Zemanův převratný čin: Český prezident vystoupil z řady lhářů. Politická galérka běsní. Je Skripal a jeho dcera již po smrti? O žádný novičok nikdy nešlo. Mužný protest bolševik neodpouští

Petr Hájek  5.5.2018 ProtiProud Petr Hájek s uznáním komentuje mimořádně odvážný krok prezidenta Zemana, který zveřejněním pravdy boří jeden „Dům z karet“ při výstavbě falešné válečné propagandy Západu proti Rusku

To máme, panečku, zase jednou pořádný skandál. Hlava státu řekla veřejně pravdu. Neslýchané! Měla přece lhát spolu s našimi spojenci. Jak říká soudržka Šiklová, lépe je „mýlit se“ s Američany (Brity, Bruselem), než mít pravdu s Ruskem. Právě tak si havlistická rusofobní Kavárna představuje „boj“ proti falešným zprávám a dezinformacím:

Novičok, údajný chemický útok v Sýrii, údajné ukradené informace Izraele o údajně „prolhaném“ Íránu: všechno záminky k válečným operacím proti Rusku. Všechno „fake“ a „hoax“, řečeno výrazy, které mají rozředit a „světácky“ nahradit prosté české Lež jako věž.

Na tom se český prezident odmítl podílet. Dal úkol tajným službám: zjistit, zda jed, který prý otrávil dvojitého agenta Skripala a jeho dceru v Británii, u nás umíme vyrobit, jak tvrdí Rusové. A ejhle – umíme. Dokonce se před pár měsíci na našem území objevil. Prý „jen v malém množství“ a byl pak, prý, zlikvidován. Zjistila vojenská rozvědka. Ta civilní, stejně jako Úřad pro jadernou bezpečnost paní Drábové (TOP 09), se naopak tuto skandální informaci pokusily před prezidentem zatajit. 

Zrada pravdou

Připomeňme, že po takzvaném „útoku novičokem“, aniž o něm britská vláda podala jakékoli důkazy, řada evropských vlád vypověděla ruské diplomaty. Mezi nimi i ta Babišova, na rozdíl třeba od sousedních Slováků či Rakušanů. Stropnický Ministr zahraničí se při tom patřičně divadelně rozohnil. Udělali jsme to prý nejen kvůli „solidaritě“ s (prolhanými) spojenci v NATO. Urazilo nás především ruské tvrzení, že patříme mezi čtveřici zemí, které s tímto jedem (na rozdíl od Ruska) experimentovaly.

Premiér Andrej Babiš, vojenští odborníci či Ústav pro jadernou bezpečnost rovněž prohlásili, že novičok se v Česku nikdy nevyráběl. Rusko překročilo prý veškeré meze, když označilo Česko za možnou zemi původu nervového jedu, prohlásil Babiš koncem března, když se bránil proti prezidentovi, jenž s vyhoštěním tří ruských diplomatů nesouhlasil.

Právě tehdy Miloš Zeman zadal tajným službám, aby zjistily realitu. Učinily tak. Výsledek prezident sdělil veřejnosti. Andrej Babiš je prý nyní překvapený, proč se jednotlivé tajné služby ve svých zjištěních liší. Prý od nich bude chtít podrobnější informace. To by jistě měl. A přinejmenším šéfové těch agentur, které se pokusily vše zatlouci, by měli okamžitě rezignovat. Jenže nerezignují. Naopak budou hrdinové. Alespoň pokud jde o naše prolhané politiky a jejich média, veřejnoprávní a Bakalova (se stejným velením) na místě prvním.

Prezidenta Zemana Kavárna pochopitelně okamžitě (po sto první) označila za „agenta Kremlu“. Sdělením pravdy podle nich Miloš Zeman „pomáhá ruské propagandě“. „Jeho výroky o někdejší výrobě nervově-paralytického jedu novičok v Česku neslouží zájmům České republiky ani bezpečnosti země“, uvedl prostince jak je jeho zvykem šéf ODS Petr Fiala. Místopředseda Martin Kupka si zase povzdechl, že Zemanovo odhalení „umožní spřádat nejrůznější spiklenecké teorie.“ Podle předsedy hnutí STAN Petra Gazdíka se „Zeman chová jako aktivní agent Kremlu“. “V Kremlu musí být na našeho prezidenta opravdu hrdí,” napsal. O výrocích dalších klonů Miroslava Kalouska netřeba ztrácet řeč.

Speciál bude! (podle vzoru Cirkus bude!)

Bruselsko-washingtonské pražské Kavárníky to opravdu šokovalo – a okamžitě nastartovalo mediální centrálu bolševického skanzenu na Kavčích horách: ČT tak spustila další díl svých „speciálů“. To je tamní výraz pro další tupou propagandistickou operaci, při níž se „veřejnoprávně“ ujímá řízení politických útoků. Citovaného Kupky (ODS) se soudružka moderátorka již ráno naléhavě dotazovala, zda ODS svolá mimořádné jednání parlamentu. Byl tím sice překvapen, ale nakonec zakuňkal, že něco určitě udělají. To by jim doporučovala.

