Česká televize odmítla pustit do vysílání amerického 4-hvězdičkového generála, protože mluvil tak, jak píše zpravodajská alternativa.

15.5. 2018   Rukojmí,zdroj textu zde https://aeronet.cz/news/ceska-televize-odmitla-pustit-do-vysilani-americkeho-4-hvezdickoveho-generala-
Přednáška generála o tom, jak USA plánovaly rozvrat Blízkého východu, je třeskutým svědectvím dezertéra z řad amerických neoconů, ze kterého doslova mrazí! Ředitel ČT odmítl svědectví gen. Wesleyho Clarka odvysílat!

Redakce AE News přináší článek naší čtenářky a aktivistky ing. Jany Karáskové o tom, jak se snažila přimět Českou televize k poctivému zpravodajství a objektivnímu informování, a jak se jí to nepovedlo, protože v České televizi pracuje mohutná autocenzura, která nedovolí publikovat a odvysílat jakýkoliv materiál, který by poškozoval obraz americké státní moci v očích českých občanů a diváků ČT. Česká televize reagovala na podněty Jany Karáskové svým typickým způsobem a právě o tom výživně informuje tento článek.

Měla jsem nedávno připravený jeden dotaz pro prezidentské kandidáty: „Cenzuruje Česká televize pravdu o válkách NATO? Znáte svědectví bývalého šéfa NATO z roku 2007 (o memorandu, zaslaném do Pentagonu na podzim r. 2001 s příkazem rozvrátit 7 zemí do 5 let?“. Dnes jde o útok na Írán. Bývalý šéf NATO, americký generál Wesley Clark prozradil, kdo naplánoval již před 20 lety rozvrat Blízkého východu. Rozvrat, který přinesl miliony mrtvých, uřezané hlavy, zničená města, desetimiliony uprchlíků. Gen. Wesley Clark.

V roce 2007 generál Clark veřejnosti sdělil, jaký dostal Pentagon příkaz v září 2001. Byl to příkaz napadnout Irák a rozvrátit „7 zemí do 5 let“. Mají zpoždění, k útoku na Írán zatím nedošlo. Ale možná k němu dojde brzy, jak se domnívají někteří vojenští analytici.

O jeho svědectví dnes ví, díky alternativním médiím, miliony lidí na celém světě. Ví o něm od roku 2012 i generální ředitel České televize Petr Dvořák a radní, kteří v tom roce zastávali funkci v Radě ČT. Každému z nich jsem totiž předala během schůze na Kavčích horách text nejdůležitějších částí jeho projevu, který byl součástí mé stížnosti na cenzuru.
Wesley Clark (bývalý velitel sil NATO v Evropě) 3. října 2007, Commonwealth Club of California, San Francisco – Kalifornie

Deset dnů po 11.9. jsem procházel Pentagonem. Důstojník ze štábu (Joint Staff) si mne zavolal do své kanceláře a řekl mi: „Pane, chtěl bych, abyste věděl, že chceme zaútočit na Irák.“

Zeptal jsem se: „Proč?“

Odpověděl: „To my nevíme.“

Řekl jsem: „Spojují Saddáma s 11.9.?“

Odpověděl: „Ne.“
__________________

Pak jsem zašel do Pentagonu, asi o 6 týdnů později a navštívil jsem tu samou kancelář.

Řekl jsem: „Proč chceme zaútočit na Irák?“

On mi řekl: „Bohužel, je to ještě horší.“

Sebral kus papíru ze stolu a řekl: „Právě jsem dostal tohle memorandum od ministra obrany. Píše se tam, že máme zaútočit a zničit vládu v sedmi zemích během pěti let.“

„Začneme Irákem a pak se přesuneme do Sýrie, Libanonu, Libye, Somálska, Súdánu a Íránu”.
___________________

(Clark také zmiňuje rozhovor s Paulem Wolfowitzem z roku 1991)

Řekl mi: „Ale jednu věc jsme se naučili. Zjistili jsme, že můžeme v této oblasti – na Blízkém východě – použít svá vojska, a Sověti nás nezastaví.“

Tvrdil: „Máme tak pět až deset let, abychom vyčistili tuto oblast od starých sovětských klientských režimů – Sýrie, Iráku, Íránu – než povstane nová velká supervelmoc, co nám bude moci být rivalem.“
__________________

“Víte, účelem vojsk je najednou začínat války a měnit vlády. To není odstrašování od konfliktů. Budete provádět invaze do zemí … Víte, v mysli se mi všecko převracelo. Když jsem se na to podíval, bylo to jako popření všeho, co jsme vyznávali.

Tuto zemi převzala skupinka lidí, a to politickým pučem. Wolfowitz a Cheney a Rumsfeld a můžete si vzpomenout ještě na půl tuctu dalších kolaborantů z projektu Nového amerického století. Tito chtějí, abychom destabilizovali Blízký východ. Převrátit ho vzhůru nohama. Uchvátit ho pod naši kontrolu.”

Ředitel ČT odmítl toto svědectví s projevem W. Clarka pustit na obrazovku

Pokud by toto svědectví viděli diváci ČT, měli by asi o dost jasněji o současné situaci. A možná i politici by se možná chovali trochu jinak. Možná by byly války NATO ostřeji odsuzovány, ne obhajovány. Možná by i „kavárna“ pochopila, proč lidé podepisovali petici za vystoupení z NATO.

Ale je i dost takových, kteří se „raději budou mýlit s USA, než by“ měli pravdu s alternativou, (americkým) disentem. Informaci, kterou publikoval P. C. Roberts – že už jen 6% Američanů věří hlavním médiím, bych dnes ještě nevěřila, ale i tam mainstream ztrácí sledovanost, a alternativě roste. Experta na „dezinformace“ – „fake news“ Juraje Smatanu před časem evidentně zaskočil dotaz Tibora Rostase na projekt pro Nové americké století.

Ani jeden redaktor CNN, BBC a dalších mnoha masmédií, ČT nevyjímaje, se pravděpodobně za více než 10 let od zveřejnění neodvážil generálu Clarkovi k tématu položit dotaz. A pokud ano, tak se to na obrazovky nedostalo. A to něco vypovídá o celém systému.

V roce 2013 se Luke Rudkowski z “We Are Change” W. Clarka zeptal, jak si vysvětluje, že se ten plán na Blízkém východě uskutečňuje. Clark se zjevným pohnutím jen odmítavě zakroutil hlavou a odešel.

To, že takový plán opravdu existoval, prozradila ve své knize Čekání na válku (2004) i bývalá velvyslankyně v Kuvajtu Jana Hybášková. Plně se ztotožnila s americkým postojem, že tvrdě a násilně musí být diktátorské režimy v Iráku, Libyi, Sýrii, Egyptě (ale i Íránu a v Saúdské Arábii!) odstraněny. Prý se arabisté, kteří místní situaci znali, shodli, že toto přinese lidu těchto zemí dobro, demokracii, rovnost, svobodu. Proto přijala Hybášková funkci velvyslankyně v Kuvajtu, aby tam mohla s českou protichemickou jednotkou čekat na válku. Divila se, že když začaly ječet sirény, běžela s maskou do krytu jen ona, ale Britové a Američané byli v klídku.

“Saddámův režim jako svorník drží cementový most totalitních režimů na Blízkém východě. Rozbít totalitu na Blízkém východě není možné bez svržení Saddáma, nemožné bez konce jeho strany Baas, pak přijde na řadu Sýrie, …potom Peršani a pak Saúdové, potom klidné změny v Egyptě. K nim je třeba přivést Blízký východ dřív, než v Egyptě vypukne islámská revoluce a Evropa bude opravdu ohrožena a Spojené státy také. Nepřipustit islamizaci Egypta je jedním z hlavních strategických cílů oblasti. Ale to jde jeho postupnou demokratizací, přibližováním se Evropě. To však nejde s post-sovětskými režimy stále ještě u moci. Proto se nejprve musí odstranit Saddám, uklidit irácký režim. To všichni vědí.” ( Čekání na válku, str. 215 ) … „Netrvalo dlouho a Američané se ozvali: Půjdeme do toho…prostě operace Trvalá svoboda, dvacet dva zemí, uprostřed leží Kuvajt”

