Kyjevský politolog: Putinův nástupce se nebude s Ukrajinou babrat

26. 10. 2019     novorosinform
Konflikt na Donbasu musí být vyřešen před koncem prezidentského období současné hlavy Ruské federace Vladimíra Putina, protože jeho nástupce se nebude s Ukrajinou babrat. Ve vysílání kanálu 112 Ukrajina to prohlásil kyjevský politolog Pogrebinský. “Trend, kdy, “ať se děje, co se děje, je nutné podporovat Ukrajinu, bez ohledu na cokoli”, ta doba je pryč. Nyní je situace jiná a je nutné hledat možnost najít kompromis, dokud je Putin u moci”, vyjádřil svůj názor expert.


Podle názoru Pogrebinského se Putinův nástupce s Ukrajinou nebude babrat.

“Ve 24. roce může Putin odejít, a pokud odejde, bude na jeho místě osoba, která nebude nakloněna kompromisům, jsem o tom naprosto přesvědčen, doporučuji divákům pořadu, aby mně uvěřilo jako člověku, který pozorně sleduje ruskou politiku již 25 let”, řekl expert.

V předvečer bývalý šéf Doněcké vojenské civilní správy Žebrivský vyzval ke krátké operaci za účelem zmocnění se Donbasu.

Připomeňme si, že minulý týden ukrajinský nacista Ťagnibok prohlásil, že Kyjev by měl zajistit úplnou blokádu Donbasu a že po návratu tohoto regionu do struktury země by obyvatelé DLR a LLR měli být zbaveni občanských práv.

Dříve ukrajinský nacista Drozdov vyzval k izolaci od obyvatel Donbasu zdí .

Kromě toho televizní moderátor předložil obyvatelům Donbasu řadu podmínek, “které je nutno splnit”.

Připomeňme, že v říjnu loňského roku bývalá kandidátka na post prezidentky Ukrajiny Bogoslovská oznámila, že poté, co mírové síly OSN vstoupí na celé území Donbasu, dá Kyjev obyvatelům Doněcké a Luganské lidové republiky, kteří se postavili proti Ukrajině, 2 měsíce, aby opustili své domovy a odešli “kamkoli”. V opačném případě začne ve městech DLR a LLR “řezačka masa”.

V srpnu odhalil bývalý ministr obrany Ukrajiny plán na začištění Donbasu v rámci Minska.

V červenci vyzvali militanti Azova, aby bylo ukončeno jednání a zahájeno vojenské začištění Donbasu.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová