Lee Camp na Truthdig: Vím, kdo bude dalším terčem americké invaze!

Lee Camp a – kou –
11.5.2018 Truthdig a PrvníZprávy
Všechny války, na nichž se podílejí USA v posledních letech, mají jedno společné – v zemi, která se stala cílem invaze, se pokoušeli opustit dolar, napsal satirický autor a moderátor na RT America Lee Camp ve svém sloupku pro Truthdig.

„Na konci tohoto článku bude jasné, do jaké země USA příště vtrhnou a rozvalí ji. Nebo alespoň pochopíme, do jaké země se příště náš vojensko-zpravodajsko-průmyslový komplex pokusí provést invazi,“ slibil Lee Camp ve svém sloupku v Truthdig.

Snad každý chce vědět, proč Amerika dělá to, co dělá. Ne Američané, ale samotný stát – koneckonců, je obecně uznáváno, že by za činností takové struktury měl být nějaký smysl. Ale většina lidí si uvědomuje, že důvody a ospravedlnění, které jsou obvykle uváděny ve zprávách, jsou „naprostý nesmysl”, tvrdí autor článku.

Teď všichni víme, že americká invaze do Iráku neměla nic společného se zbraněmi hromadného ničení a rozklad Libye nesledoval dosažení cíle „zastavit špatného člověka“. Pokud se někdo rozhodne i povrchně přezkoumat stávající plány diktátorů po celém světě, je zřejmé, že USA nejsou příliš znepokojeny, jsou-li to jsou zlí lidé, nebo ne, zda zabíjejí lidi nebo hezky skládají kamínky ve své zahradě. Ve skutečnosti, jak zdůrazňuje Lee Camp, Spojené státy poskytují vojenskou podporu 70% světových diktátorů.

Pokud však nevěříte oficiálně uvedeným důvodům, pak proč ve skutečnosti USA napadají jiné země? Samozřejmě je v sázce ropa a další cenné zdroje. Ale jak ukázaly všechny nedávné války, jichž se Washington účastnil, je tu ještě něco jiného.

Uvádí se, že krátce před válkou v Iráku, v říjnu 2000 Bagdád hovořil o odmítnutí dolaru, „nepřátelské měny“, a o přechodu na euro. Ano, jeden příklad ještě nic neříká, ale existují další. Jakmile Libye vyzvala arabské a africké země, aby nahradily dolar novým zlatým dinárem, USA zvedly a s pomocí NATO napadly Libyi.

„Pravděpodobně si teď myslíte: „Ale Lee, ta teorie je absurdní. Jestli cílem těchto invazí byly skutečně finance, tak by, při přijetí pomoci od NATO a Spojených států, libyjští rebelové spustili nový bankovní systém po svržení Kaddáfího,“ uvedl autor. A tak ji představili a dokonce ani nečekali až do konce války, ani nedokázali zformovat vládu, ale udělali si čas a vytvořili vlastní centrální banku.

Bývalý velitel sil NATO generál Wesley Clark řekl již v roce 2002 v Pentagonu, že se USA chystají „vypořádat se sedmi zeměmi v průběhu příštích pěti let“, které začínaly Irákem, pak Sýrií a Libyí, Somálskem, Súdánem, a konečně Íránem. A mnohé z toho se skutečně stalo, upozornil Lee Camp. Seznam se dokonce obohatil o nové země – například Jemen, „z větší části jen proto, aby to potěšilo Saúdskou Arábii”.

Vox: Trump vytvořil další krizi na Středním východě!

„Zdá se, že naše vláda/média jsou znepokojeny osudem pouze syrských dětí (to dává důvody pro změnu režimu). A absolutně kašlem na děti v Jemenu, Iráku, Afghánistánu, Palestině, Severní Koreji, Somálsku, Flintu (v Michiganu), v Baltimore, na děti původních Američanů, Portorikánců, Na’vi … Počkejte, zdá se, že to už je z filmu „Avatar“. Nebylo to skutečné? Moje vzpomínky a filmy ve 3D se již začínají zamotávat,” ironizuje autor.

Obecně platí, že podstata je jasná: je to všechno o penězích. A Sýrie, která provedla převod státních plateb v roce 2006 z dolaru na euro, také zapadá do tohoto trendu. Nebo Pákistán, který byl v lednu odhodlán opustit dolar v obchodních vztazích s Čínou. Ve stejný den Spojené státy zařadily zemi ke státům, kde je porušována svoboda náboženství. Je to svoboda posvátné víry Washingtonu v hotovost, poznamenal satirik.

A tady zůstává hlavní otázka: kdo je další? Perspektivním kandidátem vypadá Írán, který minulý týden schválil přechod z dolaru na euro v mezinárodních transakcích. Tento týden se americký vojensko-průmyslový komplex, mainstreamová média a Izrael shromáždili a chystají se prohlásit, že Írán lže o jaderném vývoji.

Jediná příjemná věc ve všech je, jak předvídatelná je americká státní mašinérie. Nyní začnou vlivná média aktivně vypouštět zprávy o tom, jak Teherán působí coby „sponzor terorismu” a pracuje na vytvoření jaderných zbraní. Někteří již posunuli Írán na vedoucí pozici v seznamu zemí podporujících teroristy. Pravda, tento seznam neobsahuje stát, který vytvořil zbraň, což výrazně posílilo bojovou schopnost IS, stát, který denně shazuje stovky bomb na Středním východě. Samozřejmě je řeč o Spojených státech. Jejich bomby nic hrozného nedělají, jsou to samozřejmě „bomby štěstí”.

Camp v závěru nabádá své čtenáře, aby nepodléhali lžím hlavních amerických médií, které se snaží vytvořit podporu veřejného mínění pro novou válku s Íránem, v níž zemřou nevinní lidé.

„V této hře jsme jen pěšáci. Ale poslední věc, kterou vládnoucí elita chce, je, aby pěšáci kladli otázky ohledně oficiální pozice,” ukončil Lee Camp.

– – –