Putin nechce opakovat rok 2008, před G20 testuje ruskou armádu

-rp-
26.6.2019  
AllesSchallundRauch a PrvníZprávy
Představitelé států G20 budou 28.-29. června jednat v japonské Ósace. Aby nedošlo k překvapivé agresí během jeho nepřítomnosti, prezident Putin nařídil od pondělí výstražné cvičení, aby otestoval bojovou připravenost ruské armády.


Určitě si vzpomněl na 8. srpna 2008, když seděl ve VIP boxu v Pekingu na zahajovacím ceremoniálu olympijských her na stadionu a obdržel zprávu, že Gruzie zaútočila na základnu ruských mírových jednotek v Jižní Osetii s minomety a dělostřelectvem, kdy bylo zabito 67 vojáků a zraněno 283. Gruzínský prezident Saakašvili tehdy využil období olympijských her v Pekingu, aby zahájil válku, když dostal „zelenou“ ze strany USA a NATO.

Situace v Perském zálivu a ochota čtyřčlenné skupiny, USA, Velké Británie, Saúdské Arábie a Izraele zahájit válku proti Íránu vyžaduje, aby nedošlo k žádnému překvapení.

Americký ministr zahraničí Mike Pompeo a také top bojovník John Bolton jsou na Blízkém východě, kde by měli sestavit “koalici ochotných” proti Íránu.

Musíme si uvědomit, že Trump je konfrontován s „dokonalými fakty“ od svých „poradců“ a tlačen k nařízení útoku proti Íránu, aby neztratil tvář.

Největší finanční příspěvek, 259 milionů dolarů, na Trumpovu volební kampaň, dali Sheldon a Miriam Adelson, Paul Singer a Bernard Marcus. Jejich postoj vůči Íránu je jasný, určitě očekávají návrat a splácení svých investic do Trumpa.

Trump tuto touhu naplňuje, stejně jako již splnil Adelsonovu touhu zrušit jadernou dohodu s Íránem, masivně zpřísnit sankce, přemístit americké velvyslanectví do Jeruzaléma a uznat ukradené Golanské výšiny jako izraelské území.

Adelson veřejně navrhl použití jaderných zbraní proti Íránu a vyzval, aby Trump přesvědčil tehdejšího poradce pro národní bezpečnost H.R. McMastera, nahrazeném Boltonem, k tvrdší linii proti Íránu.

Trump: Nezajímá mě názor Evropy na jadernou dohodu s Íránem!

V pondělí Trump oznámil, že by také uvalil sankce na nejvyššího vůdce islámské republiky, Ájatolláha Sajjida Alí Chameneího a několik vysoce postavených členů revolučních gard. Později tento týden oznámil sankce proti ministru zahraničí Džavádovi Zarífovi.

To, že Trump je úplný ignorant a nemá představu o Íránu, dokazuje, co řekl při vyhlášení nových sankcí. Odvolával se na falešného náboženského vůdce, který je již dávno mrtvý.

„Majetek Sajjid Rúholláh Músaví Chomejní ho a jeho kanceláře nejsou ze sankcí vyloučeny”. Rúholláh Músaví Chomejní přitom zemřel v roce 1989 a od té doby je Ali Chameneí jeho nástupcem.

Íránský prezident Hasan Rúhání se v úterý posmíval Trumpovi, když řekl, že Bílý dům „trpí duševní zaostalostí“.

Američané zaměňují i jiné všeobecně známé věci jako je “Švédsko” se “Švýcarskem” a “Rakousko” s “Austrálií”. Mají také problémy s oddělením Iráku a Íránu.

Takzvaný “mírový plán na Blízkém východě”, který Trumpův zeť Kushner vypracoval s Netanjahuem, navrhuje úplné vyhoštění Palestinců z Palestiny a anexi Gazy a Západního břehu Jordánu.

Konflikt pokračuje v Libanonu a stejně tak v Sýrii a může začít v Íránu.

Výsledkem je, že ruské síly v Ústředním vojenském okruhu jsou od 24. června ve vysoké pohotovosti poté, co Vladimir Putin jako nejvyšší velitel nařídil cvičení.

„Vojenská cvičení by měla zajistit vojenskou bezpečnost ve Střední Asii a zabránit „teroristickým hrozbám“, řekl ruský ministr obrany Sergej Šojgu.

Přibližně 150 000 vojáků a více než 20 000 zbraní je zapojeno do překvapivého testu bojové připravenosti ruské armády. Také v Arménii, hraničící s Íránem, jsou ruští vojáci v pohotovosti. Vojenská cvičení trvají do pátku 28. června.