Další, kdo prozradil plán na válku v Zálivu, je Carol Rosin. Projednával se již v r. 1977. V květnu 2001 o tom promluvila na konferenci DISCLOSURE, a později při dalších rozhovorech. Řekla tehdy:

“V té místnosti bylo na stěnách hodně tabulí s identifikovanými nepřáteli. Byla tam různá obskurní jména, jako Saddám Husajn a Muamar Kaddáfí. Bavili jsme se tam o teroristech, o potenciálních teroristech. Ostatní pak pokračovali v rozhovoru o tom, jak se chystají znepřátelit si tyto potenciální nepřátele, a že v určitém okamžiku vznikne válka v Perském zálivu. Teď se psal rok 1977. A oni mluvili o vytvoření války v zálivu, když už bylo investováno 25 miliard dolarů do vesmírného zbrojního programu, který měl být ještě upřesněn.

Najednou jsem stála v místnosti a řekla: „Ráda bych věděla, proč se bavíme o zbraních založených na vesmírných technologiích proti těmto nepřátelům. Chtěla bych se dozvědět o tom více. Mohl by mi prosím někdo říct, o co jde?” Nikdo mi však neodpověděl. Prostě toto setkání pokračovalo, jako kdyby nebylo řečeno nic o vesmírných zbraních. Zvažovala jsem svou rezignaci. “Znovu už mě neuslyšíte!” Nikdo na to neřekl ani slovo, protože plánovali válku v zálivu, a stalo se to přesně tak, jak si to v té době naplánovali.

Dr. Carol Rosin – první žena, která byla ve vedení Fairchild Industries, byla mluvčí Wernhera Von Brauna v posledních letech jeho života. Založila Institute for Security and Cooperation in Outer Space ve Washingtonu DC. Byla přítomna na schůzkách v 70. letech, kdy byl plánován scénář pro Válku v zálivu, která se uskutečnila počátkem 90. let.

Stěžovala jsem si přes Radu ČT na jaře 2012 nejen na cenzuru svědectví W. Clarka o útočných válkách USA a NATO, ale i na to, že během vysílání záběrů k 10.výročí útoků z 11. září byli na ČT2 v komentáři pětkrát za sebou členové hnutí Za pravdu o 11. září nazváni výrazem „spiklenci“. Tedy mnozí z pozůstalých, záchranářů, několik tisíc odborníků, kteří podepsali petici za nové vyšetřování.
Odpověď generálního ředitele ČT Petra Dvořáka zaslaná Radě byla neuvěřitelná – prý je to mediální zkratka. Snad „newspeak“ dle Orwella?

Zde je naskenovaná odpověď na mou stížnost Radě ČT, kde je citováno stanovisko generálního ředitele ČT Petra Dvořáka:

Radě jsem odpověděla, že mi přijde neuvěřitelné, že se může ředitel ČT odvolávat na stejný slovní základ slov a  “kriminalisty” takto označovat za “kriminálníky“. S kolegou z NWOO.org Janem Korálem a dalšími aktivisty jsme si stěžovali na to, že do vysílání se nedostal žádný z mnoha dokumentů, které spolu s peticemi byly předány na DVD nosičích na podatelnu ČT. K budově České televize byly totiž během několika let v den výročí teroristických útoků na New York a Pentagon pořádány pochody na protest proti této cenzuře – zamlčování důležitých informací.

Šlo o dokumenty expertů – architektů, pilotů, akademiků, požárníků a  pozůstalých po obětech. Dokumentů, které poodhalují i pozadí útoků a  jejich souvislost s válkami, které byly vzápětí rozpoutány. Těchto dokumentárních filmů jsou dnes již desítky, ale ČT dává přednost jiným. ČT tím porušuje vyváženost zpravodajství, kterou jí ukládá zákon o veřejnoprávních médiích. Video se svědectvím generála Clarka by mělo vidět co nejvíce lidí. Než půjdou k dalším volbám, měli by se zamyslet, jestli je NATO opravdu tím, za co je mnohými kandidáty na presidenta považováno – vydáváno. Útok USA na Írán se podle některých vojenských analytiků blíží.
Je NATO ochráncem svobody a demokracie? Nebo něčím docela jiným?

S kolegy jsme opakovaně na svědectví W. Clarka upozorňovali, měli jsme dosti ostrou výměnu názorů na toto téma s ředitelem ČT Dvořákem na půdě Filozofické fakulty po vypuknutí války v Sýrii a upozorňovali jsme na něj před několika lety i na Fóru 2000. Text, který jsem dala v roce 2012 radním Rady ČT, jsem od té doby předala mnoha novinářům, i lidem, kteří chodí na konference a přednášky o médiích do Amerického centra, na konference pořádané FSV UK a do Skautského institutu. Zaslala jsem ho i vyučujícím z katedry politologie VŠE.

Také jsem ho zaslala L. Louženskému, který organizoval stávku studentů „Za svobodnou ČT“, i studentům, kteří organizovali studentskou stávku v Táboře. Redaktor ČT Martin Donát ho ode mne dostal také. Řekl, abych se mu ozvala, že si rád popovídá. Zatím ale nereaguje. Důvěryhodnost médií hlavního proudu neklesá jen v USA, ale ve všech západních zemích. Nedávný průzkum : „Pouze 25 procent Francouzů je přesvědčeno, že média věrně reprodukují informace a dokážou přiznat a opravit chybu“. Jeden z deseti si myslí, že „role novinářů v zásadě spočívá v šíření lživé propagandy, aby se stávající systém udržel”.
Na jaře 2017 měl v Americkém centru přednášku Dr. Schuyler Forester. O tom, jak je pro nás v současné době důležité členství v NATO, a to prý hlavně vzhledem k situaci na Ukrajině. V té době byl hostujícím profesorem Masarykovy univerzity v Brně. Zeptala jsem se ho, jestli zná svědectví W. Clarka o 7 zemích do 5 let. Odpověděl mi: „Generála Clarka znám osobně, ale toto jeho svědectví neznám“. Předala jsem mu tedy článek – rozsáhlý rozhovor s Clarkem, který vyšel v roce 2007 v časopise Democracy Now!

Ten samý článek jsem asi o týden později (s ručně psaným dopisem) nechala na podatelně ČT pro M. Kubala. Připsala jsem mu k tomu jen rukou komentář, měli jsme zrovna v nedaleké restauraci sraz s posluchači a moderátory Svobodného vysílače. Odpovědi jsem se dosud nedočkala.

Bylo by myslím dobré vedení ČT a zahraniční redakce obměnit. Takto se lidé pravdu o tom, co se ve světě skutečně děje, asi nikdy nedozví. Ondřej Kundra, Roman Máca, Martin Komárek, Sabina Slonková, Erik Tabery, Marek Wollner – žádného z nich svědectví W. Clarka, zdá se, nezajímá. Marné snahy předávat jim materiály (některým z nich osobně).

Redaktora Reflexu Jiří X. Doležala jsem na toto závažné svědectví také opakovaně upozornila během rozhovoru pro Reflex. Dvakrát mi na to odpověděl, že ČT do vysílání „nepouští věštce“. Rozhovor s ním jsem si natočila a napsala jsem k němu tento komentář.

Novináře mainstreamu a ČT nezaujala ani odborná publikace s výpočty a počítačovými modely kolapsu výškových budov světového obchodního centra v New Yorku během útoku z 11. září 2001 od vědeckého týmu docenta Ivana Němce z VUT Brno. Tamní odborníci došli k závěru, že pro tak rychlý a totální kolaps nemohla stačit pouze gravitační energie, musela být použita nějaká další – dodatečná [2] .Takové odborné studie se pochopitelně nehodí pro Reflex ani pro Respekt, nehodí se spolku Sisyfos (Akademii věd), a ani ČT se o ní nemůže zmínit ve vysílání. Ke stejnému výsledku došli mnozí i bez počítačových modelů a diferenciálních rovnic, jen se znalostmi středoškolské fyziky.

Lidem by došla nepříjemná pravda o 11. září, i o válkách které následovaly. Pokud by se o téma zajímali víc, mohli by se dozvědět, jak to bylo s pojištěním a zabezpečením budov, kdo si vsadil na pokles akcií aerolinek, kdo na tom vydělal pohádkové peníze, co ještě první den hlásili ve zprávách, ale potom už nikdy nikdo původní zprávy a svědectví očitých svědků útoků neodvysílal.
Inženýři, stavební znalci a experti jsou nálepkováni jako pomatenci a konspirátoři

Lidé by se mohli dozvědět, co prohlásil o pádu Dvojčat hned po kolapsu Donald Trump, který dobře znal jejich robustní konstrukci. Mohli by vidět, že reportérka BBC ohlásila kolaps WTC 7 dvacet minut před jejím symetrickým 6,5 vteřinovým pádem. S budovou v povzdálí za oknem, za jejími zády. Dle oficiální zprávy (NIST) selhaly – kvůli kancelářskému požáru – dva 16 mm šrouby na nosníku č. 79. Tuto verzi přednáší i profesor Wald z ČVUT. Toho si pozval opakovaně přednášet vědcům i veřejnosti spolek Sisyfos. Na první přednášku do Akademie věd ho pozvali potom, co jsem je veřejně požádala, aby pozvali na přednášku docenta Němce z VUT Brno.

V posledních letech se tyto závažné informace k lidem dostávají přes alternativní média, a dochází jim tak rozsah cenzury masmédií. Důsledný a obrovský. Zamlčování toho všeho, o čem by redaktoři hlavních médií měli psát. „Hlídací psi demokracie“. Ale z nějakého důvodu není zájem, aby se o takových věcech lidé dozvídali. Aby roky zatajované informace šly na obrazovky a stránky novin. Americké a ani naše novináře hlavního proudu nezajímá důkladná a několikaletá studie kolapsu budovy WTC7 profesora Hulseye z Fairbanks University, která jednoznačně prokázala závažné pochybení modelu tak prestižní organizace, kterou bývala NIST.

Nezajímá je Bobby Mc Ilvaine Act, který v loňském roce podpořilo mnoho tisíc odborníků. Američtí občané se osobně i písemně obracejí na své zástupce v Kongresu. Žádají vytvoření nové nezávislé vyšetřovací komise. Tento návrh zákona byl Kongresu předložen R. Mc Ilvainem, otcem zavražděného syna (kterého zabila exploze ve vstupní hale Severní věže WTC, ke které, dle několika svědků, došlo těsně před nárazem letadla, v suterénu explodoval i jeden výtah). Dalšími předkladateli byl vedoucí hnutí architektů a inženýrů AE911Truth R. Gage a bývalý zaměstnanec NIST P. M. Ketcham. Rozhodli se osobně doručit tento návrh všem členům Kongresu.
The Bobby McIlvaine Act News Conference – September 11, 2017

Odkaz [3] na tuto tiskovou konferenci jsem zaslala na 16 mailových adres – kateder ČVUT. Odpověď mi přišla pouze od jednoho z adresátů – i on vyjádřil pochybnosti nad zprávou NIST – modelem kolapsu WTC7. Už i u nás si asi mnozí odborníci myslí své, ale na veřejnosti většina z nich mlčí.

Pozůstalí spolu s výborem právníků požádali v dubnu 2018 52-stránkovou peticí velkou porotu v Southern District of NY o zahájení vyšetřování zločinů z 9/11. Předkládají přesvědčivé důkazy o výbušninách, které způsobily demolice budov (mají 57 doličných důkazů).
Lawyers Committee Petition To Be Filed April 10 with U. S. Attorney, Southern District NY

Tento článek [4] jsem vytiskla a spolu s dalšími dokumenty předala politologovi Miloši Gregorovi, autorovi “Nejlepší knihy o FAKE NEWS dezinformacích”

K tématu vyšlo mnoho knih, někteří investigativní novináři se tématu věnují hned od počátku. Například Američan Christopher Bollyn. Tyto knihy budou dnes pravděpodobně velmi aktuální:

The War on Terror: The Plot to Rule the Middle East [5]

Solving 9-11: The Deception That Changed the World [6]

Jeho rozhovor z r. 2017, kde říká, že svou knihu poslal s dopisem i papeži. Bollyn v tu dobu věřil, že Trump se bude snažit o prošetření 9/11 (které bylo prohlášeno za válečný akt, a nebylo proto šetřeno jako kriminální čin). Dnes už v to asi nevěří nikdo. Také zmiňuje příbuzenskou vazbu autora tzv. vyvracejících „debunk“ článků v Popular Mechanic na M. Chertoffa, který stál podle něj za likvidací důkazních materiálů.

V tomto článku, který nedávno vyšel, jsou zmíněna jména těch, kteří byli po selhání obrany USA povýšeni místo propuštěni, kolik se konalo toho dne „válečných her“, cvičení apod [7]. Tyto informace se dnes šíří pouze alternativou. V USA, v EU i u nás. A již i americká alternativa se v loňském roce dočkala nálepky „dezinformační prokremelské proputinovské weby“. Sociální sítě, přes které se zatím mohou informace v USA i u nás šířit, jsou v poslední době stále více sledovány a omezovány. Mnoho příspěvků je roboty ihned označeno za spam. V nedávném dílu vysílání pořadu Truth vs. NEW$ byla zmínka o tom, že Facebook zavedl nálepku Fake News Flag, ale lidé si takto označené příspěvky začali o to víc sdílet, takže toho nálepkování Facebook raději rychle zanechal.

Pro nálepkování nevhodné pravdy výrazem „konspirační teorie“ se rozhodla CIA již v roce 1967. Měla totiž dost velký problém – většina Američanů již nevěřila oficiální verzi Warrenovy komise o atentátu na J. F. Kennedyho. Memorandum, které obsahovalo instrukce, jak čelit kritikům závěrů Warrenovy komise, bylo plně odtajněno [8] v roce 1998. O tomto memorandu CIA se zmiňuje i prof. Lance deHaven-Smith v knize Conspiracy Theory in America (Discovering America) z r. 2014 [9]. Tyto praktiky se hodí dodnes. Nálepkování „fake news“, „dezinformace“ pokud jde o pravdu, která by ohrozila pravé zločince, pravé teroristy. Ale lidé nejsou hloupí. Cenzuru a překrucování pravdy v médiích si starší generace dobře pamatuje. Zažili jsme, jak moc se nám v médiích lhalo. Naivně jsme si mnozí mysleli, že ta doba skončila, ale je tu bohužel znovu.

Přetahování o mobil s analytičkou Evropských hodnot kvůli důkazní fotce

Po jedné akci Evropských hodnot jsem předala analytičce EH V. Vojtíškové, spoluautorce publikace “Medvěd v rouše beránčím”, text zmiňovaného CIA memoranda. S tím, aby si ho prostudovala a napsala o tom analýzu pro Evropské hodnoty. Nejdříve svolila, že si ji mohu s ním vyfotografovat, ale po chvíli si možná uvědomila, že to nebylo rozumné a tak se mi snažila vytrhnout mobil z ruky. Prý proto, abych fotku nějak nezneužila. Nevím, jaké zneužití si představovala, jestli by ji nějak ohrozil důkaz toho, že jí tento dokument byl předán.

O téma ovlivňování médií v Americe a Evropě tajnými službami USA zastánci „Evropských hodnot“ Vojtíšková, Janda ani Máca zájem nemají. Zajímá je asi jen Kreml, Putin a KGB / FSB. Těžko se od této štědře dotované neziskovky dočkáme reportáže o 50 milionech dolarů, které dostala americká armáda na ovlivňování sociálních sítí (sledování sociálních síti a šíření americké propagandy z falešných účtů pro obhajobu svých globálních záměrů a válečných operací).
Ředitel CIA přiznal, že USA ovlivňují volby a veřejné mínění v desítkách cizích zemí

Bývalý ředitel CIA Robert James Woolsey nedávno v rozhovoru pro televizi s Fox News přiznal, že se USA někdy snažily ovlivnit výsledek voleb v jiné zemi. Ale prý to dělají „jenom z velmi závažných důvodů… „v zájmu demokracie“ [10]. Reportáže o 50 milionech dolarů, které dostala americká armáda na ovlivňování sociálních sítí (sledování sociálních síti a šíření americké propagandy z falešných účtů pro obhajobu svých globálních záměrů a válečných operací) najdete zde.

Respekt (E. Tabery) vydal příručku do škol o dezinformacích. Studenti by ale potřebovali pro doplnění obrázku o dnešní době a světovém dění ještě další příručky o dezinformacích. Alternativní – aby byli informováni i  o tom, co se z České televize a Respektu nedozví.

Ráda bych vytvořila příručku s tématem, které devět let studuji – teroristické útoky z 11. září a  false-flag operace. Představuji si materiály přehledné, stručné, s mnoha fotografiemi, které většinou vydají za stovky slov. Doplněné web stránkami, a doporučenými dokumentární filmy, které by doplnily současný repertoár nabízený v rámci projektu Jeden svět na školách neziskovou organizací Člověk v tísni. A ČT do něj mohla zařadit jeden z odvysílaných dokumentů – seriál režiséra O. Stonea [11]. Je důležité trénovat kritické myšlení, seznámit se s rozličnými pohledy a názory na svět, náboženství, vzdělávání, média, sociální sítě, vědu, geopolitiku, novodobou historii. Důležitá pro naši i jejich budoucnost.

Dětem ve školách je předkládána jenom jedna strana názorů

Ať mladí diskutují, ať mohou události uvidět z různých úhlů pohledu. Ať si sami – a to i na základě dalšího vlastního zkoumání a uvažování – postupně tvoří názor. I na to, kdo a PROČ publikuje dezinformace a Fake News. A za čí peníze to dělá. Takové „alternativní příručky“ by Evropské hodoty, Člověk v tísni, nebo G. Soros nesponzorovali, a alternativa nemá miliardy, které jsou k dispozici vedení České televize. Ale zatím ještě máme svobodu slova. Ještě máme tu možnost.

Je vidět, a to nejen z nedávných událostí na Slovenku, že to nemusí dlouho vydržet Ozbrojené komando v redakci a domově šéfredaktora časopisu Zem a vek Tibora Rostase, vražda investigativního novináře Jána Kuciaka atd. V ČR pro změnu zahazování mailů s nevhodnými texty a z nevhodných zdrojů (redakcí alternativ) na freemailových službách Zdeňka Bakaly, soudy s vydavatelem “nevhodné literatury”. Tlak na větší cenzuru internetu.

Útok na Írán může nastat brzy [12]. A tím může začít (podle mnohých spíše pokračovat) válka světová. Ale svědectví W. Clarka, které je dnes opět velmi aktuální, pravděpodobně ani v současné situaci ČT neodvysílá. Ani dnes Petr Dvořák nevidí aktuální důvod? Dovoluji si závěrem ocitovat jeho slova: „Pro zařazení podobného příspěvku musí ve zpravodajství existovat aktuální důvod. Pokud se takový objeví, samozřejmě zmíníme širší názorové spektrum k dané problematice, ostatně jako vždy“. Budu ráda, pokud tento článek bude šířen. Varování před válkou zaznívá dnes z mnoha stran.

Pro AE News

Ing. Jana Karásková https://aeronet.cz/news/ceska-televize-odmitla-pustit-do-vysilani-americkeho-4-hvezdickoveho-generala-