Ukrajinští vojáci jsou unaveni: Jak OSU začaly za peníze ustupovat u Mariupolu

Michail Rjabov
19.6.2017  zdroj
Zástupce armády DLR Eduard Basurin odhalil ve vysílání televizního kanálu Union podrobnosti nedávného ústupu ukrajinských vojáků z pozic, které pak obsadily ozbrojené síly republiky. “Vojáci jsou unaveni. Unaveni z neustálého lhaní. Mají příbuzné, kteří platí nehorázné měsíční účty za komunální služby. Není práce. Platy jsou mizerné. Mnozí se z fronty vrací v rakvích. Lidé jsou morálně unaveni. Snaží se ukončit válku. Z tohoto důvodu se setkáváme s takovými situacemi“, řekl Eduard Basurin.


“Bylo to nedaleko od Kominternova. Byla tam 36. námořní pěchota OSU. Za 2,5 roku bojů nebyli vystřídáni, jsou tam stále. Vím to, máme důstojníky na naší straně, kteří sloužili spolu s důstojníky na té straně.

Upřímně, vojáci na ukrajinské straně jsou prostě unavení. Při osobních kontaktech přesvědčili: “už máme dost bojů”. No, trochu je “podmázli”. Nápad má vždy rád finanční stránku věci. A oni odstoupili z pozic a odešli.

Když jsme se to dověděli, ani jsme tomu zpočátku nevěřili. Šel tam průzkum – zkontroloval to – nic nebylo zaminováno. Pozice byly opuštěny.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová