Sledovat Putina

4. 3. 2018 Petr Ďoubalík
Pestré dny ruského prezidenta. Videa, překlad, titulky.
Mediaforum: Putin přiznává, že se prochází ulicemi inkognito a lituje rozpadu SSSR
Kreml: sportovcům nejen medaile ze ZOH, BMV, ale i vyznamenání z rukou prezidenta
Lužniki: 130 000 lidí na předvolebním mítinku, Putin zpívá hymnu
Federální shromáždění RF: “Neposlouchali jste nás. Poslouchejte teď!”


…vyznamenal olympijské sportovce v Kremlu, pronesl zásadní řeč o stavu země před Federálním shromážděním RF, zazpíval hymnu se svými voliči na přeplněném stadionu Lužniki, povídal si s účastníky Mediafóra ONF v Kaliningradu. To je jistě jen neúplný výčet aktivit ruského prezidenta Vladimira Putina za posledních 5 dnů. Sledovat ho je zábavné, pestré.

Z posledně jmenované akce jsem udělal do videa titulky, je to výřez z diskuse na Mediafóru ONF s názvem “Pravda a spravedlnost”, téma: problémy internetu a médií, Kaliningrad. ONF = Všeruská lidová fronta (Общероссийский народный фронт).

Mimo jiné zde Putin přiznává, že se prochází ulicemi inkognito a lituje rozpadu SSSR (čímž neříká současně, že chce návrat SSSR, jak už mnohokrát vysvětloval).

Pro zájemce:
Vyznamenání sportovců po zimní olympiádě. Medailisté nedostali jen BMV, ale také státní vyznamenání z rukou prezidenta:
Rossija24 – Zprávy, 20180228

Rossija24 – přenos vyznamenávání od začátku, 20180228

Předvolební mítink v Lužnikách. Přišlo 130 000 příznivců Putina (kapacita stadionu je 78 360 míst k sezení). Za zády Putina jsou vidět známé osobnosti současného Ruska, např. vítězní hokejisté, krasobruslařky E. Medveděvová, A. Zagitovová s trenérkou Eteri Tutberidze, biatlonista A. Šipulin, režiséři a herci F. Bondarčuk, N. Michalkov, zpěváci O. Gazmanov, Zara, P. Gagarina, N. Rastorgujev, populární sportovní komentátor D. Gubernijev a mnoho dalších. Podporu “celebrit” může náš prezident ruskému jen závidět.

RT, mítink na podporu V. Putina, 20180303:

Novinky na prvním kanálu, 20180303:

Rossija1 – Zprávy, V Lužnikách se sešlo 130 000 lidí na mítinku pro podporu V. Putina. V druhé části videa jsou k vidění další prezidenští kandidáti. 20180303

pozn.NR: podle posledních průzkumů chce odevzdat hlas V. Putinovi asi 69% voličů
totéž na záložním videu: https://www.youtube.com/watch?v=OxuqFHI3Xys

Zpráva o stavu země pro Federální shromáždění RF, 20180301. Zde je projev Putina, pasáž, kde říká: “Nikdo s námi nechtěl mluvit. Nikdo nám nechtěl naslouchat. Takže nás poslouchejte nyní”. Toto upozornění se logicky váže k tomu, že prezident ukázal nejnovější zbraňové systémy RF.

překlad a titulky: Ďouba NR

– – –