Pohraničníci z dob socialismu a izraelské střílení na hranicích

Jaroslav Loudil
15. 5. 2018
USA a Izrael se dnes společně vyjádřily ke včerejší vraždě 58 neozbrojených Palestinců na hranicích Gazy. V podstatě zní jejich vyjádření takto : “Když někdo (i neozbrojený) překročí naši státní hranici, bude za to na místě zastřelen. Vždytˇ každý dobře ví, že se blíží k hranici a že jsou tu vojáci”. Ještě dodám, že z 2.770 zraněných jich polovina !!, tedy 1.400 !! utrpělo střelné zranění ! Palbou z automatických střelných zbraní tak bylo zasažemo skoro 1.500 osob ! Prostě masakr.


USA dnes v RB OSN zablokovaly přijetí rezoluce požadující nezávislé mezinárodní vyšetření masakru. Zavraždění 58 lidí a postřelení 1.400 dalších prý není nutné nijak šetřit. Můžou si prý za to sami !

Z těchto názorů USA vyplývá zajímavá věc. Ozbrojené složky každého státu světa mají zřejmě ode dneška od USA požehnání k zastřelení každé neozbrojené osoby nebo skupiny osob, jež vstoupí neoprávněně na jejich území, či se pokusí o přechod hranice. Ode dneška už nikoho nelze soudit – “za zabití na hranicích.”

Co z toho vyplývá ??

1. Máme se jinak dívat na socialistické pohraničníky, když v období 1948-89 zastřelili na hranicích každého, kdo se pokusil o narušení státní hranice zvenčí nebo zevnitř? Přeci i tehdy každá takováto osoba dobře věděla , že jsou tam vojáci, kteří hned po první výzvě k zastavení budou střílet! Tedy po vyjádření pana Trumpa už není nutné se nějak zabývat střelbou pohraničníků do lidí v bývalé ČSSR nebo NDR. Dle Trumpa jen plnili svou povinnost a měli na to plné právo. Hlídali státní hranici, takže měli právo každého zastřelit, i neozbrojeného, tedy třeba dítě…

2. Divím se také, jak mohli do Evropy roku 2015, 16 proniknout běženci z Afriky ! I oni totiž překračovali na plážích, kam vystupovali z člunů, státní hranici bez povolení: Řecka, Itálie, Španělska,…atd. Dle logiky pana Trumpa měl být na hranicích Evropy zavražděn milión uprchlíků! Evropští pohraničníci, stejně jako včera ti izraelští, na to měli plné právo? Vidíš nový člun s běženci? Tak až vylezou na břeh, tak do nich okamžitě vyprázdni zásobník z kalašnikova ! Mrtvoly pak už posbírá někdo jinej !

P.S. Takovéto názory z Washingtonu parádně smrdí i proti větru !

https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/amerika/usa-zablokovaly-vyzvu-k-vysetreni-nasili-v-pasmu-gazy_480069.html