Tento člověk se označuje za elitu? Arogantní hlupák, co opakuje dokola pár frází. Drahoš má velké štěstí, že ta debata proběhla až den před volbami, myslí si sociolog Petr Hampl

26.1. 2018   PL
Ačkoliv je to u profesora chemie a bývalého předsedy Akademie věd neuvěřitelné, podle sociologa Petra Hampla se ve čtvrteční debatě prezidentských kandidátů ukázalo, že Jiří Drahoš je „docela obyčejně hloupý“. Kdykoliv se podle Hampla pokusil přijít s nějakou vlastní myšlenkou, skončilo to trapasem. Spíše než elitním představitelem se tak podle doktora sociologie předvedl spíše jako ostuda české vědecké obce, která právě na myšlenkách a kvalitních argumentech staví svou prestiž.

Pan Drahoš má obrovské štěstí, že debata proběhla až těsně před volbami. Kdyby se to stalo o tři dny dříve, mohl Miloš Zeman zaplavit zemi plakáty, na kterých by ten citát stál. Takhle to mohlo trochu uniknout pozornosti. A vsaďte se, že žádné mainstreamové médium tu informaci nepustí na stránku. Možná dokonce budou tvrdit, že to je hoax.

Nemyslím ale, že by se ten citát dal tak vykládat jako Drahošovo prozrazení. U profesora chemie je to až neuvěřitelné, ale pan Drahoš je docela obyčejně hloupý.
To je aspoň pro mě nejvíc překvapivý závěr debat a Drahošových vystoupení. Čekal jsem úlisného intrikána, ale viděli jsme arogantního hlupáka, který je schopen opakovat pár frází, ale není schopen se zamyslet a nemá nastudovány ani základní politické záležitosti. Neuvěřitelné. Ostuda české vědy. Takže pan akademik prostě něco plácnul, protože ho nic chytřejšího nenapadlo.Pokračování zde