Uvědoměle nekorektní TV Nova



Jiří Baťa
15. 1. 2018
Velmi pochybuji , že by se TV Nova nedostalo zjištění o bezprecedentním podvodu a předvolební blamáže na diváky TV a občany-voliče, kterého se dopustil kandidát na prezidenta všehoschopný vekslák pan Horáček, který do záznamu videa televizního duelu prezidenta M. Zemana a ředitele TV Barrandov pana Soukupa na téže stanici,(originál zde ) „zakomponovat“ sám sebe (jako důkaz zde) , což mělo vyznít (a udělat na voliče silný dojem) „jako by“ se rovněž tohoto duelu zúčastnil a (hlavně) s prezidentem Zemanem v něm „jako by“ vede velmi nekorektní až drzý rozhovor.
Dnes večer (tj. 14. 1. 2018) byl v televizních novinách TV Nova použit sice velmi krátký, nicméně reálný šot z výše zmíněného videa duelu M. Zemana a pana Soukupa.

V něm Horáček velmi podrážděně reaguje na slova prezidenta, kterými však (prezident) ve skutečnosti odpovídal panu Soukupovi. Není pochyb o tom, že i představitelé, resp. redakce televizních novin TV Nova jsou z kategorie příznivců pražské kavárny a kde mohou, tam si když ne do něj kopnou, tak alespoň rýpnou nebo přihřejí antizemanovskou polívčičku, jako v tomto případě.

Je zajímavé, že Horáčkův neomalený podvod pana Horáčka na diváky s videem TV Barrandov, který lze snad kvalifikovat i jako podezření ze spáchání trestného činu podvodu, se žádná media touto skutečností seriozně nezabývají. Taky proč, když jde o věc, která měla prezidentu Zemanovi uškodit, že? Na druhé straně není se čemu divit, jen to potvrzuje názory Miloše Zemana na novináře, redaktory, zpravodaje a média obecně, že se zabývají jen tím, co se jim hodí do krámu, nebo čím mohou něco nebo někoho poškodit, případně o těchto skutečnostech se vůbec nezajímat. I to je způsob boje proti těm, kteří nestojí na jejich straně.

Aby toho nebylo málo, tak jak vyplynulo z TV zpráv, ukrajinská divoženka, která napadla prezidenta Zemana při jeho volebním aktu, byla odsouzena. Zda-li je však možné toto rozhodnutí soudu považovat za trest, pak je ten náš právní stát úplně, ale úplně na dvě věci: k ničemu a na nic. Přesněji: pražský soud jí uložil tři měsíce vězení s roční podmínkou a čeká ji roční vyhoštění ze země. Vrcholem drzosti však je, že aktivistka hnutí Femen uvedla, že se cítí být nevinná. Pokud šlo o evidentní pochybení prezidentovi ochranky, tak jí může děkovat, že neskončila hůře, protože stát se to v nám tolik příkladných „demokratických“ USA, pak by ze zásahu sotva vyšla zdravá a na hodně dlouho by byla jejím oděvem tepláková či jiná slušivá souprava, která by nezakrývala její nahou hruď a protestní hesla, ale modřiny a domovem by se jí stalo jedno z nejlukrativnějších vězení na tomto světě!

Jenže my máme trochu jinou demokracii, takovou lepší, lidštější, jedním slovem multikulti demokracii, zabalenou do pravdoláskařského, pro jistotu lidskoprávního obalu. Má to však jednu nevýhodu, ne vždy to platí pro každého českého občana!