Kavčí hory si jistě představují, že se jim konečně podaří vyvolat řízení o prezidentově odvolání (impeachment se to správně česky jmenuje). Nějaké takové vzrůšo, jaké před stále více znechucenou veřejností probíhá již půl druha roku v USA. S tím dalším „kremelským agentem“ Donaldem Trumpem (o němž ČT chrlí „skandální zprávy“ ve snad v ještě ostřejší kadenci než o Miloši Zemanovi), kterému se rovněž nemůže „Deep State“ (nikým nevolený „stínový stát“) dostat na kobylku. A to tam mají proti nám nejméně trojnásobek agentur špiónů a tajné policie, o bolševických médiích nemluvě.

Rozjíždí se tak další cirkus, který na čas zakryje vše ostatní. Třeba nesnesitelný fakt, že státní zastupitelství v prefabrikované kauze Čapí hnízdo již nestíhá druhou nejdůležitější postavu, šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka. Což je samozřejmě ouvertura neslavného konce celé po měsíce na kapačkách držené „kauzy Babiš“, protože tím se celá konstrukce směšného obvinění hroutí. Překrývání jedné lži či desinformace druhou je ovšem hlavní metoda manipulace tou (stále menší) částí veřejnosti, která Bakalova média (ČT, ČRo, Respekt, HN a pod.) ještě stále uhranutě sleduje.

Sedm jednou ranou

V metodě úderů „Sedm jednou ranou“ si Miloš Zeman libuje (neboť to vyžaduje kombinační schopnosti, které nikdo z jeho mediálně-politických protivníků nemá) – a tentokrát se mu podařil vskutku mistrovský kousek. Řvou všichni – a nemohou nic dělat. Obvinit prezidenta, že zveřejnil pravdu, když zpráva tajných služeb nebyla klasifikována jako tajná či důvěrná, je opravdu na první dobrou obtížné. Ale vyučeni u Goebbelse a Lenina věří, že stokrát opakovaná lež se stane pravdou, takže určitě nepoleví.

Současně se tím tyto báječné morální zrůdy, zaštiťující se „pravdou a láskou“, svlékají opět do naha. Jejich pokleslý striptýz, založený na orwellovské tezi pravda je lež (a vice versa), nyní dostává zvlášť ilustrativní rozměr: Již zcela otevřeně říkají, že lhát je mravné – pokud to slouží k přípravě či vyvolání války proti nepříteli. Tato doktrína, kterou my pamětníci velmi dobře známe z časů „reálného socialismu“, zažívá v perverzních výkonech našich současných „komunistobijců“ (respektive „okamurobijců“) vskutku roztomilý návrat (comeback, pokud již nerozumějí česky) do totalitní reality.

Poslední Mohykáni

Bolševika prostě nepředěláš. Jen se převlékne. Místo rudých hvězd má teď zlaté. Jmenuje se TOP, nebo Zelený, Pirát, nebo ODS, lidovec, nebo STAN, socialista, nebo ANO. Nejvíc ze všeho se bojí svobodných voleb (referenda), v němž by lid mohl svobodně rozhodnout, jak a kde chce žít. Je zbabělec, proto volá po válce (válka je mír) – podle toho, jak jej mocní nastaví: buď na Západ, nebo na Východ.

Jenže Zeman nikdy bolševik nebyl. Je to levičák (s trochu paradoxní staromódní afinitou k Izraeli). Spolu s předsedou „vlády EU“ Junckerem jistě v duchu upřímně oslavuje velké výročí Karla Marxe, zatímco jeho předchůdce Václav Klaus ve stejné chvíli pronáší v Německu – jako nefalšovaný pravičák – Marxovu zdrcující kritiku. Ti dva jsou poslední mohykáni, kteří udržují vzpomínku na klasické soupeření pravice s levicí ve standardní demokracii. To býval krásný svět!

Nutně tedy také oba všemi silami bojují proti blížící se válce. Nutně jsou tedy našimi bolševiky označeni jako „agenti Kremlu“ (právě tak jako Trump bolševiky z „washingtonských bažin“). Bolševictví nemá (nikdy nemělo) s pravicí a levicí žádnou souvislost. Bolševik lže (a křičí, že lžou jeho oponenti), manipuluje, místo informace nabízí propagandu („speciály“), mocenskou cenzurou zavírá ústa opozičnímu svobodnému projevu, za názory zavírá (buď rovnou celá média, nebo jednotlivé oponenty) – a především, je-li v úzkých, potřebuje válku. Ta totiž umožňuje nastolit diktaturu bez odmluvy.

