Vzkaz Jaroslava Foldyny Janu Hamáčkovi rozpoutal emoce

9.5.2018 PrvníZprávy a Youtube
“Tak jsem si přečetl, že Honza Hamáček říká, že já jsem se choval nedůstojně jako místopředseda ČSSD, že jsem se hádal s aktivisty. S jakými aktivisty? S těmi, co organizují Majdan? Co jsou přisátí na neziskovky a na státní prachy?” ptá se na nahrávce poslanec Jaroslav Foldyna.


Jan Hamáček napsal …
Facebook Jana Hamáčka

“Ptáte se mě na to vy na sociálních sítích, ptají se mě na to novináři, ptají se mě na to kolegové v sociální demokracii… Zatímco jsem měl včera velmi nabitý program, který zahrnoval jednání o vládě i uctění památky vojáků padlých za 2. světové války, veřejný prostor zaplnily zprávy o Jaroslavu Foldynovi a motorkářské party Nočních vlků.

Že se o účasti Jardy Foldyny na akci ruských motorkářů bude psát a mluvit, to bylo jasné. Také jsem dopředu řekl, že je to jeho soukromá iniciativa, se kterou ČSSD nemá a nechce mít nic společného. Bohužel to, co se nakonec odehrálo, výrazně přesáhlo meze soukromé akce jednoho z členů vedení ČSSD.

Původně jsem nechtěl svého spolustraníka kritizovat přes média, protože takové politické půtky našich straníků jsou přesně to, díky čemu ztrácí ČSSD před občany důvěryhodnost.

Jenže tady už nejde jen o politické neshody, které by se měly řešit výhradně uvnitř strany. Tohle prostě Jaroslav Foldyna přehnal, jako místopředseda strany se musí kontrolovat a měl by se za své chování omluvit.

Jako předseda sociální demokracie budu v pátek na jednání předsednictva s Jaroslavem Foldynou o včerejším incidentu a jeho chování osobně mluvit.” napsal Jan Hamáček.

Odpověď Jaroslava Foldyny

“Tak jsem si přečetl, že Honza Hamáček říká, že já jsem se choval nedůstojně jako místopředseda ČSSD, že jsem se hádal s aktivisty. S jakými aktivisty? S těmi, co organizují Majdan? Co jsou přisátí na neziskovky a na státní prachy? S těmi aktivisty, kteří skončili v policejním antonu? Já ne, já jsem neskončil v policejním antonu, já jsem se choval slušně. Já jsem jenom šel na hroby vojáků, kteří osvobodili tuto zemi. Bylo jich 140 000,” řekl v úvodu na nahrávce uvedené na youtube Jaroslav Foldyna v reákci na příspěvek předsedy ČSSD Jana Hamáčka.

“Jo, že přijeli Noční vlci, ‚kontroverzní motorkářský gang‘… A kdo říká, že jsou kontroverzní? Česká média? Česká televize? Ti novináři, co lžou za prachy, jako když tiskne? A v čem jsou kontroverzní? Že jsou vlastenci, v tom jsou kontroverzní? Aha! A ti vlastenci, co pochodují Litvou, Ukrajinou, s hákenkrajcema na klopě, tito vlastenci vám nevadí? Jiní nacionalisti, kteří jsou nacionalisti, fašisti… Vám nevadí ti noví fašisti, co se tváří a říkají: ‚my jsme antifašisti‘, a s černýma páskama přes držku řežou lidi baseballovýma tyčema? Ti jsou antifašisti, aha,“ řekl udýchaný Foldyna

Více zde ...

Jak vyjádření Jana Hamáčka tak i nahrávku Jaroslava Foldyny doprovázejí stovky názorů čtenářů, které Jaroslava Foldynu podporují a také naopak.

Související: