P.C.Roberts: Putin coby nejmocnější muž Světa

13. 6. 2017   PaulCraigRoberts
Být Vladimírem Putinem, čili nejmocnější osobou na světě, musí být něco úžasného. A nemusíte si to představovat či říkat vy sami. Americká demokratická strana to říká za vás, a spolu s ní to prohlašují všechny západní presstitutky, tvrdí to CIA a ubezpečuje vás o tom i FBI. Ruská média tak ani nemusí hnout prstem, aby na význam prezidenta Putina upozornila Magyn Kellyová, západní média a západní politici to činí za ně. Putin je totiž tak mocný, že dokáže na pozici prezidenta USA dosadit kohokoliv, na kterého jen ukáže prstem.


Říkám si, bože, jaká je to nepředstavitelná moc! Američané jsou prostě mimo hru. Bez ohledu na svůj obří rozpočet pro šestnáct svých zpravodajských služeb, ke kterým je nutno ještě připočítat zpravodajské služby všech vazalských států sdružených v NATO, nic z toho není pro Vladimíra Putina soupeř, který by stál za zmínku.

Což myslím smrtelně vážně. Nač je prosím vás CIA? Nač je národní bezpečnostní agentura NSA? Američané by udělali líp, kdyby tyhle nekompetentní, ale zato velmi drahé bezpečnostní služby zrušili a ušetřené peníze předali Putinovi jako všimné za to, že nám už naše prezidenty přestane vybírat. A CIA by před ním měla padnout na kolena a usilovně ho prosit, aby s ustavováním amerických prezidentů už konečně přestal.

Jaký jsem to byl dříve blázen a pošetilec, když jsem si představoval, jaká světová supervelmoc i jak výjimečný a nepostradatelný národ to jsme. A ono se ukázalo, že jsme národem nulovým, suverénně ovládaným prezidentem Ruska.

Když demokraté, CIA a média spustily svou kampaň proti Trumpovi, neuvědomily si, jakého ubožáka stvoří ze Spojených států, když je i s jejich americkou demokracií strčí do Putinovy kapsy. Co si ti bloudi mysleli? Oni nemysleli. Byli totiž tak zahlceni puzením učinit z Trumpa, vyhlašujícího snahu normalizovat vztahy s Ruskem, člověka, který ohrožuje rozpočet vojenskobezpečnostního komplexu USA, že jim na důsledky jejích prohlášení už nezbyla kapacita.

Neexistuje cokoliv, žádný příznak, že by americké vedení v kterékoli oblasti dokázalo myslet. Jsme svědky úsilí dotlačit prezidenta Trumpa k impeachmentu, čili zbavení moci, a na jeho místo dosadit válečného štváče Pence. A jelikož Trump založil svou prezidentskou kampaň na snaze navázat normální vztahy s Ruskem, pak současně probíhající porážka této snahy posiluje nedávný závěr nejvyššího ruského vedení o tom, že Washington plánuje preventivní nukleární útok na Rusko.

Tohle je riziko, kterému dnes svět čelí díky závislosti vojenskobezpečnostního komplexu na jeho moci a ziscích, jež by bez přípravy na válku a bez uměle vytvořených nepřátel byly nemyslitelné.

Někdejší vedoucí činitel CIA John Stockwell napsal: „Je funkcí a posláním CIA činit svět nestabilním a učit Američany nenávidět, což jediné umožní našemu establishmentu utrácet peníze na zbrojení.“

Současné americké politiické a hospodářské vedení zneuctilo obraz suverenity USA nejen tím, že ji umístilo do Putinovy kapsy, ale i tím, jak zplundrovalo dříve tak mocnou ekonomiku Ameriky, kterou jí svět v jejích lepších dobách tolik záviděl.

Kde mohou Američané hledat své vedení dnes? Jistě ne v demokratické straně a ani ne ve straně republikánské. Ne v médiích a též ne v korporátním společenství. Nikde nic a nikdo na obzoru.Äle jak pak mohou USA soutěžit s Ruskem a Čínou, které disponují vedeními schopnými a výkonnými?

Je snad válka jedinou odpovědí na tuto otázku?

Vybral a přeložil Lubomír Man