Novy Afganystan v Evropě

Ladislav Větvička, samorostlý ostravský glosátor, nás humornou formou a v dialektu seznamuje se znepokojivou skutečností, kterou vytvářejí Američané a jejich loutky na Balkáně. Asi se moc bavit nebudete…

Ladislav Větvička
Ladislav Větvička

Celu dobu pobytu v Albynyji mi to vrtalo hlavu. Jak je možne, že v jedne z nejchudšich zemi Evropy je špičkova infrastruktura, od internetu po skvěly stav silnic a dalnic?

Jak je možne, že po celem maličkem, třimilijonovem statě rostu megalomanske developerske projekty, města su plna novostaveb, připravenych pro nastěhovani novych obyvatel? Ale jakych obyvatel? Z čeho by asi chudi Albanci financovali hypoteky nebo najmy v novych luksusnich čtvrtich?

V cele Ostravě neni tolik volnych kvartyru tajak v jakemkoliv malem městečku starobyle Ilyryje.

Ale k čemu to maju? Kdo v tym bude byvat? Kdo investuje miljardy do takeho zapadleho kuta Evropy? Nemoh sem temu přijit na kobylu.

Až včera večer.

Sledoval sem v hotelovem pokoju ty podivne zpravy z Afganystanu, kaj od včerejšiho rana všecky zpravodajske zdroje věděly o chystanem atentatu a přesto (nebo zaměrně) temu nikdo nezabranil a tak to rozervalo přes sedumdesat Amiku a amerycky mluvicich Afghancu a odeslalo je k Allahovi, Jahvemu, Otci našemu a tak dal do přislušnych nebeskych sekci.

V obskurnim populistyckem platku New York Times psali, že Amici by radi vyvezli čtvrt milijonu Afgancu. Kura, co s nima v te Ameryce asi tak budu robit, pomyslel sem si. A pak sem ty zpravy pročetl podrobněji, bo mi tu coš furt něgralo. Čemu je vozi patnact hodin do Ameryky, když je možu za patnact minut vysadit vedle ve zpřatelenem Pakištanu?

Ale oni neenem že je nevysazuju ve vedlejšim Pakištanu, oni je nevozi ani do Ameryky. Oni je vozi do Evropy. Na zakladny v Německu, Italyji a… hlavně na svoju druhu největši evropsku zakladnu Bondsteel. A ta je v Kosovu. Nepovedlo se jim to po zemi, bo to šlo přiliš pomalu, zvolili tedy rychlejši cestu letadlama.

Kruh se uzavřel. Bondsteel je sto kilaku od albanske hranice. Už chapu ten jarni vypuštěny balonek s navrhem na sjednoceni Albanyje a Kosova. Už tušim, kdo investoval do špičkove infrastruktury Kosova a Albanyje. Už vim, kdo bude v nově vystavjanych apartmanach byvat. Zatimco stare haviřske vdovy u nas budu do konca svojich dnu platit Bakalovi vypalne v kvartyrach, kere jim socani s Bakalu zpryvatyzovali, zatimco mladi Albanci budu dal vyjižďat do Italie a zapadni Evropy za robotu, aby uživili rodiny, mlade islamske rodinky zaplni připravene apartmany albanskych měst a pobřeži a budu si uživat uprchlickych penzi, kere jim v bruseli radi přiděli.

Bude se jim tam hezky byvat. Možete se tam zajet podivat. Neni to tak daleko ani od nas tam, a bodužel, ani z Albanyje do Břeclavi.

Ladislav Větvička, hlasatel pravdy, miru a lasky Talibanu, Kabul, Pitbul, Istanbul

Zdroj

4.3 4 hlasy
Hodnocení článku
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
anti Havel
anti Havel
před 2 lety

Dovozem kolaborantů z Avghánistánu by Blbiš a jeho spoluzrádci zasloužit GARROTU!!!!

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety

Jasně, bude se jim tam hezky “byvat”, takže začnou hezky “přibyvat”…
To bude radosti po Balkánu.

cablik
cablik
před 2 lety

To je teda moc pěkné a určitě to nedělají jen tak pro nic za nic chtělo by to odhalit jejich úmysly s těmi lidmi.

Anonym
Anonym
před 2 lety
Odpověď uživateli  cablik

Oni s těma lidma mají dobré úmysly. S námi je mají špatné.