Možnosti anglo-sionistů

The Saker 11.4.2018 TheSaker, překlad Zvědavec
Zdá se, že útok anglo-sionistů na Sýrii je nevyhnutelný a dojde k němu brzy. Vždy existuje možnost velkého protitlaku ze strany některých domněle duševně zdravých, realistických a vlasteneckých generálů v Pentagonu, ale dech nezadržuji (zeptal jsem se na to dvou svých nejlépe informovaných přátel, oba mi řekli, abych na to zapomněl). Spoléhat se na to, že někdo, kdo celý život poslouchal rozkazy, jej náhle odmítne a zničí si svou kariéru, je naivní. 


Mimo to, to, co je nyní v Pentagonu, nejsou lidé typu admirála Fallona, ale spíše typu „vlezdoprdelských přizdisráčů“ á la Petraeus. Možná, že netlačí na konfrontaci s Ruskem, ale udělají to, co se jim řekne. Velitel CENTCOM nedávno řekl přesně to („uděláme to, co se nám řekne“).

Nicméně v tuto chvíli je pravděpodobně probíráno, z jakých možností útoku budou američtí neokonzervativci a jejich izraelští kámošové vybírat. Zde jsou základní možnosti:

1) Zopakovat loňský útok na letiště syrského letectva v Shayrat. To by byla zdaleka ta nejlepší možnost a umožnilo by to neokonzervativcům zachránit si tvář, přestože jde o zcela symbolickou možnost „koukejte, jak jsme drsní“. Mohli by zaútočit na tutéž základnu T4, jak učinili Izraelci před pár dny, pouze více raketami. A, aby to vše vypadalo velmi „demokraticky“, mohli by požádat Francouze, Brity nebo Izraelce o spoluúčast na útoku.

2) Je příliš pozdě, z vojenského hlediska, pokusit se zvrátit situaci na zemi, ale zničení více základen syrského letectva, komunikačních uzlů, postů protivzdušné obrany atd. možností zcela jistě je. Po takovémto útoku by američtí spojenci na zemi („hodní“ a „zlí“ teroristé) přešli do útoku a Syřané a jejich spojenci by se snažili „zacpat díry“ takto vzniklé. Výsledek bojů by to nijak zásadně neovlivnilo, ale prodloužilo by to chaos a s ním související krveprolévání.

3) Útok na Íránce. To je u Izraelců a neokonzervativců oblíbený fackovací panák, ale je to rovněž mnohem riskantnější možnost, protože pokud by byl útok úspěšný, mají Íránci obrovský počet potenciálních amerických cílů, proti kterým mohou provést odvetu, a stejně tak Hizballah. Uklidnilo by to však lidi nenávidějící Írán, aspoň dočasně, a umožnilo by to Trumpovi ukázat, jak „drsným“ a „skvělým“ chlápkem je.

4) Totální útok na syrskou armádu a vládu (včetně na prezidentské objekty). Zde je řeč o stovkách střel s plochou dráhou letu v první vlně. Mezi cíle by patřily nejen čistě vojenské objekty a cíle (muniční sklady, jednotky atd.), ale také „infrastruktura podporující režim“, tj. civilisté a vše to, co život civilistům umožňuje: elektrárny, čističky vody, komunikace, mosty, silnice, přístavy, školy a nemocnice („maskované režimní objekty“) atd. V podstatě přesně toto udělaly USA/EU/NATO Srbsku a Izraelci již mnohokrát Libanonu: zavraždění co největšího počtu civilistů, aby zaplatili za podporu „zvířete Assada“. Což je mimochodem časem prověřená anglosaská a židovská tradice.

5) Záměrný útok na ruské a íránské pozice v Sýrii, aby byli „potrestáni“ za podporu chemických útoků „zvířete Assada“.

Samozřejmě, že jsou možné kombinace výše uvedených možností. Řečeno zhruba, možnosti 1, 2 a 3 mohou (podmiňovací způsob) zůstat zvladatelnými. (Relativně) bezpečná je pouze možnost 1. Možnosti 4 a 5 jsou zcela šílené a pravděpodobně povedou k extrémně nebezpečné eskalaci.

Podívejme se na to z jiného úhlu.

Co by bylo cílem útoku anglo-sionistů?

Myslím, že se shodneme, že nikdo vážně nevěří, že došlo ke skutečnému chemickému útoku, a že všichni vědí, že jde o (chabě) zinscenovanou operaci pod falešnou vlajkou, předpovězenou jak Nikki Haley, tak před několika týdny Rusy. Co se týká celkového zvratu v Sýrii či reconquisty ze strany USA/NATO, z vojenského hlediska to není realistická možnost.

Takže, o co pak jde?

1) Vnitřní americkou politiku: Trump si chce usmířit neokonzervativce a vypadat „drsně“.

2) Dát Syřanům, Íráncům a Rusům zaplatit za porážku „hodných“ a „zlých“ teroristů.

3) Usmířit si vždy krvelačné Izraelce a vytvořit hezkou záminku pro porušení a zrušení jaderné dohody s Íránem.

4) Potřeba jednat v souladu s rétorikou (to je často ignorováno, ale faktem je, že když režim bleje neustálý proud paranoidních a nenávistných nesmyslů o nějaké zemi, musí s tím nakonec něco udělat. Mluvit o „zvířeti Assadovi“ a nic s ním nedělat nevypadá pro velkého Donalda dobře).

5) Někteří doufají, že bude zabit Assad (nepravděpodobné, integrovaná rusko-syrská protivzdušná obrana ho před útokem varuje).

6) Potvrdit, příkladným potrestáním, že USA jsou stále největším a nejvíce zlým chlápkem a že ani Írán, ani Rusko s tím nic nenadělají. Vyděsit Rusko a Írán, aby se podvolily (vím, že je to stupidní názor, ale neokonzervativci nejsou příliš inteligentní!).

Myslím, že bychom toto vše neměli příliš intelektualizovat. Upřímně si nemyslím, že lidé v Bílém domě jsou příliš inteligentní, a jejich úroveň plánování je zhruba na úrovni „jestli máme kladivo, vypadá vše jako hřebík“. Oni mají mentální kladivo: přání rozdávat rány, útočit, ubližovat, trestat. Jen nenávist a nekonečná arogance. ****AKTUALIZACE:

Co se týká toho kde a jak toto kladivo udeří – váš odhad je stejně dobrý, jako můj.

Pokoušet se předpovědět skutky bludy trpících psychopatů je pokusem marným.

Mimoto to zjistíme velmi brzy.

AKTUALIZACE: RT uvádí, že Rusko a USA předložily rezoluce RB OSN. Obě rezoluce požadují mezinárodní vyšetřování; OPCW oznámila své rozhodnutí odeslat do Sýrie misi s cílem seznámit se s fakty. RT také uvádí, že jedny ruské noviny prohlásily, že vrcholové rusko-americké setkání kvůli Sýrii je naplánováno na příští týden. Možná, jen možná, lze toto šílenství zastavit?

– – –

Mayová je připravena zapojit Británii do vojenské akce v Sýrii

Britská premiérka Theresa Mayová je připravena schválit účast své země ve vojenské akci, která by byla reakcí na údajný chemický útok v Dúmě. Zatímco západní země připisují víkendový útok syrské armádě, Moskva taková tvrzení odmítá. Bolívie kvůli napětí kolem Sýrie požádala o svolání Rady bezpečnosti OSN. O rozhodnutí Mayové informovala ve středu agentura BBC bez uvedení zdroje své informace. Premiérka údajně nehodlá žádat předem parlament o schválení.

Zdroj: iDnes 11.dubna 2018