Ondráček

Jiří Jírovec
13. 3. 2018

I největší oponenti Zemana uznávají, že je politický šachista, který vidí o několik tahů dopředu. Nu, president pronesl u Soukupa naprostou blbost. Prý stačilo, aby se Ondráček omluvil a bylo to. Pane presidente, hazardujete se svou pověstí. Protože býváte spojován s vulgární mluvou, použiji dále tři výrazy, které jsou v české společnosti běžné. Ale hovno, pane presidente, Ondráček byl jen bargain chip, tedy páka k hlavnímu cíli, jímž je zlikvidovat Babiše. Koalici všehoschopných nešlo o to, aby se Ondráček omluvil. Cožpak některý z  fialových poslanců kdy řekl, koukni Ondráček, omluv se a máš náš hlas. Za těch 30 let jsi dokázal, že jsi na policii odborník, byl jsi po roce 90 prověřen, tak co. Pamatuj na rodinu, dostaneš o několik tisícovek víc. To je přece dobrý honorář za pár slov.

Ti poslanci ale dělali pravý opak. Drželi Ondráčka blízko u ohně, aby se smažil.
Mlátička, která tloukla děti, kurva komunistická. Kdyby se omluvil, řekli by, že je kurva komunistická a dodali že je skandální, že komunisti mohou vůbec ve Sněmovně být, protože to jsou kurvy proradné, kterým není možné věřit.
Alternativně by řekli: Dobře, Ondráček se pochlapil, ale komunisti jsou kurvy proradné, kterým není možné věřit. Těm se takové předsednictví výboru nesmí svěřit. To by byla urážka nevinných mlácených dětí.
Vzpomeňme na Martu Semelovou když byla u moderátora Klepetka v Hydeparku. Měla mluvit o programu KSČM, ale moderátor neustále stáčel hovor na Horákovou. Asi měl zadání od editora, jak má pořad vyznít. 
Komunisti jsou kurvy, protože Horákovou zabili a neomluvili se. Pokud se omluvili, tak nedostatečně, připaloval moderátor Semelovou u ohně. Když se ohradila, že je v Hydeparku sama za sebe, přisunul Klepetko pánvičku ještě blíže. Na obrazovce se zamihotal potřebný obraz:
Semelová je kurva, protože (jistě falešně) připustila, že poprava Horáková byla chyba, ale řekla, že se přiznala. I kdyby se omluvila, byla by kurva proradná, protože je od komunistů.