Jak přežít čas, který přichází

John Whitehead
23. 5. 2019   rutherford
Ti, kteří dnes dospívají, budou zažívat těžší časy, než které zažívali jejich rodiče či prarodiče. Zjistí, že nedokáží splatit daně, které se od nich budou vyžadovat, či zaplatit školné na vyšších školách či univerzitách. Čeká je tvrdá klání, až se budou ucházet o slušná zaměstnání a jejich soukromí bude narušovat neustále špehující stát. 


Stanou se poddanými vojenského impéria stále a stále vyvolávajícího války nikoli s nepřáteli skutečnými, ale s těmi, které impérium za nepřítele označí. A pak zjistí, že jim nezbývá nic jiného, než v pevném tvaru pochodovat společně s vládou, která už nebude sloužit lidem, ale bude od lidí vyžadovat, aby jí byli poslušní jako otroci.

A když se vzepřou, dočkají se tvrdého trestu.

Smutná vyhlídka, že ano?

Naneštěstí, my všichni, kteří jsme tohle všechno měli dopředu vědět, jsme zcela zklamali v tom, abychom příchodu takovéto budoucnosti zabránili. A nedbali jsme ani dost o to, abychom při životě uchovali naše svobody a dali našim mladý lidem do rukou nástroje potřebné k tomu, aby uspěli v neosobní džungli, kterou se současná Amerika stala.

Přes půl milionu občanů USA žije dnes na ulici. 46 milionů jich žije pod hranici chudoby a 16 milionů amerických dětí žije v rodinách trpících hladem. Kongres vydává ročně v průměru 50 nových zákonů, týkajících se kriminality, dva miliony Američanů je v současnosti uvězněno, sedm milionů Američanů podléhá tzv. nápravné péči, čímž se USA stávají nejpočetnějším vězením na světě. A přinejmenším, 2,7 milionu amerických dětí mají aspoň jednoho z rodičů ve vězení.

Každý rok zabijí američtí policisté přinejmenším 400 až 500 nevinných lidí, a pravděpodobnost, že člověk bude zabit policií, je osmkrát větší, než že padne za oběť teroristům. Průměrně sto amerických domácností se v průběhu jednoho roku stane cílem nájezdu zvláštních těžce ozbrojených policejních jednotek SWAT, a daňoví poplatníci v USA zaplatí v průměru ročně 52,6 milirdy dolarů za to, že jsou vládními zpravodajskými agenturami sledováni takřka na každém kroku.

Od 11. září 2001 vložily USA do válek proti Afghánistánu a Iráku i do své role četníka ve zbytku světa 1,6 bilionu dolarů.

Jediným způsobem, jak zastavit tento šílený běh Ameriky, je říct: „Dost je dost! A začít bojovat za věci, ve kterých skutečně o něco jde. A nezáleží přitom, jak jste stár, a nezáleží dokonce ani na vašem politickém názoru. Cítíte-li však, že byste něco mohl říct, řekněte to. Buďte aktivní a činorodí, a máte-li za to, že by toho bylo potřeba, chytněte do ruky transparent a vyražte do ulic. A když zjistíte, že jsou znásilňována občanská práva, nebuďte němí.

Probuďte se a povstaňte!

Vybral a přeložil Lubomír Man