Exinstruktor Azova: Na Ukrajině vytvářejí „eskadry smrti“ proti oponentům!

Sergej Sanovskij, ještě jako instrukor “Azova”

– kou –
28.6.2018 RIA a  PrvníZprávy
Oddělení zpravodajské Bezpečnostní služby Ukrajiny (SBU) vytváří ilegální skupiny k vraždám a k zastrašování těch, kteří nesouhlasí s režimem.
V rozhovoru pro RIA Novosti to řekl bývalý vojenský instruktor a bývalý zástupce šéfa výcvikového tábora nacionalistického praporu „Azov“ Sergej Sanovskij.

Jak Sanovskij sdělil, setkal se Andrejem Lisogorem, který byl na plný úvazek poradcem šéfa aparátu kontrarozvědky SBU. Lisogor mu řekl, že na Ukrajině byla vytvořena síť ilegálních skupin „pro aktivní opatření“, včetně „odstranění těch, kteří nesouhlasí s politickým kurzem“.

„Zmínil se, že si váží mých zkušenosti a specifiky rozdělení úkolů, které jsem přikazoval, a požádal mě, abych vytvořil bojovou skupinu šesti až osmi lidí z bývalých kolegů,“ řekl Sanovskij.

Podle něj mu bylo řečeno, že všechny organizační otázky budou řešeny na nejvyšší státní úrovni, ale z nich nebudou označovat ani jako agenty.

Podle něj mu Lisogor sdělil, že to osobně schválil ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Když Sanovskij Lisogorovu nabídku odmítl, byl požádán, aby nikomu o tomto rozhovoru neřekl, a pohrozil mu, že by ho „přinejlepším uškrtili na schodišti“. „Jsem voják, a oni ze mě chtěli udělat kata,“ rozhořčeně zdůraznil Sanovskij.

Následně se důstojníci SBU vloupali do jeho bytu bez jakýchkoliv povolení a byl donucen „přiznat absurdní věcí“. Jako že chtěl provést státní převrat, zabít prezidenta a ministry. Vymlátili z něj přiznání a natočili to na kameru.

Bývalý instruktor „Azov“ napsal své prohlášení o únosu a mučení Národnímu antikorupčnímu úřadu (NABU), který to předal úřadu vojenské prokuratury.

Momentálně se ukrývá v Myanmaru (Barma), kam se dostal dobrodružně přes Podněstří a Bulharsko. Sanovskij si připravuje politický azyl ve Švédsku.

Související: