Ještě slovo ke Skripalovým II.

The Saker
13. 5. 2018
Jsou to už dva měsíce, co jsou Skripalovi britskými úřady drženi na utajeném místě a v totální odloučenosti od okolního světa. Dva měsíce – to je 60 dní. Zeptejte se kteréhokoli specialisty na výslechy, či psychologa, co 60 dní speciálního zacházení udělá z lidské bytosti.


Vůbec už dnes o pravdivosti ruských prohlášení o „unesení Skripalových“ nepochybuji, a na celou tuto kauzu pohlížím takto: Akce, vedená pod falešnou vlajkou, totálně zkrachovala. Zrovna tak, jako let MH 17, nebo chemický útok v syrské Dúmě. S tím rozdílem ovšem, že na místě byli zanecháni dva živí svědci, jejichž svědectví má potenciál vyústit v„gigantický skandál“ ne pouze pro kabinet premiérky Mayové, ale i pro všchny bezpáteřní Evropany, kteří slove m i činem vujádřili Britanii svou „solidaritu“.

Řečeno jinak. Skripalovým už nejpravděpodobněji nebude nikdy dovoleno svobodně promluvit. Budou buď zavražděni, nebo jim bude vymyt mozek, nebo prostě jen tak zmizí. Jakákoli možnost jiná by totiž neznamenala nic jiného než skandál „planetárních rozměrů“.

Nebudu předstírat, že mé srdce spěchá vstříc srdci Sergeje Skripala. Byl to důstojník, který složil přísahu své vlasti a pak svou vlast zradil. Ale ani on si nezaslouži osud, jaký mu Britové připravili – být otráven a pak být zbaven svého mozku, ne-li ovšem i života.

Ale co Julia? Ta je přece naprosto nevinná a 5. dubna, kdy volala své sestře Viktorii do Ruska, jevila ještě známky dobrého zdraví a jasné mysli. A nyní je bůhvíkde, a já zvažuji, co je horší: zda to, že se už možná nikdy neobjeví, anebo po měsících brirtského „poradenství“ třeba i objeví?

Ve velkém projektu sionistické války proti planetě Zemi na dvou lidech možná nezáleží. Ale já mám za to, že to nejmenší, co pro ně můžeme udělat, je, vzpomenout si na ně i n a to, co se jim přihodilo.

Což žene na jazyk otázku, v jakém druhu společnosti to vlastně žijeme. Nejsem ani tak šokován tím, k jakémuto činu se britský stát uchýlil, protože on se k takovým činům uchyloval vždycky. Jsem šokován z toho, že v tzv. západní „demokracii“ se svobodou, pluralizmem a „evropskými hodnotami“, ať už znamenají cokoliv, Britům tahle věc prostě projde.A co tak „solidarita“ se Skripalovými? Co na to říkáte, vy, Evropané?

Překlad: Lubomír Man

.