Kauza „S“ opět na scéně

Co je však podstatné (a čeho se naši bolševici tolik bojí, a proto tolik ječí): Nebýt Zemanova odhalení, úplně by se již zapomnělo na kauzu Skripal, která stála na počátku uměle vytvořeného „jaderného“ napětí ve světě. Nejprve ji překryl „fake“ chemický kabaret Bílých přileb v Sýrii – a následný operetní (ale o nic méně nebezpečný) útok na tři vyprázdněné Asadovy budovy na výrobu hnojiv.

Tento propadák pak překryla „operace Korea“ – kterou má nyní překrýt pokus Izraele dát americkým jestřábům příležitost k útoku na Írán (pod falešnou záminkou „nových“ dokumentů o údajné íránské věrolomnosti), neboť Írán přestává prodávat ropu za dolary. Tohle už zkusil Saddám a Kaddáfí – a jak dopadli! Jenže Persie je něco úplně jiného. Z napadení Íránu by světová válka byla zcela určitě. V tomto případě fakticky rozpoutaná Izraelem, který Miloš Zeman poněkud umanutě brání. „To jsou ale paradoxy,“ řekl by sládek z jedné Havlovy hry.

V tomto smyslu Zeman odhalením „českého novičoku“ opravdu (na rozdíl od komediální inscenace Západu kolem V. Havla) vstoupil do světového dění. Mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová na prezidentovo sdělení reagovala slovy: „Žvásty vlády Theresy Mayové o tom, že novičok se prý vyráběl pouze v Rusku, vyvrátil český prezident, když právě potvrdil, že také jeho země vyrobila tuto otravnou látku.” Kauza Skripal je tedy opět na scéně. A s ní i otázky, které, řečeno s Franzem Kafkou, již nikdy neměly být vzneseny:

Kde jsou Skripalovi?

Došlo vůbec k otravě Skripala a jeho dcery, nebo jde od počátku pouze o virtuální divadlo? Nemá smysl opakovat tady všechny dávno zveřejněné pochybnosti, zda vůbec nějaká otrava novičokem byla. Možná šlo pouze o to rusky vypadající slovo, které ihned použil britský ministr zahraničí „rudý Boris“ (Johnson), a jež mělo obrátit zraky bolševiků celého světa na (dávno již antibolševické, a proto nesnesitelné) Putinovo Rusko.

Nikde nikdo neviděl jedinou fotografii otce a dcery z nemocnice, ani po jejich údajně zázračném vyléčení. Rusku rovněž Britové neumožnili konzulární spojení s jejich unesenou občankou. Taťka a jeho holka teď prý dostanou „novou identitu“ – a zmizí navždy kdesi za oceánem.

Možná však, že již nejsou mezi živými, takže o svého druhu „novou identitu“ vskutku jde. Pátrání po novičoku je proto pravděpodobně ve skutečnosti nesmysl. Pouze se soudruhům v Londýně vloudila chybička, ve víře bratrů v zástěře, že „velká lež se chrání sama“ – a není ji třeba zvlášť ošetřovat detailním provedením (viz NYC 9/11 a spol.).

Nová kvalita

Jenže to předpokládá, že všichni „političtí oficiálové“ drží basu s hlavními médii. Pak je možné (a snadné) všechny „šťouraly“ z médií svobodných, neoficiálních, a tedy nekontrolovaných (už brzy opět žádná taková nebudou), prohlásit za „agenty“ (kohokoliv), blázny či „konspirační teoretiky“ (což je totéž).

Tady skutečně Miloš Zeman vystoupil z řady. Jako první. V tom je jeho čin unikátní – a stane se historickým. A opravdu není jisté, že si to neodskáče. Ne hned. Někdy, nějak, až kauzu Skripal opět zakryje jiná „fake“ událost. Je to totiž modelově velmi podobné se zmíněnou kauzou Čapí hnízdo a „osvobozeným“ Jaroslavem Faltýnkem: Pokud vyndáte jedinou prefabrikovanou jednotku z „paneláku podvodu“, celý „Dům z karet“ se zhroutí. A to stavitelé tyranií nezapomínají.

EU se sice nyní snaží vytvořit „bezpečné prostředí“ pro „whistleblowery“ – jak se hezky česky teď má říkat udavačům – ale to pro Zemana určitě neplatí. Neřekl totiž nic než pravdu: Hrajete s námi, nevážení „spojenci“, ohavné zpravodajské hry, kterými se pokoušíte posunout okamžik války proti Rusku za bod, z něhož není návratu. Tohle já s vámi hrát nebudu. Do toho nemám zapotřebí nechat se zatáhnout ani já – a tím méně nevelká republika, v jejímž čele z vůle lidí stojím.

Republika hrdá, navzdory tisícům politických hujerů a bolševiků s otrocky ohnutými hřbety před protektory v Británii, Bruselu a Washingtonu – pokud má ve svém čele alespoň jednoho muže, a ne babu.

Cesty Páně jsou fakt nevyzpytatelné. Díky Bohu za (ateistu) Zemana!

Související články: