Roček: Kiska propaguje preventivní fašismus

Andrej Kiska, slovenský prezident
– rp –
1.8.2018  PrvníZprávy
Překvapilo mne, že hloupost podnikatele, který je dočasně slovenským prezidentem, a jmenuje se Andrej Kiska, je stále parádnější, píše v komentáři pro Prvnizpravy.cz František Roček.

Mohu si myslet, co chci, ale říkat nepokrytě tendenčně primitivní řeči je pod důstojnost prezidenta republiky.

Kiska řekl: „Připomínám, že Noční vlci se společně se speciálními jednotkami ruské armády zapojili do vojenských operací na Krymu. Někteří členové klubu za to dostali ruská vyznamenání. Zakladatel Nočních vlků se za účast na anexi Krymu octl na sankčním seznamu a nemůže vycestovat do žádné členské země Evropské unie.“

Všichni, i vrabci na střeše, vědí, že Noční vlci jsou součástí propagandistické show Ruska, podobně jako různé americké nadace a společnosti jsou výkladní skříní proamerického vábení. Proto Poláci hystericky zakazují Nočním vlkům, aby u nich vyli na Měsíc. Jde prostě o propagandistické přetahování. Když se k hysterii sníží i prezident republiky, co si o něm myslet?

Kiska objevuje Ameriku

„Aby bylo jasné. Nejsou to žádní neškodní milovníci motorek. Noční vlci jsou nástrojem režimu, který se podílel na zabrání území sousední země… Založení tzv. Evropského sídla Nočních vlků na Slovensku je výsměchem oficiálního postoje Slovenské republiky k anexi Krymu a ruské politice.“

Pokud by Kiska řekl, že Noční vlci jsou nástrojem režimu, řekl by to, co víme. Jsou samozřejmě součástí ruské společenské propagandy. Pokud řekl, že se Rusko podílelo na zabrání území sousední země, měl by Kiska poprosit nějakého tiskového tajemníka, aby mu nalistoval, kolik obyvatel Krymu poslalo Ukrajinu v referendu k čertu a chtělo, aby Krym opět patřil k Rusku. Není snad hlas lidu hlasem božím? To by Kiskovi snad mohli potvrdit mailem i z Vatikánu.

Tvrdá fakta

16. března 2014 se pro připojení Krymu k Ruské federaci v referendu vyslovilo 96,8 procenta hlasujících. K volebním urnám se dostavilo 83,1 procenta obyvatel Krymu s volebním právem. Je zcela komediální, že USA i EU referendum odmítla.

Pokud lidé přišli svobodně do hlasovacích místností v tak mimořádně velkém množství, svědčí to jednoznačně o zájmu místního obyvatelstva. Pokud přitom drtivá většina obyvatel souhlasila s připojením Krymu k Rusku, jde o zcela jasný signál, že vojenské převzetí moci na Krymu bylo preventivní akcí, aby nikdo nemohl zabránit referendu.

Z 2,4 milionů obyvatel Krymu je podle sčítání lidu z roku 2001 zhruba 58 procent Rusů, 24 procent Ukrajinců a 12 procent krymských Tatarů. V referendu tedy byly proti připojení krymských hotelů a přístavů k Rusku jenom Tataři a menší část Ukrajinců.

Preventivní fašismus

Kiska mudroval, že vytí Nočních vlků na Slovensku je zjevným bezpečnostním rizikem a policejní prezident Milan Lučanský opáčil, že policie nemůže konat, pokud nedochází k porušování zákona. Novinky.cz v článku uveřejnily, co na to Kiska řekl s doslova odzbrojující blbostí:

„Domnívám se, že čekat na to, až spolek sloužící cizímu státu začne na území Slovenské republiky porušovat zákon, je ubohá bezpečnostní strategie. Vyzývám proto vládu, aby bezpečnostním složkám vytvořila všechny potřebné podmínky na účinný zásah proti pochybným spolkům, které se roztahují po naši zemi,“ řekl Kiska.

Kiskův postoj lze nazvat preventivním fašismem. Základní charakteristika fašismu je jednoduchá:

Liktorské pruty se sekyrou (fasces) jsou původním symbolem fašismu a daly mu jméno. Fašismus v obecném smyslu je tendencí k násilnému vnucování názorů jedné skupiny svému okolí. Jde o psychologickou tendenci. 

Kiska projevuje fašistickou (inkviziční) tendenci, když nechce čekat na to, až spolek sloužící cizímu státu začne na území Slovenské republiky porušovat zákon. Prostě, co se Kiskovi nelíbí, to je třeba popíliť… Bez ohledu na nějaké blbé zákony. Ty přece v demokracii jsou k ničemu, nebo ne?

Také lze informace vyhodnotit obecněji, ve smyslu, že Kiska je podobně směšný jako Drahoš. Jen tak pro pořádek lze dodat, že slovenskou pobočku Nočních vlků otevřel na svém soukromém areálu motorkář někde od Trnavy. Motocyklových vlčat je 7 a jsou to Slováci. A, že fetují Putina? Kiska zase fetuje nějakého jiného politika, tak proč je k jiným človíčkům nepřející?

Nejjednodušší je hypotéza, že Kiska blbne proto, že přestal brát prášky na blbost. Racionálnější vysvětlení asi není. Končí komentář František Roček.

Související: