Nenechme se vyprovokovat!


30.1. 2018 Rukojmí
Právě proto různí „kavárenští intelektuálové“ píší ty odporné články proti voličům Zemana! Chtějí nás vyprovokovat ke sprostým, urážlivým či výhrůžným reakcím, aby z nás pak mohli udělat „nenávistné extremisty“!Za mnohem lepší považuji, když si z „kavárenských nenávistníků“ budeme dělat legraci, když jim ukážeme, jací jsou to komedianti, že jejich urážky je jen usvědčují z pokrytectví, tj., že se ani omylem nejedná o nějakou „slušnější půlku národa“…, než když jim budeme vulgárně nadávat.

Pokud ovšem na jejich hru přistoupíme a klesneme na jejich úroveň, nebo ještě níže, tak ne jen, že je nijak neoslabíme, ale naopak jim tím dodáváme spoustu munice proti nám! Plně chápu všechny ty, kteří už se neudrží a napíšou něco hodně „peprného“, já sám jsem cholerik a často „vybouchnu“. Ale je třeba s tím bojovat, a to ve vlastním zájmu.

Tím ovšem neříkám, že bychom měli zbaběle mlčet, právě naopak. Ale za mnohem lepší považuji, když si z „kavárenských nenávistníků“ budeme dělat legraci, když jim ukážeme, jací jsou to komedianti, že jejich urážky je jen usvědčují z pokrytectví, tj., že se ani omylem nejedná o nějakou „slušnější půlku národa“…, než když jim budeme vulgárně nadávat.

K napsání tohoto článku mě podnítila obava, že se velmi naštvané reakce vůči urážlivým článkům slovenského novináře Štefana Hríba na adresu voličů Miloše Zemana mohou zvrhnout v protislovenské nálady. Ti lidé jsou naštvaní plným právem, ovšem chtěl bych apelovat na to, aby se nenechali unést natolik, aby svůj hněv přenesli na Slováky jako celek. Vždyť naši čeští „kavárnisté“ také nemlčeli např. těsně po posledních slovenských parlamentních volbách, kdy se do tamějšího parlamentu dostalo mnoho vlasteneckých a protibruselských politických uskupení. Takže i mnoho Slováků mohlo být tehdy právem naštvaných, když si přečetli výlevy publikované v některých českých médiích.

Takže…, vyzývám ke změně „bojové strategie“, podle hesla – smíchem proti aroganci!