Blokace Člověka v tísni v Rusku je zcela na místě…

Logo vlivové a možná i rozvědné agentury Člověk v tísni

Jiří Vyvadil
14.11.2019  VašeVěc 

Právě v týdnu, kdy se konečně americké administrativě a hlavně klíčové složce odpovědné za provádění převratů CIA podařilo zcela překvapivě provést úspěšný puč, podle stejného vzoru jaký se měl konat před rokem ve Venezuele. To znamená, že opozice strhne na svou stranu vojáky a policii, zůstane jeden tvrdě pravicový samozvanec, který se prohlásí za dočasného prezidenta a jede se dál. Buďme upřímní, každý americký prezident, aby vůbec mohl znovu kandidovat, musí zahájit nějakou svou válku a nebo alespoň svrhnout nějakou hlavu státu. Jinak je bez šance.
Problém s Trumpem je, že je obchodník, miliardy miluje, ale války zdá se upřímně nenávidí… A tak uprostřed probíhajícího veselého řízení o impeachmentu byl proveden převrat v Bolívii. Je pravda, že tentokrát západní společenství zatím nereagovalo nijak nadšeně. Ono je ovšem těžko nadšeně podporovat křesťansko-fašistickou paramilitární skupinu, která převrat provedla. Ale nevzdávejme se. Západ možná své řešení ještě najde.

Přesto pro Rusy to mohl být podnět, proč obratem zablokovala činnost protiruské společnosti Člověk v tísni v Rusku.

Ony se nám totiž jako houby po dešti začaly znovu objevovat krvavé barevné revoluce, v Iráku, Honkongu, v Bolívii, Peru, Ekvádoru, Paraguayi a  Chile a včera padla vláda v Moldavsku. Konečně, ani teď nevíme, v co se zvrtne demonstrace na Letné. Mají přijet traktory? Proč?

To, že Západ chce zlikvidovat Putina, je obecně známo. Nemusí to být celý Západ, ale například Britové či Poláci by to udělali s náramnou radostí. A USA si to asi nepřeje prezident, ale jistě na tom pracuje CIA.

Člověk v tísni je očividně militantní rusofóbní skupinou. A její šéf Šimon Pánek je fanatický a nesmiřitelný havlista… Z této logiky toho svého postoje, hluboce nenávidí prezidenta Zemana i jeho názory a stačí si nakliknout jeho jméno a za deset minut máte nenávisti plný pytel. Je to druhý Václav Moravec, který nás každý týden a někdy i dvakrát, když má ty své další pořady, přesvědčuje, jak jsme špatní, jak neuznáváme vládu práva, jak ohrožujeme demokracii, jak ohrožujeme svobodu, jak jsme špatní, že nemilujeme Václava Havla. No. Kdybychom byli jen trochu méně zbabělí, tak by to i u nás Pánkové a Moravcové mohli tvrdit jen na svých – a proč ne, soukromých stránkách či skupinách. Ale u nás je platí stát a ještě více západní zdroje.

Svou protiruskou aktivitu vyvíjí Šimon Pánek i v zemích bývalého Sovětského svazu.

A tak na počátku tohoto roku uspořádala Prague Civil Society opět v čele se Šimonem Pánkem školení pro budoucí profesionální revolucionáře.

Tajné nahrávky účastníků školení, které proběhlo v arménském Jerevanu a bylo určeno „studentům“ z Ruska a dalších zemí SNS. Školitelé jim vysvětlovali „ jak pracovat s informacemi, aby přinutili nic netušící davy svrhávat své vlády.

Toto Fórum CampCamp 2018 v Jerevanu bylo sponzorováno společností Prague Civil Society Centre (Pražské centrum občanské společnosti), což je organizace placená Spojenými státy Americkými v rámci zákona o čelení nepřátelům Ameriky — Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA). Část 254. tohoto zákona přiděluje 250 tisíc amerických dolarů na „čelení ruskému vlivu” pro roky 2018 a 2019.

Ta školení jsou cool a jsou levná. V každé zemi existují nepřátelé systému. I u nás jsou to chvilkaři, na jejichž mítincích pln nenávisti k prezidentovi rovněž Šimon Pánek vystupuje a kteří opět v sobotu budou svrhávat prezidenta i premiéra.

A stejně tak je tomu přirozeně i v Rusku, kde Navalného skupina trvale vyvolává nepokoje…

A tak zatímco by u nás ředitel BIS plk. Koudelka určitě s radostí nechal svrhnout prezidenta Zemana, Putin si ty své nepřátele hlídá.

Pokud navíc máme v čele ministerstva zahraničních věcí protiruského paranoika Tomáše Petříčka je přístup ruské strany z hlediska ochrany jejich ústavních činitelů, zcela na místě.

Nelze se tedy divit Rusům, že zablokovali činnost Člověka v tísni, neboť jejich šéf je rovněž předsedou zmíněné Praque Civil society.