Důvody mé volby Babiše

Jaroslav Loudil
22. 10. 2017
1. Není jako politik spojen s tím, co u nás provedli politici v období 1990-2012 a bylo toho dost. Vyjímám :
– nesmyslná kuponová privatizace /Kožený a spol/
– nesmyslné 100 % rozprodeje kvalitních českých firem do zahraničí / ČSOB,KB,ČS,Prazdroj,vodovody a kanalizace…atd/. = vyvádění jejich dividend ven
– obří množství korupčních kauz !! /Pandury, CASA, Tatrovka, …. je to skoro nekonečné/
– rozhazování peněz z rozpočtu v časech prosperity = podíl hlavně ČSSD = “pasatelkovné a podobně” = obří nárůst státního dluhu


– ačkoli ČSSD dnes z plakátů hlásá : “Stop levné práci ! , byli to právě oni kdo spolu s ODS za korunu !! prodávali stavební pozemky a dávali 10 leté daňové prázdniny firmám, které – “Dřou Čechy na 3 směny v plechovkách u dálnic jako mezinárodní otroky za mrzký peníz”. Domácí čeští podnikatelé takovéto výhody nedostali. Je snad Amazon či korejská pneumatikárna dobré zaměstnání pro Čechy ve 21 století ??

2. Zavedl potřebné EET . Domnívám se, že jako zdroj peněz do rozpočtu funguje. Dosud bylo mnoho třeba řemesníků, kteří kasírují do kapsy bez dokladu, jen – “per huba”.

3. Není “profesionální politik”, což je u nás v polistopadové době už jen sprostá nadávka pro nicnedělajícího ničemu. Když jsou občané ČR dotazováni, jakého povolání si váží, pak politici jsou na chvostu spolu s prostitutkami, popeláři , kapsáři a bankovními lupiči.

4. Babiš má ve firmách 28 000 zaměstnanců a státu platí ročně daně kolem 600 mil. Kč. Je mi jedno, jaké platy platí svým lidem, či jak se k těmto firmám dostal. On řídí firmu velikosti bývalé Škody Plzeň a jeho firma vydělává. Ať si každý zkusí řítit třeba “firmičku” s  500 zaměstanci , většina z nás by tohle nedala.

5. Od Babiše očekávám politiku více ve stylu Viktora Orbána = “Oni jen kecají, my konáme”. Když Merkelová kecala a fotila se s ekonomickými islámskými běženci , tak Orbán nasadil armádu, která postavila plot. Tak 8 milionový národ “vyučil” 80 milionový . To, co nezvládli Němci, zvládl Orbán za několik týdnů.

6. Kauza čapí hnízdo je na 100 % politické zadání. Kdysi , když jsem měl ženu doma s malými dětmi, tak jsem žádal o sociální dávku , špatně jsem si to ale spočítal, neměl jsem na ni nárok. Úřednice mi to přepočetla a zamítla. Kdyby mi ji “přiklepla” a já ji neprávem čerpal, kdo by byl pak vinen ?? Samozřejmě že ta úřednice !! To ona promrhala část státních peněz do mých neprávem čerpaných dávek. Dnes je tedy třeba stíhat nikoli Babiše, ale úředníky, kteří mu evropské dotace přiklepli. Já jsem se tak v minulosti pokusil o  “babišovo čapí hnízdo”, ale v malém měřítku. Chtěl jsem státní peníze, na které jsem neměl nárok. Vůbec se necítím vinen. Úředníci plnili svou povinnost.

Orbán je – “muž akce” , který se nebojí skoro nikoho. Zve si Putina pravidelně do Budapešti, i když Burusel skřípe zubama.

Stavba atomové elektrárny je dnes jedním z největších možných technických úkolů. My ji chceme v Dukovenech , Orbán ji chce v Paksi. Orbán ji bez výběrového řízení přidělil ruskému ROSATOMU , po novém roce se začne kopat. Dokončení 2025 ?? My v ČR kecáme, bádáme, uvažujeme ,hádáme se. Dokončení ?? Snad nikdy !

Česku chybí – “Muž akce”. Babiš odmítá běžence i Euro. Souhlasím. Jako člověk který řídí 28 000 zaměstannců může ladacos ” postrčit.” Samozřejmě to bude i v jeho prospěch.

Možná budu také zklamán Babišem, jako mne dosud zklamaly : ODS, TOP, ČSSD, KDU,…chci prostě jen změnu a to změnu velkou.

P.S. Babiš + Okamura drží 50 % /100 hlasů sněmovny/ = PAT . Pokud někdo silně nesleví ze svých výkřiků, že nebudou s policejně stíhaným /Babišem/ a extrémistou /Okamura/ spolupracovat , pak tu máme mimořádné volby. Máme to dnes 100 proti 100. To nikam nevede.

Máme demokracii, národ chtěl změnu a to velkou. Je tady. Národ nebyl oklamán populistou. To co přišlo je jen důsledek mizerné práce : ODS, ČSSD, TOP, KDU v minulosti.