Národní milice DLR: V oblasti Avdějevky mezi sebou bojují OSU a Pravý sektor

25. 6. 2017       zdroj
Z Donbasu přicházejí zprávy o bojových střetech mezi ozbrojenci Pravého sektoru (extremistická organizace, která je v Rusku zakázaná) a vojáky OSU. Zástupce velení NM DLR plukovník Eduard Basurin oznámil, že boje se rozpoutaly v oblasti Avdějevky, která je kontrolovaná Kyjevem.


RIA Novosti opublikovala prohlášení Eduarda Basurina:

Naše rozvědka nadále zaznamenává fakta bratrovražedné války mezi jednotkami OSU a nacprapory. Během bojového střetu mezi jednotkami 72. zvláštní mechanizované brigády a dobrovolnického ukrajinského sboru Pravý sektor v oblasti Avdějevky obojí utrpěli ztrátu asi 20 raněných a kolem desítky zabitých.

V téže době oficiální zástupce NM LLR plukovník Andrej Maročko oznámil, že speciální monitorovací mise OBSE zaznamenala ostřelování území Luganské lidové republiky a takzvané “šedé zóny”. Uvádí se, že mise OBSE zaznamenala několik explozí min a granátů v oblasti rozdělení sil poblíž obce Zolotoje.

Připomeňme, že od 0:01 v sobotu 24. června platí na Donbasu “obilné příměří”, vyhlášené do 31. srpna – na období sklizně. Ale již za hodinu a něco po začátku platnosti příměří zahájila ukrajinská strana palbu na území lidových republik.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová