Německo přiznalo: Rusko nepadne na kolena, Krym našel artikl pro zahraničí

Ljudmila Bugakova
22. 8. 2017      zdroj
Dietmar Bartsch, zástupce strany die Odkaze ve Spolkovém sněmu, považuje sankční politiku německé vlády vůči Rusku za absurdní. Svůj názor politik sdělil novinářům listu Bild am Sonntag. Materiál publikuje agentura FAN. “Pokládám politiku federální vlády za chybnou. Domnívá se, že sankcemi může něčeho dosáhnout. Je to zcela absurdní. Kdo zná Rusko, kdo ví, že tam za druhé světové války umíraly miliony lidí hladem, žízní, ten si nemůže myslet, že tyto hloupé sankce je mohou srazit na kolena”, zdůraznil Bartsch. 


  

Jak píše newinform.com, ekonomika Krymu v letošním roce, nehledě na sankce a vodní blokádu ze strany Kyjeva, vykazuje stabilní vzestupný trend.

Ukazuje se, že přes veškeré úsilí ukrajinské vlády, která se snaží vytvořit regionu další problémy, nové překážky pro rozvoj regionální ekonomiky, byla v letošním roce na ruském poloostrově zaznamenána rekordní úroveň sklizně za posledních 8 let.

Pouze sklizeň raných obilovin již překročila ukazatele o 1,7 milionu tun. Dokládá to průměrný výnos v regionu 3,25 tuny na hektar. Zároveň je ukazatel markantní ilustrací fiaska všech snah Kyjeva, zdůrazňuje zdroj.

Krymské rekordy v oblasti zemědělství byly spatřeny v zahraničí. Podle sdělení Andreje Rjumšina, hlavy zemědělství v regionu, celá řada blízkovýchodních zemí již poslala nabídky na odběr krymského obilí.

“Jsou to návrhy Íránu, Sýrie, Iráku, Saúdské Arábie, Dubaje, států, které nepěstují pšenici”, řekl Rjumšin.

Podle předběžných údajů orgány poloostrova našly způsob, jak obejít sankce. Pro dodávky své produkce do třetích zemí ji krymští zemědělci mohou přepravovat do Novorossijsku, odtud už posílat zákazníkům do jiných zemích.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová