CM: Němcům nedovolí odklonit se z kurzu nové války s Rusy!

– kou –
13.2.2018 contra-magazin.com a PrvníZprávy

Němci se musí připravit na skutečnost, že brzy budou nasměrováni do ozbrojené konfrontace s Ruskou federací, konstatoval Contra Magazin.

Po pravděpodobném odchodu Angely Merkelové z politiky v příštích dvou letech její místo bude obsazeno někým s „výraznější transatlantickou orientací”. Pouze tímto způsobem se elitám podaří udržet Německo na kurzu směřující k válce s Ruskem, uvedl autor článku Marco Maier.

Němci by se možná měli připravit na to, že brzy budou „vtaženi do války s Ruskem”. Jiným způsobem, jak interpretovat nejnovější vývoj v Evropě, a nejen v ní, je prostě nemožné, napsal Contra Magazin.

Například administrativa Donalda Trumpa nejen neodmítla „válečný kurz předchozí vlády Baracka Obamy”, ale „podařilo se jí militarizovat východní Evropu”, poukazuje autor.

Zároveň se zdá, že Británie už nestáhne své „okupační síly” ze severozápadu Německa, pokračoval Maier. Naopak Londýn plánuje zvýšit svou vojenskou přítomnost v regionu.

Německý Bundeswehr zase vytvoří sídlo NATO v Německu. Návrh pochází od ministryně obrany Spolkové republiky Německo Ursuly von der Leyenové a nakonec byl přijat členskými státy Severoatlantické aliance. NATO tak posiluje velení a vojenskou strukturu v reakci na údajnou „agresivní politiku Ruska”, je zneklidněn novinář německého vydání.

Kromě toho šéf kanceláře spolkového kancléře Peter Altmaier ujistil, že nová německá koaliční vláda se nevzdá slibu Severoatlantické alianci ohledně zvýšení výdajů na armádu až na 2% HDP.

I přes „odpor“ v Sociálně demokratické straně Německa, německý Bundeswehr dostane, podle Altmaiera, nejen „do roku 2021 navíc sedm miliard eur“, ale také může očekávat, že tím nebudou finanční toky vyčerpané.

„To je důvod, proč se dá předpokládat, že po odchodu Merkelové z politiky – a je pravděpodobné, že se tak stane v příštích dvou letech – , že její místo zaujme někdo s výraznou transatlantickou orientaci. Pouze tímto způsobem budou elity schopné udržet Německo na kurzu. A tím kurzem je válka s Ruskem,” konstatoval Marco Maier.

Související článek:
Jak vykopali ruskou hrozbu, tak si západní generálové vydechli úlevou!