádné referendum o odtržení od Srbska neproběhlo! Kosovo při odtržení ani nebylo autonomní republikou jako Krym. Odtržení Kosova je spíš ukázkou čistě kořistnické imperiální politiky USA, prosazované agresivní válkou.