Bomba – Lisa Pageová odhaluje spiknutí proti Trumpovi

Paul Craig Roberts23. 7. 2018    PaulCraigRoberts
  Původní účastnice spiknutí FBI proti Trumpovi gospelová zpěvačka a agentka FBI Lisa Pageová při právě probíhajícím kongresovém slyšení pod přísahou potvrdila, že pro Muellerovo jmenování vedoucím rady pro šetření aféry Watergate nejsou žádné důvody. Jak totiž na webu American Thinker uvádí Thomas Lifson, byla tato rada ustavena proto, aby prověřila oprávněnost výroku FBI, že šetření proti ruskému ovlivnění amerických voleb je bezdůvodné, což bylo vzhledem k uznávané a zákonné autoritě výroků FBI nezákonné. Lisa Pageová tak svým svědectvím potvrdila už dřive panující domněnku, že Muellerovo vyšetřování bylo ve skutečnosti operací, jíž se mělo zatemnit zločinné využití americké kontrašpionáže ke špehování konkurenční, to je Trumpovy prezidentské kampaně, a poté i k k sabotování jeho prezidentství, kdyby volby vyhrál.

Už dřívější zprávy naznačovaly, že Pageová odpovídá na otázky současně zasedající právní komise sněmovny reprezentantů pravdivě, čímž zřejmě porušila dohodu uzavřenou s jejím exmilencem a taktéž agentem FBI Peterem Strzokem, podle níž měli oba o svém poškozování Trumpovy prezidentské kampaně a pak i poškozování jeho prezidentství, mlčet. Ve čtvrtek 19. července 2018 oznámil novinář John Solomon v televizi, že obdržel informaci ze zdrojů, jenž Pageovou vyslýchaly, podle níž vyslýchaná nabídla nejfantastičtější vysvětlení významu jedné z nejzáhadnější zpráv, kterou kdy veřejnost četla či slyšela. Solomon to vysvětlil takto:

Mezi tisíci zpráv, jež si Pageová se Strzokem vyměnili, byla jedna věta obsahující pět slov hodné pozornosti. 19. května 2017 napsal totiž Strzok Pageové: „Není tam nic velkého“, v anglickém originále tedy „There´s no big there“.

A dva dni poté, to je 21. května 2017, jmenoval náměstek generálního prokurátora Rosenstein Muellera vedoucím rady, která měla vyšetřit domnělý kontakt mezi Trumpem a ruskou kampaní.

Jelikož má Kongres Strzokovu větu k dispozici, toužili vyšetřovatelé dozvědět se, má-li či nemá-li spojitost se svědectvím proti Trumpově prezidentské kampani. A teprve až tento měsíc měli příležitost se na to Strzoka přímo zeptat. Ten odmítl otázku zodpovědět, ale Pageová při kongresovém slyšení za zavřenými dveřmi potvrdila, že tato věta se týkala kvality ruské kauzy Russiagate.

Toto přiznání bude zřejmě mít hrozivé důsledky. Znamená totiž, že Rosenstein rozpoutal jednu s nejděsivějších štvanic v historii USA, kterou ovšem pracovníci FBI, celou tuto kauzu šetřicí už celých 10 měsíců předtím, označili za neexistující, čili takovou, která nebyla (There s no big there).

Jaký význam nejnovější vývoj kauzy Watergate má, dokazuje tento titulek webu Top Stories Today:

„Agentka FBI je všechny prodala. Což všechno mění“.

A autor webu American Thinker Thomas Lifson přidává tento optimistický dovětek: „Solomonovo televizní vystoupení naznačuje, že pravda by snad přece jen mohla nakonec vyplout na povrch“.

Překlad: Lubomír Man