Pokorný versus Kellner

Erik Best
11. 5. 2018      EB
Protože nás právník Radek Pokorný žaluje za poškození dobrého jména, musíme si dávat pozor, jak píšeme o tendru na mýtné. Vezměte to prosím v potaz a čtěte mezi řádky. Podmínky tendru na mýtné stanovila vláda Bohuslava Sobotky. V prostředí byznysu i politiky se obecně má za to, že Pokorný měl na Sobotku značný vliv. Podle dopravního experta Václava Jirovského bylo rozhodnutí Sobotkovy vlády rozšířit výběr mýtného o dalších 850 – 3000 km nástrojem, díky kterému zůstala ve hře jediná technologie – ta satelitní. 


Na začátku roku 2017 se ČSSD rozhádala s PPF, jejíž společnost CzechToll satelitní technologii nabízí. Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Rafaj, kterého Sobotka nominoval na druhé funkční období, poté začal rozhodovat ve prospěch Kapsche. Včera jeho úřad zrušil tendr, ve kterém zvítězil CzechToll. Ať se stane cokoliv, Kellner to přežije. To samé se nedá říct o Pokorném a Rafajovi. Těm jde o krk.

Pozn. red.: Doc. Ing. Václav Jirovský, CSc. není dopravní expert, ale odborník v oblasti elektroniky, který detekci pohybu vozidel prostřednictvím satelitů- jako efektivnější- prosazoval již na počátku a bez navázání na nějaké firmy.