Udavačství se stalo součástí “evropských hodnot”

Konstantin Kosačov
23.10.2017 Sputnik

Ruský senátor Konstantin Kosačov se domnívá, že kolektivní a individuální udavačství se stává součástí „evropských hodnot“.
Kosačov na svém Facebooku napsal, že si přečetl publikaci české neziskové organizace The European Values Think-Tank, která se zabývá obranou liberální demokracie. Na jejím oficiálním webu je uvedeno, že jedním z jejích programů je Kremlin Watch. Tento program se zabývá tím, že „denně monitoruje vědecké publikace z oblasti dezinformace a nepřátelského ruského vlivu”.

„Práce českých Evropských hodnost je zcela zasvěcená ruskému vysílání RT a nepůsobí silným dojmem pouze desítkami stránek, jež vypravují o tom, jak RT mate nezralou západní veřejnost. Nejzajímavější je příloha k tomuto ‚výzkumu‘ se seznamem amerických, britských a dalších evropských politiků a veřejných osobností, kteří se objevili v pořadech RT,” píše senátor.

„Pokud v typické pseudoanalýze na vážné téma ‚proč názory, které se odlišují od západního pohledu, představují dezinformaci a propagandu‘, není nic nového, tak přechod na přímé donašečství na politiky je už, dá se říci, svěžejší a odvážnější prosazování ‚evropských hodnot‘,” uzavřel politik.

„Kolektivní a individuální donašečství se dnes pevně stává součástí ‚evropských hodnot‘. Vše, k čemu dnes dochází, už nepřipomíná pouze praxi pronásledování disidentů v 70. letech v SSSR, ale i mnohem strašnější 30. léta s masovým donašečstvím a stejně tak masovými represemi,” dodal senátor.

– – –

Související článek:
Nepříliš evropské hodnoty. V Česku učinili udání na hosty RT