Idlib: Nejen chemické zbraně, ale také děti opět jako „oběti“

– rp –
4.9.2018 PrvníZprávy
Alexander Šulgin, stálý zástupce Ruska v Organizaci pro zákaz chemických zbraní (OPCW), uvedl, že militanti mohou použít děti spolu s provokacemi s chemickými zbraněmi.

Podle Alexandera Šulgina bývalí syrští teroristé ukradli až 50 dětí, aby je použili pro své vlastní účely.

“Nyní se objevila informace, že až 500 dětí bylo uneseno teroristy z různých syrských vesnic a osad. Předpokládá se, že tyto děti jsou uneseny pro použití v jiné provokaci, jak tomu bylo v Chán Šejchun a v Dúmá, ” upřesnil Alexander Šulgin.

Koncem srpna se objevila zpráva, že zástupci „Bílých přileb“ přivezli velký náklad toxických látek do syrského skladu Sarakib, používaného „Ahrar al-Sham“, prohlásil vedoucí Centra pro usmíření znesvářených stran Alexej Cygankov.

Na internetu se v posledních letech začaly stále více objevovat videa, na kterých lidé z „Bílých přileb“ zachraňují děti z trosek. Souběžně však existovaly i záznamy, kde je vidět, jak si stejné „Bílé přilby” vytvářejí zinscenované příběhy, patřičně opatřují „make-upem postižené” a diktují, co musí říkat. Navíc syrští novináři ukázali několik materiálů, na nichž byli „záchranáři” vyfoceni se zbraněmi a ve vojenské uniformě. Podle nich právě členové této organizace podporují teroristy „Al-Kájdy“.