Proč nám říkají tak průhledné lži?

Paul Craig Roberts
12. 4. 2018     PaulCraigRoberts
Američtí činitelé a presstitutky nám sdělují, že nezákonný americký raketový útok na Sýrii zasáhl sklady chemických zbraní, ve kterých byly uloženy chlor a sarin. Kdyby to byla pravda, nevzal by si smrtonosný mrak, který by výbuchy raket uvolnil, za oběť daleko víc životů, než kolik jich bylo usmrceno v domnělém syrském chemickém útoku v městě Duma? A nestal by se tím americký raketový útok stejně zločinným, jako domnělý útok syrský, a nepostavil by USA a jeho vazaly do stejné kategorie škůdců, do které oni sami už zařadili Asada a Putina?


Co říkáte vy, experti na chemické zbraně? Uvolní chemické zbraně svou smrtící látku jen když explodují při úmyslném použití, anebo též když vedle nich bouchne raketa?

V Sýrii nezaznamenávají žádné stopy po chemických látkách v ovzduší, které by tam ovšem byly, kdyby rakety skutečně zasáhly sklady chemických jedovatých látek. Nikdo nehlásí, že by do nemocnic přijížděly sanitky s lidmi postiženými chemickou otravou. Ale jak tomu tak může být, když do skladů s chemikáliemi padly rakety?

Když jsem býval redaktorem deníku Wall Street Journal, pracovali tam tehdy ještě kompetentní lidé, které by takové otázku jistě napadly.

Což už je dnes jen vzpomínka. Noviny přestaly být zdrojem informací a staly se propagačními megafóny.

Překlad: Lubomír Man