Jaký je rozdíl mezi ruskou a americkou holubičkou míru?

Ivan David
7. 10. 2017
Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let se v Čechách vykládal takový vtip. Jaký je prý rozdíl mezi ruskou a americkou holubičkou míru? Celkem žádný, ta americká má plošší dráhu letu. 
Opět výborně vyargumentovaný a příkladně stručný článek pana Loudila ZDE je vlastně znovu na stejné téma, na téma dvojího metru. Propaganda této metody používá odnepaměti, jakmile je ovšem dvojí metr rozlišitelný na kilometrovou vzdálenost, je zřejmé, že argumentace je v tísni a soustředí se na blbce. Ti se dají dobře manipulovat a mají také volební právo.

Tentokrát upoutalo naši pozornost článek redaktora Seznamu.cz, ZDE, toho Seznamu, který se od řady webů, a také od Nové republiky distancoval a  zrušil nám svoji reklamu na našich stránkách, protože jsme prý “desinformační”. Na tomto článku vidíme, že desinformační je Seznam.cz, protože používá desinformační techniky dvojího metru.Protiruská propaganda z něj čouhá jako sláma z bot.  Adresátem zprávy o zločinném vynálezci Kalašnikovi, jemuž odporní Rusové dokonce postavili pomník rozhodně neměl být pan Loudil.

Nesouhlasím s Loudilovým přirovnáním autora článku Milana Šímy s Norem vstřícným k německým okupantům Widkunem Quislingem. To byl z našeho pohledu zločinec velkého formátu. Milan Šíma je velmi inteligentní novinář, ale jen řadový presstitut. Hluboko klesá za peníze, je to profesionál. My amatéři bychom se za podobné bláboly styděli. On se nestydí, jinak by to pod svým jménem nepsal.

Jak Jaroslav Loudil výstižně píše, “kalašnikovy” patřily ke zbraním, které zachránily nejen Rusko před vražednou mašinerií německé armády. Kalašnikov použil svého umu pro obranu obyvatel své země. Je nutné odlišit, kdo se bránil a kdo útočil. Rusům má ovšem být odepřeno právo na obranu, NATO má být přiznáno právo na útok, protože “my” jsme v tomto paktu a Rusko je bohaté surovinami a nechce se podrobit.

Ruský akademik Sacharov byl otcem ruské vodíkové bomby. Ta měla potenciál zabít mnohem více lidí než všechny kalašnikovy dohromady. Pomník Sacharovovi by ovšem nevadil, pokud by šlo o téhož Sacharova, avšak disidenta a nositele Nobelovy ceny míru (1975).

Nobel sám se svým dynamitem byl vlastně také “masový vrah”. Byl ovšem také mírovým štváčem. Ach, kolik jen různých metrů by se dalo použít… Jen kdyby se člověk nestyděl a byl tedy “profesionál”.